سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا
نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی
رابطه شناختهشدهای بین نوع تغذیه و سیستم ایمنی بدن وجود دارد. نوع تغذیه ما میتواند مقاومت بدن را بالا ببرد و ما را در مقابل بسیاری از بیماریها محافظت کند...
معمولا کلیه اقداماتی که غذاها و تغذیه ما را از شکل طبیعی خارج میکند میتواند مشکلاتی را برای بدنمان به همراه آورد.مثلا سرخ کردن غذا اگر چه در طعمدهی بعضی غذاها موثر است ولی اغلب آنها را حاوی موادی میکند که به نحوی برای سلامت مضرند و ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کنند. غذاهای به شدت سرخشده و برشته شده، غذاهای مانده و یا چند بار گرم شده موادی دارند که سیستم بدن برای دفع و رفع ضرر ناشی از آنها باید بسیار فعال عمل کند. این فعالیتهای اضافی خود موجب فرسودگی سلولی میشود. پیری سلولی و کاهش ایمنی سلولی معمولا به دلیل مصرف بیش از حد موادی که تعادل بدن را مختل میکنند، رخ میدهد. مصرف الکل، غذاهای چرب و سرخ شده، سیگار و دخانیات، استرس و هوای آلوده همگی در این اختلال نقش دارند.
انواع سبزیهای تازه به دلیل داشتن ویتامینها و املاح مختلف به هماهنگی سلولی کمک میکنند. ویتامینc خصوصا بهعنوان یک آنتیاکسیدان خوب و مناسب میتواند اثر قابل توجهی بر سلامت و افزایش ایمنی سلولی داشته باشد.
واژه آنتیاکسیدان در دهههای اخیر بیشتر کاربرد پزشکی پیدا کرده است و به موادی اطلاق میشود که میتوانند جلوی اکسیداسیون سلولی را بگیرند و از پیری سلولی جلوگیری کنند. شناختهشدهترین آنتیاکسیدانها ویتامین E، A و C هستند بنابراین وقتی ما سبزیجات سبز و نارنجی میخوریم بخش عمده از این ویتامینها را دریافت میکنیم. سلنیوم و منیزیم نیز از مواد شیمیایی هستند که در غذاها یافت شده و غلات، حبوبات و مغزهای گیاهی منابع خوب آنها هستند.
کمبود بعضی از ریزمغذیها مانند آهن و روی میتواند با اختلال در هماهنگیهای سلولی موجب افزایش ابتلا به بیماری خصوصا در کودکان شود. ابتلای مکرر به بیماری خود نقش فزایندهای در کاهش ایمنی بدن دارد بنابراین رعایت بهداشت فردی، استفاده از آب سالم، ضدعفونی کردن سبزیها و میوهها و رعایت منطقی تعادل و تنوع در مصرف موادغذایی، رعایت میزان مصرف و تناسب وزن، دوری از دخانیات و هوای آلوده، شناخت گروههای غذایی و مصرف متعادل همه موادغذایی در گروههای ۶ گانه و نهایتا مصرف پنج تا هفت بار میوه و سبزی در روز میتواند با تقویت سیستم ایمنی شما را در بستر مطلوبی از سلامتی قرار دهد و با افزایش مقاومت بدن، شما را در مقابل ابتلا به بسیاری از بیماریها محافظت کند.
دکتر ربابه شیخالاسلام
متخصص بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه - مدیر موسسه تغذیه؛ سلامت و توسعه
منبع : روزنامه سلامت
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
رافائل گروسی اسماعیل هنیه عراق رهبر انقلاب حج نیچروان بارزانی مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان انتخابات دولت حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم
حجاب قتل تهران شهرداری تهران قوه قضاییه وزارت بهداشت فضای مجازی آموزش و پرورش سلامت سیلاب سازمان هواشناسی شهرداری
مسکن قیمت خودرو مالیات ایران خودرو خودرو قیمت دلار قیمت طلا بانک مرکزی بازار خودرو دلار حقوق بازنشستگان قیمت
تئاتر دفاع مقدس محمدعلی علومی تلویزیون نمایشگاه کتاب سینمای ایران مسعود اسکویی صدا و سیما سریال
دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
حماس اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا روسیه رفح اوکراین طوفان الاقصی نوار غزه
استقلال فوتبال پرسپولیس لیگ برتر ذوب آهن نساجی لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی سپاهان رئال مادرید جواد نکونام
هوش مصنوعی اپل سامسونگ آیفون باتری گوگل مایکروسافت ناسا تلفن همراه ماهواره
آب معدنی آب بیماران خاص کاهش وزن زیبایی چای بیمه دندانپزشکی فشار خون سبزیجات