شنبه, ۱ مهر, ۱۴۰۲ / 23 September, 2023
مجله ویستا
طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی (انار آویج یا سبزی فسنجان)
همانطور که میدانید گیلان با بیش از 170 نوع غذای محلی خوشمزه و متفاوت، عنوان پایتخت غذایی ایران را از آن خود کرده است. پایه اصلی غذاهای گیلانی؛ "تخم مرغ، مرغ، اردک، سبزیجات محلی، گردو، رب انار و بادمجان" هستند.
در ادامه آموزش غذاهای محلی شمالی قصد داریم طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی بسیار خوشمزهای را به شما آموزش دهیم که تا حدودی از نظر ظاهر و طعم شبیه به خورش فسنجان بوده و حتی به نام سبزی فسنجان نیز شناخته میشود و همراه با باقلا قاتق، زیتون پرورده، مرغ ترش، میرزا قاسمی و چند غذای شمالی دیگر به ثبت ملی رسیده است.
مواد لازم برای تهیه خورش انار بیج گیلانی:گوشت چرخکرده 300 گرم گردو آسیابشده نصف پیمانه رب انار 2 ق غذاخوری رب آلوچه 1 ق مرباخوری پیاز 1 عدد سبزی (تره، جعفری، نعناع، گشنیز،خالواش و چوچاق) 1 پیمانه چوچاق برای داخل کوفته (اختیاری) 1 ق غذاخوری نمک، فلفل، گلپر به میزان لازم

طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی:
- برای تهیه خورش انار بیج گیلانی، سبزیها را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
- سپس 2 قاشق روغن را داخل قابلمه بریزید و پیازها را به آن اضافه کنید.
- مواد را تفت دهید تا طلایی شوند.
- حالا گردو آسیابشده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- حدود 4-5 لیوان آب به آنها اضافه کنید.
- مقداری رب انار، رب آلوچه، نمک، فلفل و گلپر را هم به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
- آب خورش که جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید خورش به روغن بیفتد یا به اصطلاح جا بیفتد. توصیه میشود از شعله پخشکن استفاده کنید و حرارت را خیلی کم کنید. (به این ترتیب لازم نیست چند بار به خورش آب اضافه کنید.)
- بعد از نیم ساعت و وقتی گردو پخت، سبزیهای سرخشده را به موا قبلی اضافه کنید.
- گوشت چرخکرده، پیاز رندهشده، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و ورز دهید و از مخلوط گوشت به اندازه گردو بردارید و در دست گرد کنید.
- میتوانید برای وسط قلقلیها از چوچاق استفاده کنید که این مورد کاملا سلیقهای است.
- قلقلی ها را در خورش بیاندازید.
- خورش را زیاد هم نزنید زیرا کوفته قلقلیها متلاشی میشوند.
- بعد از حدود نیم ساعت، خورش انار بیج شما آماده شده و کاملا به روغن افتاده است. خورش را داخل ظرف سرو کشیده و همراه پلو سرو کنید. نوش جان.
چند نکته درباره تهیه خورش انار بیج گیلانی:
- میتوانید کوفته قلقلیها را با اول داخل کمی روغن تفت دهید، سپس به خورش اضافه کنید.
- میزان نعناع و سبزیهای محلی شمالی باید کمتر از بقیه سبزیها باشد، پس این نکته را فراموش نکنید.
- در صورت دسترسی نداشتن به سبزیهای محلی، پونه را جایگزین آنها کرده و یا حذف کنید.
- در صورت تمایل، 1 قاشق از سبزیهای معطر را قبل از سرخ کردن بردارید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.
- از رب انار با کیفیت و غلیظ استفاده کنید.
- گیلانیها برای این غذا از رب انار سیاه و ترش استفاده میکنند ولی اگر شما به رب سیاه دسترسی ندارید از رب انار ملس استفاده کنید.
- میتوانید هر از گاهی مقداری آب سرد یا تکههای یخ به خورش اضافه کنید تا روغن گردو حسابی دربیاید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
گردو آسیابشده | نصف پیمانه |
رب انار | 2 ق غذاخوری |
رب آلوچه | 1 ق مرباخوری |
پیاز | 1 عدد |
سبزی (تره، جعفری، نعناع، گشنیز،خالواش و چوچاق) | 1 پیمانه |
چوچاق برای داخل کوفته (اختیاری) | 1 ق غذاخوری |
نمک، فلفل، گلپر | به میزان لازم |

طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی:
- برای تهیه خورش انار بیج گیلانی، سبزیها را خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
- سپس 2 قاشق روغن را داخل قابلمه بریزید و پیازها را به آن اضافه کنید.
- مواد را تفت دهید تا طلایی شوند.
- حالا گردو آسیابشده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- حدود 4-5 لیوان آب به آنها اضافه کنید.
- مقداری رب انار، رب آلوچه، نمک، فلفل و گلپر را هم به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
- آب خورش که جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید خورش به روغن بیفتد یا به اصطلاح جا بیفتد. توصیه میشود از شعله پخشکن استفاده کنید و حرارت را خیلی کم کنید. (به این ترتیب لازم نیست چند بار به خورش آب اضافه کنید.)
- بعد از نیم ساعت و وقتی گردو پخت، سبزیهای سرخشده را به موا قبلی اضافه کنید.
- گوشت چرخکرده، پیاز رندهشده، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کنید و ورز دهید و از مخلوط گوشت به اندازه گردو بردارید و در دست گرد کنید.
- میتوانید برای وسط قلقلیها از چوچاق استفاده کنید که این مورد کاملا سلیقهای است.
- قلقلی ها را در خورش بیاندازید.
- خورش را زیاد هم نزنید زیرا کوفته قلقلیها متلاشی میشوند.
- بعد از حدود نیم ساعت، خورش انار بیج شما آماده شده و کاملا به روغن افتاده است. خورش را داخل ظرف سرو کشیده و همراه پلو سرو کنید. نوش جان.
چند نکته درباره تهیه خورش انار بیج گیلانی:
- میتوانید کوفته قلقلیها را با اول داخل کمی روغن تفت دهید، سپس به خورش اضافه کنید.
- میزان نعناع و سبزیهای محلی شمالی باید کمتر از بقیه سبزیها باشد، پس این نکته را فراموش نکنید.
- در صورت دسترسی نداشتن به سبزیهای محلی، پونه را جایگزین آنها کرده و یا حذف کنید.
- در صورت تمایل، 1 قاشق از سبزیهای معطر را قبل از سرخ کردن بردارید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.
- از رب انار با کیفیت و غلیظ استفاده کنید.
- گیلانیها برای این غذا از رب انار سیاه و ترش استفاده میکنند ولی اگر شما به رب سیاه دسترسی ندارید از رب انار ملس استفاده کنید.
- میتوانید هر از گاهی مقداری آب سرد یا تکههای یخ به خورش اضافه کنید تا روغن گردو حسابی دربیاید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
همچنین مشاهده کنید