سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا
انسان و طبیعت خوراک
● بادام
بادام یکی از میوههای مقوی و پر انرژی است. طبیعت بادام معتدل و بر دو نوع شیرین و تلخ میباشد که تلخ آن سمی، و خوراکی نیست. بادام دارای خواص درمانی زیادی است که بطور مختصر به شرح آن میپردازیم: بادام نرمکنندهٔ سینه، مسکن سرفه و خلط آور است. دستگاه مثانه را تقویت و سوزش ادرار را رفع میکند، تقویتکننده قوای جنسی و برطرفکنندهٔ اسهال میباشد. در هر ۱۰۰ گرم بادام ۶۳۵ کالری، ۲۷۰۰ میلیگرم سلولز، ۴۷۰ میلیگرم فسفر، ۸/۱ میلیگرم منگنز، ۲۵۵ میلیگرم منیزیم، ۴/۴ میلیگرم آهن، و مقادیری مس و ویتامینهای C و E و P و گروه B وجود دارد. بادام نارس که به آن چاغاله بادام میگویند برای تقویت معده و لثهها مفید میباشد. شکوفه بادام قدرت جنسی مردان را افزایش ولی در خانمها موجب نقصان آن میشود.
خوردن روغن بادام برای دفع یبوست بکار میرود و برگ خشک آن برطرفکنندهٔ اسهال میباشد. مالیدن روغن بادام به لب، ترک آن را برطرف میکند و پوست صورت را صاف و روشن میسازد. پس سعی کنید از این میوه از ابتدا که شکوفه است سپس چاغاله بادام و مغز بادام، روغم بادام و برگهای آن کمال استفاده را ببرید.
● توت
توت میوهای است که در اغلب نقاط ایران میروید و انواع مختلفی دارد که شاهتوت، تمشک، توت ترش و شیرین و توت سیاه و سفید را شامل میشود. توت شیرین، گرم و ملین، زیاد کننده خون، مقوی سینه و تقویتکنندهٔ حواس میباشد. زیاد خوردن آن برای طحال مضر است.
توت ترش، سرد و خشک و یبوستآور است و فشار خون را پائین میآورد، عطش و تلخی دهان را برطرف میکند. بطور متوسط، در هر ۱۰۰ گرم توت ۶۰ کالری، ۵۰/۰ میلیگرم منگنز، ۰۲۰/۰ میلیگرم ید، ۱۵/۰ میلیگرم مس، و مقادیری ویتامین C و B۵ و A موجود میباشد. توت نیز خواص درمانی زیادی دارد که به بعضی از آنها اشاره میکنیم؛ از توت سفید میتوان برای تقویت اعصاب استفاده کرده و همچنین چاقکننده و ملین نیز میباشد. ضماد کردن آب یا روغن توت برای درمان گزیدگی حشرات سودمند است. خوردن توت مخصوصاً توت خشک بجای قند برای مبتلایان به دیابت مفید است. توتفرنگی دارای مقادیر زیادی ویتامین A میباشد که عامل رشد و نمو انساج و برای خانمهای باردار بسیار مفید است.
ویتامین B موجود در آن عامل تعادل اعصاب میباشد. از توتفرنگی میتوان ماسکهای معطری ساخت که به مدت بیست دقیقه روی پوست باقی بماند.
ماسک فوق پوست را روشن میکند و چین چروک آن را از بین میبرد. در ضمن همیشه سعی کنید که این میوه خوشمزه را حتماً خوب شسته و ضد عفونی کرده و سپس میل نمائید تا دچاری بیماریهای عفونی معده و روده نشوید. پس در فصل بهار استفاده کامل از این میوه، شربت و مربای آن را فراموش نکنید.
● زرشک
مطالعات نشان داده، مصرف زرشک برای درمان پولیپ بینی، سرطان دهان و تومورهای کبدی مفید و مؤثر است. عصاره ریشه و ساقه زرشک برای درمان بیماریهای مزمن پوستی، پسوریازیس (پوست ریزی)، پلاک دندان (که عامل اساسی ایجاد پوسیدگی دندان است)، آماس لثه، سالک و نیز در ترک اعتیاد تأثیر بسزائی دارد. مواد موجود در ریشه زرشک خاصیت ضد میکروبی، ضد قارچی، ضد انگلی و ضد تک یاختهای دارد.
● زغال اخته
مصرف مدام زغال اخته باعث کاهش اوره خون در افراد میشود. زغال اخته سرشار از تانن بوده و خاصیت ضد عفونیکنندگی و میکروبکشی آن معروف است. همچنین مصرف این میوه، مقدار دفع خون در قاعدگی ماهانه زنان را کاهش میدهد. خوردن این میوه به کسانی که مبتلا به اختلال صفرا، کبد و التهاب غدد لنفاوی هستند، توصیه میشود.
منبع : ماهنامه طمطراق
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران آمریکا رافائل گروسی اصفهان نیچروان بارزانی محمد اسلامی رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی دولت انتخابات دولت سیزدهم شورای نگهبان
هواشناسی شهرداری تهران قتل تهران حجاب سازمان غذا و دارو آموزش و پرورش فضای مجازی وزارت بهداشت شهرداری سلامت پلیس
مالیات قیمت طلا قیمت دلار خودرو قیمت خودرو بازار خودرو ایران خودرو بانک مرکزی حقوق بازنشستگان مسکن دلار بورس
نمایشگاه کتاب تلویزیون سینما افعی تهران دفاع مقدس موسیقی سریال تئاتر سینمای ایران کتاب صدا و سیما فیلم
دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان فضا
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین حماس جنگ غزه روسیه رفح چین نوار غزه طوفان الاقصی اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس ذوب آهن لیگ برتر نساجی لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی رئال مادرید سپاهان جواد نکونام
هوش مصنوعی ناسا سامسونگ اپل آیفون مایکروسافت باتری گوگل اندروید ماهواره اینوتکس
بیماران خاص مواد غذایی ویتامین رژیم غذایی زیبایی بیمه کاهش وزن دندانپزشکی فشار خون