شنبه, ۱۱ آذر, ۱۴۰۲ / 2 December, 2023
مجله ویستا
طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی (آش شلغم با ماش، آش شلغم و اسفناج)
بسیاری از ما با شنیدن نام شلغم به یاد مریضی و سرماخوردگی میافتیم و شاید حاضر نباشیم حتی ذرهای شلغم به دهان ببریم اما بهتر است بدانید که این ماده غذایی، سرشار از خواص فوقالعاده بوده و دوای بسیاری از بیماریهاست. با شلغم میتوان انواع سوپ و آش را تهیه کرد و با چاشنیهای مختلف مانند کشک و آبغوره و ماست و ... میل نمود. در اینجا قصد داریم طرز تهیه آش شلغم با ماش و آش شلغم با عدس برای سرماخوردگی را به شما آموزش دهیم که هر دو نوع بسیار خوشمزه بوده و خوراک شبهای سرد زمستان هستند.
مواد لازم برای تهیه آش شلغم با ماش:
شلغم نگینی درشت خردشده | 4 عدد |
عدس یا ماش یا هردو | نصف پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
آب | 8 لیوان |
کشک | به میزان لازم |
نعناع داغ و پیازداغ | برای تزیین |
اسفناج، گشنیز، تره | به میزان لازم |

طرز تهیه آش شلغم با ماش:
- برای تهیه آش شلغم با ماش ابتدا گوشت را با پياز رنده شده، نمک و فلفل مخلوط کرده و ورز دهید و کوفتههای قلقلی کوچکی درست کرده، آنها را سرخ کنید.
- پیاز، عدس، زردچوبه و کمی نمک را با مقداری آب داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید پخته شوند.
- وقتی مواد بالا پخته شدند، برنج را به آنها اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
- سبزی خردشده و شلغم را در آخرین مرحله به آش اضافه کنید و درب ظرف را ببندید و اجازه دهید آش جا بیفتد.
- آش شلغم را با کمي کشک، نعناع داغ، پياز داغ و کوفته قلقلیهای سرخشده تزیین کنید.
مواد لازم برای تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی:
شلغم | 4-5 عدد |
پیاز | 2 عدد |
زردچوبه، نمک، فلفل | به میزان لازم |
عدس | 1/4 پبمانه |
لپه | 1/4 پیمانه |
برنج | نصف پیمانه |
سبزی آش | 3 پیمانه |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
نعناع داغ | 3-4 ق غذاخوری |
آبغوره یا گرد غوره | به میزان لازم |

طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی:
- برای تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی ابتدا؛ پیازها را خرد کرده و تفت دهید.
- وقتی پیازها تغییر رنگ دادند، زردچوبه را به آنها اضافه کرده و تفت دهید.
- 2 پارچ آب روی پیازها بریزید و چند دقیقه صبر کنید.
- عدس و لپه خیسانده را به پیاز اضافه کرده و اجازه دهید خوب پخته شوند.
- بعد از حدود یک ساعت، برنج و سبزی آش را به مواد قبلی اضافه کنید و تا پختن و جا افتادن کامل آش شلغم صبر کنید.
- نیم ساعت آخر پخت، گوشت چرخکرده قلقلی، شلغم ریز و نعناداغ را به آش اضافه کنید.
- آبغوره، نمک، فلفل سیاه و گرد غوره چاشنیهایی هستند که میتوانید طبق ذایقه خود به آش شلغم اضافه کنید.
گروه آشپزی وب
همچنین مشاهده کنید