جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

چند نکته درباره نان


چند نکته درباره نان
▪ چیدن نان‌های داغ بر روی هم، کپک‌زدگی را تسریع، فاسد شدن را تسهیل و ضایعات را تشدید می‌کند؛.
ـ قبل از سرد شدن کامل نان‌ها، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید؛
ـ حرارت نان باعث کپک‌زدگی زودرس آن می‌گردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهیزید؛
ـ نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛
ـ خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید؛
ـ از خوردن نان سبوس‌دار در وعده‌های غذایی خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس‌دار در هر وعده غذایی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و گوارشی را کاهش می‌دهد؛ خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می‌گردد؛
ـ نان‌های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان‌های سفید و روشن دارند؛
قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می‌نماید؛
ـ انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات‌شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می‌گردد؛
ـ قبل از سرد شدن کامل، نان را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در سفره در بسته نگهداری نمایید؛
هنگام خرید نان حتماً یک سفره پارچه‌ای یا پلاستیکی به همراه داشته باشید؛
ـ نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع‌تر و ماندگارتر خواهد بود.
ـ هر‌چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی آن نیز افزون‌تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین‌تر خواهد بود؛
ـ بین حرارت، رطوبت و کپک‌زدگی رابطه مستقیم وجود دارد؛ در نتیجه نان‌هایی که به صورت داغ روی هم دسته شوند، محیط مناسبی را برای فساد میکروبی و کپک‌زدگی فراهم می‌سازند؛
ـ آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان‌های سفت و بد‌هضم خواهد شد؛
ـ نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف‌کننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد.
منبع : بیرتک


همچنین مشاهده کنید