جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

از پنجره نگاه کن!


از پنجره نگاه کن!
استرس و تنش روانی از سوغات های عصر جدید است ، اما می توانید با نگاه کردن به طبیعت حتی از پشت پنجره اندکی از باز آن بکاهید.
این یافته جدید محققان دانشگاه واشنگتن است در آزمایشگاه تحقیقاتی موسوم به تعامل انسانی بین فناوری و طبیعت. در این آزمایشگاه میزان استرس و تنش افراد سنجیده و باهم مقایسه شد. یک بار وقتی که آن ها از پنجره طبیعت بیرون را تماشا می کردند ، یک بار وقتی که یک صفحه پلاسمایی با وضوح بالا، تصاویری از طبیعت را نشان می داد و دفعه سوم زمانی که آنها به دیوار خالی و معمولی نگاه می کردند.
میزان ضربان قلب و نظم آن اندازه گیری و باهم مقایسه شد، بررسی ها نشان داد که نگاه کردن به تلویزیون هر چند تصاویری از طبیعت زیبا را نشان می داد، تاثیری در روحیه و ضربان قلب آن ها نداشته، این در حالی است که نگاه کردن به خود طبیعت از پنجره تاثیر خوب و قابل ملاحظه ای بر این افراد داشته است.
هر چند در زمان این توجه به طبیعت واقعی، ضربان قلب این افراد به حالت متعادل نزدیک تر می شده و این نشان می دهد که فواید برقراری ارتباط با طبیعت در دراز مدت افزایش می یابد.
این نتایج در حالی منتشر شده است که در حال حاضر برخی از مردم در جوامع گوناگون از تماشای تلویزیون به عنوان راهی برای فراراز استرس و تنش های روزانه و یافتن آرامش استفاده می کنند. این کار ممکن است که در کوتاه مدت باعث فراموش کردن مشکلات و مشغول شدن ذهن به مسایل دیگر شود، اما مطمئنا راه کارآمدی برای آرامش یافتن نیست و نمی توان اثر آن را با حضور در طبیعت و توجه به آن مقایسه کرد.
متاسفانه شرایط زندگی امروزه به نحوی تغییر کرده است که مردم فرصت کمتری برای ارتباط برقرار کردن با طبیعت را دارند و سعی کرده اند تلویزیون و اینترنت را برای تفریح و اوقات فراغت خود انتخاب کنند که این امر می تواند سلامت روان آن ها را در دراز مدت به خطر بیندازد.
تماشای بی رویه تلویزیون می تواند عوارض زیادی هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان و نوجوانان داشته باشد. به عنوان مثال یک مطالعه نشان داده است که تماشای تلویزیون درست قبل از خواب می تواند خواب انسان را مختل کند. همچنین مطالعه دیگری که سال گذشته در دانشگاه بهداشت دانشگاه بلومبرگ انجام شده بود نشان می دهد که مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی، بدخوابی، اختلال در تمرکز، رفتارهای تهاجمی و نیز کمبود مهارت های ارتباطی درکودکانی که بیشتر از دو ساعت در روز تلویزیون تما شا می کردند ، به طور قابل ملاحظه ای بیشتر بود.
تلویزیون حتی می تواند باعث چاقی هم شود، هم به دلیل کم تحرکی کودکان و بزرگسالانی که وقت خود را با آن می گذرانند و هم به دلیل خوراکی هایی که بدون دقت و توجه جلوی تلویزیون خورده می شود.
در مطالعه دیگر، به نقَش تبلیغات تلویزیونی در چاقی کودکان اشاره شده و این نیز عامل مهمی برای بیماری های آینده، مانند فشار خون بالا، دیابت و بیمارهای قلبی وعروقی است. شکی نیست که تماشای تلویزیون می تواند فایده های متنوعی برای همه گروه های سنی داشته باشد، اما مثل هر فعالیت و برنامه ی دیگری باید جای آن را در زندگی مشخص کرد و از دل سپردن بی رویه به آن خودداری کرد. ضمن این که نباید از اثرات آرامش بخش طبیعت که کم هزینه و راحت در دسترس هستند ، غافل ماند.
بهتر است کودکان را برای سرگرم شدن به جای این که از کودکی پای تلویزیون بنشانیم با خود به طبیعت و فضای باز و سبز ببریم و راه دوستی با طبیعت را از سنین پایین به آنها بیاموزیم.


خبر جنوب ، شنبه یکم تیر ماه ۱۳۸۷
مریم ابدالی
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید