پنجشنبه, ۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 27 February, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه سس کچاپ خانگی
سس کچاپ یا سس قرمز نوعی چاشنی خوشمزه است که از گوجهفرنگی رسیده یا پوره گوجهفرنگی تهیه میشود. مواد اولیه سس کچاپ امروزی شامل گوجه فرنگی، سرکه، شکر، نمک، فلفل شیرین، میخک و دارچین میباشد. البته گاهی از پیاز، کرفس و ادویههای دیگر نیز در تهیه سس کچاپ استفاده میشود.
در اوایل قرن ۱۹، به هر سسی که با سرکه تهیه میشد، سس کچاپ میگفتند. با گذشت سالیان زیاد، به تدریج سس کچاپ امروزی محبوبیت خود را بدست آورد و آنهم به دلیل علاقه خاص آمریکاییها به گوجه فرنگی بود.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه سس کچاپ خانگی خوشمزهای را به شما آموزش دهیم که طعم آن از بسیاری از برندهای صنعتی نیز خوشمزهتر است. علاوه بر این اگر به انواع سس با طعمهای متفاوت و خاص علاقهمند هستید برای آشنایی با طرز تهیه آنها به لینک زیر بروید.
معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس
معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس
مواد لازم برای تهیه سس کچاپ خانگی:پیاز متوسط 1 عدد روغن زیتون 1 ق غذاخوری سیر 1 حبه پوره گوجهفرنگی 500 گرم سرکه 350 گرم آب 200 میلیلیتر شکر قهوهای 150 گرم نمک 1-2 ق غذاخوری پودر پاپریکا 1/2 ق چایخوری فلفل جاماییکایی آسیابشده 1/4 ق چایخوری

طرز تهیه سس کچاپ خانگی:
- برای تهیه سس کچاپ خانگی ابتدا پیاز را پوست کنده و خیلی ریز خرد کنید.
- داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را با حرارت کم به مدت 5-10 دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شود.
- سیر را رنده کنید و آن را نیز داخل تابه ریخته 2-3 دقیقه تفت دهید.
- پوره گوجهفرنگی، سرکه و آب را به تابه اضافه کنید.
- حرارت را کمی زیاد کنید تا سس به جوش بیاید.
- شکر، نمک، پودر پاپریکا و پودر فلفل جاماییکایی را به سس اضافه کنید و خوب مواد را باهم مخلوط کنید.
- حالا بدون بستن درب ظرف، آن را به مدت 20 تا 25 دقیقه روی حرارت بسیار ملایم بپزید و در این فاصله مدام مواد را هم بزنید.
- از همزدن مداوم سس غافل نشوید به خصوص در دقایق آخر که احتمال تهگرفتن و سوختن سس بیشتر است، آن را مدام به هم بزنید.
- بعد از این مدت زمان، سس را از روی حرارت برداشته و داخل مخلوطکن بریزید و دستگاه را روشن کرده، تا زمانیکه یک سس یکدست و نرم به دست بیاید آن را مخلوط کنید.
- اگر احساس کردید که نرمی و لطافت سس مورد پسندتان نیست میتوانید سس را از داخل یک صافی عبور دهید تا از یکدستی آن اطمینان حاصل کنید.
- حالا ظرفی که می خواهید سس را داخل آن نگهداری کنید را استریل کرده و سس کچاپ داغ را داخل ظرف شیشهای داغ بریزید و درب آن را مهر و موم کنید.
- در صورت مهروموم کردن درب ظرف، میتوانید این سس را به مدت 6 ماه داخل یخچال نگهداری کنید و در غیر این صورت، تا 1 ماه میتوانید آن را داخل یخچال نگه دارید.
- سس کچاپ خانگی را همراه با انواع ساندویچ، همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و پنیر و ... میل نمایید.
همانطور که دیدید، طرز تهیه سس کچاپ بسیار ساده است و طعم آن نیز فوقالعاده خوشمزه و حتی میتوان گفت بهتر از سس کچاپ صنعتی است. به علاوه از مواد نگهدارنده و رنگ خوراکی و ... نیز خبری نیست و میتوانید این سس را با خیال راحت در منزل مصرف نمایید.امیدواریم این سس خوشمزه و درجه یک را تهیه کرده و از امتحانکردن آن لذت ببرید.
ترجمه: مجله اینترنتی وب
پیاز متوسط | 1 عدد |
روغن زیتون | 1 ق غذاخوری |
سیر | 1 حبه |
پوره گوجهفرنگی | 500 گرم |
سرکه | 350 گرم |
آب | 200 میلیلیتر |
شکر قهوهای | 150 گرم |
نمک | 1-2 ق غذاخوری |
پودر پاپریکا | 1/2 ق چایخوری |
فلفل جاماییکایی آسیابشده | 1/4 ق چایخوری |

طرز تهیه سس کچاپ خانگی:
- برای تهیه سس کچاپ خانگی ابتدا پیاز را پوست کنده و خیلی ریز خرد کنید.
- داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را با حرارت کم به مدت 5-10 دقیقه تفت دهید تا نرم و سبک شود.
- سیر را رنده کنید و آن را نیز داخل تابه ریخته 2-3 دقیقه تفت دهید.
- پوره گوجهفرنگی، سرکه و آب را به تابه اضافه کنید.
- حرارت را کمی زیاد کنید تا سس به جوش بیاید.
- شکر، نمک، پودر پاپریکا و پودر فلفل جاماییکایی را به سس اضافه کنید و خوب مواد را باهم مخلوط کنید.
- حالا بدون بستن درب ظرف، آن را به مدت 20 تا 25 دقیقه روی حرارت بسیار ملایم بپزید و در این فاصله مدام مواد را هم بزنید.
- از همزدن مداوم سس غافل نشوید به خصوص در دقایق آخر که احتمال تهگرفتن و سوختن سس بیشتر است، آن را مدام به هم بزنید.
- بعد از این مدت زمان، سس را از روی حرارت برداشته و داخل مخلوطکن بریزید و دستگاه را روشن کرده، تا زمانیکه یک سس یکدست و نرم به دست بیاید آن را مخلوط کنید.
- اگر احساس کردید که نرمی و لطافت سس مورد پسندتان نیست میتوانید سس را از داخل یک صافی عبور دهید تا از یکدستی آن اطمینان حاصل کنید.
- حالا ظرفی که می خواهید سس را داخل آن نگهداری کنید را استریل کرده و سس کچاپ داغ را داخل ظرف شیشهای داغ بریزید و درب آن را مهر و موم کنید.
- در صورت مهروموم کردن درب ظرف، میتوانید این سس را به مدت 6 ماه داخل یخچال نگهداری کنید و در غیر این صورت، تا 1 ماه میتوانید آن را داخل یخچال نگه دارید.
- سس کچاپ خانگی را همراه با انواع ساندویچ، همبرگر، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و پنیر و ... میل نمایید.
همانطور که دیدید، طرز تهیه سس کچاپ بسیار ساده است و طعم آن نیز فوقالعاده خوشمزه و حتی میتوان گفت بهتر از سس کچاپ صنعتی است. به علاوه از مواد نگهدارنده و رنگ خوراکی و ... نیز خبری نیست و میتوانید این سس را با خیال راحت در منزل مصرف نمایید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست