یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا
خانواده کدو
انواع تابستانی دارای میوه نارس با پوست نرم بوده ، اما انواع زمستانی دارای میوه رسیده با پوسته سفت می باشد . سبزیهای این خانواده حاوی آلفا و بتا كاروتن است كه باعث رنگ آن می شوند . همچنین ویتامین های C و E در آنها وجود دارد.
كدو حلوایی: رنگدانه ای به نام لیكوپن در این نوع كدو وجود دارد . دانه های آن منبع غنی از آهن ، روی و سلنیوم است كه سلنیوم برای باروری مردان ضروری است .
كدو مسمایی : انواع كوچك تا متوسط این نوع كدو دارای بهترین طعم و بافت است.
میزان مصرف:
مصرف ۱۰۰ گرم كدو حلوایی می تواند بدن را در برابر ابتلا به سرطان محافظت كند . همچنین در محافظت چشمها در برابر آب مروارید و افزایش بینایی نقش دارد .
انتخاب و نگهداری:
- بهتر است انواع تمیز و بدون لكه كه سنگین وزن نیز هستند انتخاب شود.
- كدوی بریده نشده را باید در محل خنك كه تهویه مناسب دارد نگهداری كرد.
- تكه های بریده شده كه دانه و پوست آن جدا نشده است ، در پوشش پلاستیكی قرار داده و در یخچال نگهداری شود.
كدو برای درمان موارد زیر به كار می رود:
سرطان پروستات: مصرف مرتب سبزیجات زرد و سبز رنگ از جمله كدو حلوایی خطر سرطان پروستات را در مردان بالای ۶۰ سال كاهش می دهد . الفا و بتا كاروتنی كه در كدو حلوایی و كدو مسمایی یافت می شوند با از بین بردن مواد سرطان زا مانع از بروز بسیاری از سرطانها می شوند . این مواد یا در بدن وجود داشته و یا از محیطهای آلوده وارد بدن می شود .
آب مروارید: دریافت كم بتا كاروتن توسط سالمندان خطر ابتلا به بیماریهای چشمی نظیر آب مروارید را افزایش می دهد .
افزودن تكه های كدو حلوایی به غذای سالمندان نظیر سوپ و خورش ، هم آن را خوش طعم كرده و هم دریافت بتا كاروتن را افزایش می دهد .
سرما خوردگی و آنفلوآنزا: ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا سطح آنتی اكسیدانهایی نظیر ویتامین c و همچنین آلفا و بتا كاروتن را كاهش می دهد. كدو حلوایی و كدو مسمایی حاوی آنتی اكسیدان بوده و نقش محافظتی در برابر سرماخوردگی و آنفلوآنزا ایفا می كنند .
بیماری قلبی: لیكوپن، ویتامین E، C و بتا كاروتن، كه همگی در كدو حلوایی یافت می شوند ، خطر بیماری قلبی را كاهش می دهند . این مواد مانع تأثیر زیان بار LDL روی دیواره عروق می شوند .
افرادی كه مبتلا به گواتر هستند نباید به مقدار زیاد گیاهان این خانواده را مصرف كنند .
- در طب چینی از كدو حلوایی در درمان دیسانتری ، اگزما و احتباس آب استفاده می شود.
- در تنظیم قند خون و تحریك لوزالمعده مفید است . بنابراین مصرف آن به افراد دیابتی و افرادی كه دچار افت قند خون می شوند توصیه می شود.
- كدو حلوایی و تخمه آن در كشتن انگلهای روده ای و همچنین تقویت موكوس ریه ، نای و گلو مفید است.
- از انواع كدو برای دفع انگلهای روده ای استفاده می شود .
- كدو مسمایی خاصیت دیورتیك داشته و در بهبود احتقان آب مفید است . اگر با پوست خورده شود اثر آن بیشتر هم خواهد شد .
- در طب چینی از آب كدو حلوایی در درمان زخمها (به صورت موضعی) استفاده می شود.
- همچنین آب كدو حلوایی خاصیت مسهل دارد و به عنوان ضد عفونی كننده به كار می رود.
منبع : روزنامه ایران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران شورای نگهبان انتخابات حسین امیرعبداللهیان امیرعبداللهیان دولت حجاب مجلس شورای اسلامی جنگ دولت سیزدهم حسن روحانی انتخابات مجلس دوازدهم
تهران شهرداری تهران هواشناسی سیل فضای مجازی شورای شهر تهران سامانه بارشی سازمان هواشناسی باران یسنا هلال احمر آموزش و پرورش
قیمت دلار خودرو بازار خودرو قیمت خودرو یارانه بانک مرکزی قیمت طلا مسکن دلار حقوق بازنشستگان ایران خودرو تورم
تلویزیون نمایشگاه کتاب مسعود اسکویی دفاع مقدس سینمای ایران صدا و سیما صداوسیما مهران غفوریان رهبر انقلاب موسیقی سریال تئاتر
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه اوکراین نوار غزه انگلیس یمن ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید مهدی طارمی سپاهان لیگ برتر جواد نکونام بارسلونا باشگاه استقلال علی خطیر بازی
باتری گوگل اپل اینستاگرام آیفون پهپاد تبلیغات ناسا عکاسی
کاهش وزن بیمارستان چای توت فرنگی جامعه پزشکی چاقی آلرژی