چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه سیب زمینی تنوری رستورانی و خوشمزه



	طرز تهیه سیب زمینی تنوری رستورانی و خوشمزه | وب


مدت زمان لازم برای تهیه مواد اولیه سیب‌ زمینی تنوری با پیاز کاراملی شده ( scalloped potatoes with/ caramelized onions ) 20 دقیقه و زمان پخت آن حدود یک ساعت می‌باشد.


مواد لازم جهت تهیه سیب زمینی تنوری با پیاز کاراملی شده

سیب‌زمینی متوسط

6 عدد

پیاز

3 عدد

روغن زیتون

2 قاشق‌ غذا‌خوری

پنیر پارمزان و چدار

1 و 1/4 پیمانه

نمک و فلفل سفید

به مقدار لازم

رزماری تازه

1 قاشق غذا‌خوری

کره

1 قاشق غذا‌خوری

عصاره گوشت

1/3 پیمانه

طرز تهیه سیب زمینی تنوری با پیاز کاراملی شده

  1. ابتدا پیاز‌ها را به صورت خلال‌های نازک خرد کنید و با روغن زیتون تفت دهید تا کاراملی شوند. در صورت تمایل از 1/2 قاشق چای‌خوری شکر برای رنگ و طعم بهتر پیاز استفاده نمایید.
  2. در این فاصله سیب‌زمینی‌ها را به صورت حلقه‌های نازک برش زده و در کاسه‌ای با نمک، فلفل سفید و روغن زیتون به خوبی ترکیب کنید. در آخر 1/2 پنیر به سیب‌زمینی‌ها اضافه کنید و مخلوط کنید. در صورت در دسترس نبودن فلفل سفید، فلفل سیاه را جایگزین کنید.
  1. در این مرحله کف ظرف مورد نظر را به وسیله کره چرب نمایید و با لایه‌ای از پیاز کاراملی‌شده پوشش دهید.

	طرز تهیه سیب زمینی تنوری رستورانی و خوشمزه | وب
  1. سیب‌زمینی‌ها را به صورت ردیفی روی سطح پیاز کاراملی‌شده قرار دهید.

	طرز تهیه سیب زمینی تنوری رستورانی و خوشمزه | وب
  1. 1/3 پیمانه عصاره گوشت، مرغ و یا سبزیجات را بنا به ذائقه خود روی آن بریزید.

	طرز تهیه سیب زمینی تنوری رستورانی و خوشمزه | وب
  1. مابقی پنیر سطح سیب‌زمینی‌ها را بپوشانید.

	طرز تهیه سیب زمینی تنوری رستورانی و خوشمزه | وب
  1. سطح ظرف را با فویل آلومینیوم بپوشانید و درون فر که از قبل با درجه حرارت 200 درجه سانتی‌گراد گرم شده است به مدت 50 دقیقه بپزید. سپس فویل را خارج کرده و دقایقی به پخت ادامه دهید.
  2. در نهایت رز ماری خرد شده را روی اسکالوپ ریخته و سرو نمایید.

در ساختار تهیه سیب زمینی تنوری ارائه شده از مقدار اندکی رزماری تازه به منظور تزیین و چاشنی استفاده شده است. جالب است بدانید که این گیاه از نظر طب سنتی ایران، طبعی گرم و خشک دارد و افزودن چند برگ رزماری به غذا‌های گوشتی هضم غذا را سرعت می‌بخشد. از این چاشنی شگفت‌انگیز غافل نشوید.

برخی ازخواص و فواید رزماری به شرح زیر می‌باشد

  • عصاره رزماری برای درمان ریزش مو موثر است.
  • عصاره این گیاه باعث التیام درد‌های مفصلی، عضلانی و سیاتیک می‌شود.
  • به دلیل داشتن خاصیت ضد‌عفونی، جوشانده رزماری برای غرغره‌کردن گلو مناسب است و آرام‌بخش موثری برای گلو‌درد و آفت دهان است.
  • فشار‌خون را بالا می‌برد و باز‌کننده انسداد عروق است.
  • جوشانده آن، در درمان بی‌خوابی، میگرن، تپش شدید قلب، تنگی نفس و ضعف عمومی بدن بسیار موثر است.

موارد منع مصرف رزماری

  • رزماری به عنوان سقط‌کننده جنین محسوب می‌شود و استفاده از آن توسط خانم‌های باردار اکیدا ممنوع می‌باشد. مصرف آن در دوران شیر‌دهی نیز توصیه نمی‌شود.
  • مصرف رزماری می‌تواند اختلالات تشنجی و صرع را افزایش دهد.



گروه آشپزی وب


همچنین مشاهده کنید