شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
مربای بادرنگ
بهار نارنج : ۳۰۰۰ گرم
شکر : ۲۵۰۰ گرم
آب لیموترش : ۰.۵ فنجان
هل : ۱ قاشق سوپخوری
تخم مرغ : ۱ عدد
بادرنگ را به چهار قاچ میکنیم و قسمت تخم و لیزی و سط آن را میگیریم و باریک باریک به پهنای ۳ تا ۴ سانت میبریم و قطعه را به شکل لوزی یا چهار گوش خرد میکنیم در صورتیکه بخواهیم مربا ترد شود آنرا ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب آهک میخوابانیم و در صورتیکه بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد در صورت گذراندن در آب آهک آن را چند آب میشوئیم و بعد دوباره در آب میجوشانیم مغز آن نرم که شد ۲۴ ساعت آنها را در آب سرد میریزیم و مرتب آب ان را عوض میکنیم و میچشیم تلخی آن که گرفته شد آنها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن میکنیم که آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم و ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بادرنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن میریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمیداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم.
در توضیح بادرنگ باید بدانید که بادرنگ نوعی بالنگ است که در نقاط شمالی ایران رشد میکند (چون بالنگ معمولاً در جنوب ایران مانند شیراز رشد میکند) همچنین بادرنگ بسیار بزرگتر از بالنگ است و از تازه آن برای درست کردن مربا استفاده میکنند.
● تهیه آب آهک:
به نسبت هر یک کیلو بادرنگ یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل میکنیم بههم میزنیم و میگذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بادرنگ میریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بادرنگ را مطابق دستور بالا آماده میکنیم.
شکر : ۲۵۰۰ گرم
آب لیموترش : ۰.۵ فنجان
هل : ۱ قاشق سوپخوری
تخم مرغ : ۱ عدد
بادرنگ را به چهار قاچ میکنیم و قسمت تخم و لیزی و سط آن را میگیریم و باریک باریک به پهنای ۳ تا ۴ سانت میبریم و قطعه را به شکل لوزی یا چهار گوش خرد میکنیم در صورتیکه بخواهیم مربا ترد شود آنرا ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب آهک میخوابانیم و در صورتیکه بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد در صورت گذراندن در آب آهک آن را چند آب میشوئیم و بعد دوباره در آب میجوشانیم مغز آن نرم که شد ۲۴ ساعت آنها را در آب سرد میریزیم و مرتب آب ان را عوض میکنیم و میچشیم تلخی آن که گرفته شد آنها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن میکنیم که آب آن گرفته شود بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر میگیریم و ۶ لیوان آب روی آن میریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط میکنیم و شربت را میجوشانیم و از پارچه نازک رد میکنیم تا شکر تمیز شود بعد بادرنگهای آماده را در این شربت میریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو در آن میریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمیداریم و بعد از سرد شدن در شیشه میریزیم.
در توضیح بادرنگ باید بدانید که بادرنگ نوعی بالنگ است که در نقاط شمالی ایران رشد میکند (چون بالنگ معمولاً در جنوب ایران مانند شیراز رشد میکند) همچنین بادرنگ بسیار بزرگتر از بالنگ است و از تازه آن برای درست کردن مربا استفاده میکنند.
● تهیه آب آهک:
به نسبت هر یک کیلو بادرنگ یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل میکنیم بههم میزنیم و میگذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بادرنگ میریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بادرنگ را مطابق دستور بالا آماده میکنیم.
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
حجاب گشت ارشاد حماس ایران رئیس جمهور پاکستان رئیسی دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی کارگران رهبر انقلاب سریلانکا
کنکور سیل درمان تهران هواشناسی قم سازمان سنجش فضای مجازی اصفهان شهرداری تهران پلیس زنان
دلار قیمت دلار بانک مرکزی قیمت خودرو آفریقا تورم قیمت طلا بازار خودرو سایپا ایران خودرو ارز مسکن
پایتخت خانواده تلویزیون موسیقی ترانه علیدوستی فیلم سریال سینمای ایران مهران مدیری کتاب
کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین طالبان اوکراین ایالات متحده آمریکا ترکیه
پرسپولیس فوتبال جام حذفی آلومینیوم اراک استقلال فوتسال بازی بارسلونا تیم ملی فوتسال ایران باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال تراکتور
هوش مصنوعی سامسونگ گوگل همراه اول ناسا الماس تسلا فیلترینگ نخبگان
مالاریا آلزایمر کاهش وزن سلامت روان زوال عقل داروخانه