یکشنبه, ۷ خرداد, ۱۴۰۲ / 28 May, 2023
طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی
طرز تهیه کشک بادمجان
از کشک بادمجان هم به عنوان پیشغذا و هم به عنوان غذای اصلی در میهمانیها میتوان استفاده نمود. برای این منظور میتوانید از قالبهای تارت کوچک و یا بزرگ بسته به سلیقه خود بهره ببرید.
در صورت استفاده از کشک و عصاره گوشت الیت توجه داشته باشید که کشک و عصاره حاوی مقادیر قابل توجهی نمک میباشد، لذا نمک را با احتیاط به کشک و بادمجان اضافه کنید.
برای تهیه کشک بادمجان میبایست از بادمجان دلمهای و یا بادمجان قلمی شیرین استفاده نمایید.
چه نوع بادمجانی بخریم؟
هنگام خرید بادمجان، بادمجان را فشار دهید، اگر بادمجان نرم و پنبهای باشد یعنی از نوع بادمجان تخمدار نیست و برای طبخ مناسب است.
چه کنیم که روغن کمتری در هنگام سرخ کردن بادمجان مصرف شود؟
برای این منظور چند راهکار موجود است:
مقداری ماست را با 1/4 قاشق چایخوری زردچوبه مخلوط کنید، هم بزنید تا شبیه به مایه ماست شود و به کمک قلممو روی سطح بادمجان بمالید و سپس سرخ کنید. استفاده از زردچوبه باعث خواهد شد بادمجان خوشرنگ شود.
به کمک قلممو کمی سرکه روی سطح بادمجان بمالید و سپس سرخ کنید. بادمجان پس از سرخ شدن طعم و بوی سرکه نخواهد داد.
سفیده تخممرغ زده شده را به کمک قلممو روی سطح بادمجان بمالید و سپس سرخ کنید.
همچنین بهتر است پس از ورقه کردن بادمجان روی سطح بادمجان نمک بپاشید و سپس عرق آن را بگیرید و در نهایت یکی از سه مورد بالا را برای سرخ کردن استفاده نمایید.
مواد لازم جهت تهیه کشک بادمجان مجلسی
بادمجان |
6 عدد |
کشک |
یک بسته |
پیاز |
2 عدد |
نعنا |
به میزان لازم |
زعفران، نمک و فلفل |
به میزان لازم |
عصاره گوشت |
1 عدد |
طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی
- بادمجانها را به صورت ورقههای نازک برش بزنید و روی آنها نمک بپاشید تا عرق کند. سپس عرق بادمجانها را بگیرید و سرخ کنید.
- در فاصلهای که بادمجانها در حال عرق کردن هستند پیاز داغ مجلسی را مطابق دستورهای پیشین تهیه نمایید. مقداری از پیاز داغ را برای تزیین کنار بگذارید و مابقی را با بادمجانها مخلوط کنید. در صورت تمایل میتوانید مقدار کمی زعفران ساییده شده و یا زردچوبه برای رنگ دار کردن پیاز داغ و نعنا داغ استفاده نمایید.
- نعنای خشک شده را تفت دهید و مقداری برای تزیین کنار بگذارید و مابقی را به بادمجانها اضافه کنید.
- پس از سرخ کردن بادمجانها، در تابهای بادمجان سرخ شده، پیاز داغ، عصاره گوشت الیت، نمک و فلفل را ترکیب کنید و اجازه دهید جا بیفتد.
- کلیه مواد را به کمک گوشتکوب برقی و یا غذاساز میکس کنید تا مایهای یکدست حاصل شود.
- در آخرین مرحله زعفران ساییده شده را با چند تکه یخ در دمای محیط قرار دهید تا یخ کاملا آب شده و زعفران عطر و رنگ کافی را از خود خارج کند. سپس زعفران آب زده را به مخلوط کشک و بادمجان اضافه کنید و به خوبی مواد را با یکدیگر ترکیب نمایید.
- خمیر تارت را مطابق دستورهای پیشین تهیه نمایید و کشک و بادمجان را درون تارتها ریخته و به کمک کشک، پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ تزیین نمایید. در صورت تمایل میتوانید با اضافه کردن زعفران به کشک، از دو رنگ سفید و زرد برای تزیین بهره ببرید.
جهت آشنایی با طرز تهیه بادمجان حصیری که یک پیشغذای شیک و مجلسی میباشد به سایر بخشهای آشپزی وب مراجعه فرمایید.
گروه آشپزی وب