یکشنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۱ / 3 July, 2022
مجله ویستا

طرز تهیه آش جو پرک خوشمزه


آش جو یکی از انواع آش سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است. آش جو پرک را هم با جو پوست‌کنده و هم با جو پرک می‌توان تهیه کرد که البته تهیه این آش با جو پرک مدت زمان کمتری طول می‌کشد. سبزی آش جو پرک نیز مانند آش رشته شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و شوید است. آش جو پرک معمولا به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی استفاده می‌شود. همچنین در فصل زمستان و یا در مراسم افطار مسلمانان در ماه رمضان، از آش جو پرک به عنوان پیش غذا استفاده می‌شود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش جو پرک خوشمزه را به همراه نکات و ریزه‌کاری‌های آن بیاموزید.

مواد لازم برای تهیه آش جو پرک:


 جو پرک1.5 پیمانه 
 کشک500 گرم 
 برنج 1/3 پیمانه
 لوبیا چیتی1 پیمانه 
 نخود 1 پیمانه 
 سبزی آش(تره، جعفری، اسفناج، شوید،گشنیز)1 کیلوگرم 
 زعفران دم‌کردهنصف ق چای‌خوری 
 پیاز3 عدد 
سیر 4-5 حبه 
 نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم 
 عصاره گوشت1 بسته 
 نعناع خشک و زیره2 ق سوپ‌خوری 
 پیاز داغبرای تزیین


طرز تهیه آش جو پرک خوشمزه | وب

طرز تهیه آش جو پرک:

  1. برای تهیه آش جو پرک ابتدا حدود چهار قاشق سوپ‌خوری روغن را داخل یک قابلمه ریخته، صبر کنید تا داغ شود.
  2.  حالا یک حبه سیر را له کرده،همراه با ادویه و پیاز تفت دهید تا طلایی شود. 
  3. گوشت خردشده را به مواد اضافه کرده و تفت دهید.
  4. حدود چهار تا پنج پیمانه آب داخل گوشت بریزید و صبر کنید تا گوشت نیم پز شود.
  5. سپس برنج، حبوبات و سبزی آش را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید برنج پخته و تا حدی له شود.
  6. وقتی برنج له شد و و گوشت نیز کاملا پخت، گوشت را بیرون آورید و با گوشت‌کوب حسابی بکوبید تا کاملا له شود.
  7. سپس آن را به آش اضافه کنید و اجازه دهید تمام مواد باهم بپزند و آش جا بیفتد.
  8. یک ساعت مانده به سرو آش، کشک را به آن اضافه کنید.
  9. آش جو پرک را داخل ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با کشک، نعنا، زیره و سیرداغ تزیین کنید. نوش جان.

نکاتی درباره تهیه آش جو پرک:

  • حبوباتی که برای پخت آش استفاده می‌شوند، باید حداقل 5 ساعت قبل از مصرف خیس‌خورده باشند. خیس کردن حبوبات هم نفخ آن‌ها را می‌گیرد و هم باعث می‌شود زودتر پخته شوند.
  • بعد از این‌که حبوبات را خیس کردید، چند مرتبه آب آن‌ها را عوض کنید. یادتان باشد حبوبات باید با آب سرد خیس شوند.
  • برای این‌که نفخ آش اذیت‌تان نکند، می‌توانید حبوبات را دو مرتبه بجوشانید و هر مرتبه آب آن را عوض کنید و مجددا آب‌جوش بریزید. (زیرا ریختن آب سرد باعث دیرپز شدن حبوبات می‌شود) بعد از این‌که حبوبات مدتی جوشید، آب آن را دور بریزید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
  • برای صرفه جویی در زمان، می‌توانید حبوبات را به صورت جداگانه داخل زودپز بپزید.
  • برای تهیه نعناع داغ ابتدا روغن را داغ کنید سپس چند قاشق نعناع خشک داخل روغن بریزید و کمی تفت دهید و سریع بردارید تا نعناع سیاه نشود.
  • بهتر است سیر و پیاز را جداگانه با زردچوبه سرخ کنید و داخل آش بریزید.
  • دررصورت تمایل می‌توانید زعفران را حذف کنید.
  • به هنگام تزیین نباید آش خیلی داغ باشد زیرا وقتی کشک را روی آن می‌ریزید به داخل آش نفوذ خواهد کرد.
  • بهتر است نعناع داغ را با روغن جامد تهیه نمایید تا از انسجام لازم برای تزیین برخوردار باشد.
  • برای تهیه کشک زرد، کشک را بازعفران و آب بجوشانید.
  • یک آش خوشمزه باید خوب جا بیافتد؛ پس آش را روی شعله ملایم بپزید و دایم آن را هم بزنید.
امیدواریم این آش خوشمزه را تهیه کرده و از خوردن آن به خصوص در شب‌های سرد پاییز و زمستان آن لذت ببرید.


گردآوری: گروه آشپزی وب



همچنین مشاهده کنید





خبرگزاری فارسسایت دیدبان ایرانخبرگزاری اسپوتنیکخبرگزاری باشگاه خبرنگارانسایت اقتصادنیوزسایت آفتاب نیوزسایت انتخابسایت خبرآنلاینسایت نامه نیوزروزنامه شهروند