سه شنبه, ۱۴ آذر, ۱۴۰۲ / 5 December, 2023
مجله ویستا
طرز تهیه انواع خورشت آلو با مرغ + خواص آلو
خواص آلو
آلو میوهای پرخاصیت و متنوع است. میوه آلو در انواع رنگهای زرد، سیاه، قرمز، سبز و با طعمهای ترش، شیرین و ملس یافت میشود.
آلو یا همان آلوچه دارای عناصر مفید و متنوعی از جمله آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم،منگنز، گوگرد، پتاسیم و قند و همچنین ویتامینهای A,B,C , ... است.
طبع آلوی شیرین، سرد و تر و آلوی خشک سرد و خشک است.
- مصرف آلو برای افرادی که به بیماریهایی نظیر فشارخون و قند مبتلا هستند مفید بوده و همچنین باعث پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان، بیماریهای گوارشی و چربی خواهد شد.
- این میوه تابستانی و پرآب، دارای مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است و مصرف آن در این فصل موجب جبران آب ازدسترفته بدن در اثر گرما و تعرق خواهد شد.
- آلو به دلیل داشتن مقادیر مناسبی از فیبر، برای کنترل قندخون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاهگوارش مفید است.
- مصرف آلو به صورت ناشتا برای تقویت عملکرد کلیهها و رفع یبوست بسیار مفید است.
- مالیدن یک آلوی خیسشده به داخل دهان کودکان، باعث بهبود برفک دهان خواهد شد.
- مصرف انواع آلو برای افراد مبتلا به سوهاضمه مزمن و ضعف اعصاب بسیار مفید است زیرا این میوه ملین بوده و باعث تحریک دستگاه گوارش خواهد شد.
- مصرف آلو برای افرادی که مبتلا به انگل معده، جوش، گلودرد، ورم کلیه، سنگ کلیه، کمخونی، یبوست، خشکی معده، نقرس، اسید اوریک، چربیخون، تصلب شرائین، سرطان، جوشسرسیاه، اوره ، خارش پوست، سردرد، ترک لبودهان، بوی بد دهان، آرتروز، تلخیدهان، ناراحتیهای عصبی و کبدی، چسبندگی پلاکتهای خون و مسمومیت میباشند مفید است.

خورشت آلو
یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی خورشت آلو است. معروفترین انواع خورشت آلو؛ خورش آلو مرغ، خورش آلو اسفناج، خورشت قیمه آلو و خورشت به آلو هستند. در اینجا تصمیم داریم طرز تهیه خورشت آلو مرغ و خورشت آلو اسفناج را به صورت جداگانه و مفصل به شما آموزش میدهیم.مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ آلو:
مرغ (ران یا سینه) | نیم کیلو |
آلو خورشتی | 300 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
زغفران | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
شکر(اختیاری) | به میزان لازم |
زرشک (اختیاری) | به میزان لازم |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |

طرز تهیه خورشت مرغ آلو:
- برای تهیه خورشت مرغ آلو ابتدا مقداری روغن داخل تابه ریخته و تکههای مرغ را در آن تفت دهید تا دو طرف آنها طلایی شود.
- تکههای مرغ را از داخل تابه در آورید و کنار بگذارید و در همان تابه پیاز داغ درست کنید.
- وقتی پیازها کمی سبک شدند، کمی زردچوبه و فلفل به آنها اضافه کرده و تفت دهید.
- رب گوجهفرنگی را نیز میتوانید در این مرحله با پیازداغ تفت دهید تا رنگ باز کند.
- در همین فاصله آلوهایی که از قبل خیس کردهاید را در ظرفی جداگانه بپزید تا اگر لابلای آنها شن وجود دارد خارج شود.
- برخی افراد آلوی خیسانده را از همان اول با پیاز داغ تفت میدهند اما توصیه میشود چنین کاری نکنید زیرا؛ اگر آلوها ترش باشند مرغ سفت میشود و اگر نرم باشند تا انتهای پخت خورشت آلوها له شده و چیزی از آنها باقی نمیماند.
- مرغهای سرخشده را دوباره داخل تابه قرار دهید و روی آنها آب بریزید و شعله را کم کنید.
- زمان بدهید تا مرغ پخته شود سپس آلوها را با مقداری از آبی که در آن پخته شدند روی مرغها بریزید اما دقت کنید که کف ظرف آلوها، شن نباشد و وارد غذا نشود.
- اگر دوست دارید خورشتتان طعم شیرین داشته باشد کمی شکر به آن اضافه کنید در غیر این صورت خیلی کم نمک بریزید تا طعم غذا در حد ترش و شیرینی آلوها باقی بماند.
- اضافهکردن زرشک به این غذا نیز اختیاری است اما اگر خورشت آلو مرغ رابرای مهمانی رسمی آماده میکنید بهتر است زرشک را حذف نکنید.
- نکته: خورشت آلو را با گوشت هم میتوان درست کرد اما در این صورت باید زرشک را حذف و به جای آن سیبزمینی و هویج به خورشت اضافه کنید.
- این خورشت باید کمآب باشد و به روغن بیفتد.
مواد لازم برای تهیه خورشت آلو اسفناج:
اسفناج | 1 کیلوگرم |
مرغ | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
نمک،فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه، پودر سیر | به میزان لازم |
آلو بخارا | 300 گرم |

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج:
- اسفناجها را بدون آب داخل قابلمه ریخته و روی شعله قرار دهید تا آب آنها تبخیر شود سپس با 2 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید.
- اسفناجها را کنار بگذارید و در همان ظرف پیازهای خردشده را با مقداری زردچوبه و پودر سیر تفت دهید.
- آلوهای خیسانده را به روش بالا به صورت جداگانه بپزید.
- تکههای مرغ را به پیاز اضافه کرده و اجازه دهید دو طرف مرغها طلایی شود.
- وقتی رنگ مرغها تغییر کرد، به مقدار لازم آب روی آنها ریخته و شعله را کم کنید تا مرغ پخته شود.
- آب را به مقداری بریزید که نیازی به اضافه کردن آب در اواسط کار نباشد زیرا خورشت آبکی و بیمزه خواهد شد.
- وقتی مرغها نیمه پز شدند، اسفناجهای تفتدادهشده را به همراه آلو به آنها اضافه کنید.
- در پایان نمک غذا را اضافه کنید و در صورتیکه دوست داریدخورشت آلو اسفناجتان مزه ترش داشته باشید، یک قاشق غذاخوری آبغوره به آن اضافه کنید.
- خورشت را روی حرارت کم بگذارید تا جا بیفتد و لعاب بیندازد.
نکته: خورشت آلو اسفناج را با گوشت نیز میتوان درست کرد اما زمان پخت کمی طولانیتر است.
گردآوری: گروه آشپزی وب
همچنین مشاهده کنید