سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

اشتهای کم یا بی اشتهایی


اشتهای کم یا بی اشتهایی
عوامل بسیاری در بروز حالت بی اشتهایی یا کم اشتهایی افراد دخالت دارند که برخی از آنها عبارتند از : تاخیر در خوردن صبحانه – مصرف غذاهای ثقیل وسنگین – سستی وتنبلی دستگاه گوارش و ...
▪ توصیه های درمانی :
ارتیشو از جمله سبزی هایی است که اشتها را باز – خون را تصفیه – مقدار اوره و کلسترول را نیز پایین می آورد .
کاهو اشتها آور ممتازی است که هر گاه قبل از غذا مصرف شود ، بدلیل سهم الهضم بودن از مجرای دستگاه هاضمه عبور کرده راه را برای غذاهای بعدی باز می کند .
خوردن چند برش پیاز همراه با سالاد و کاهو قبل از غذا اشتها را تحریک می کند . خوردن انگور فرنگی صبح ناشتا بسیار اشتها آور بوده ترشح آب دهان و اسید معدی را زیاد می کند . چغندر سرشار از ویتامین های آ –ب – ث و مقدار زیادی قند می باشد واشتها را باز می کند . جوشانده پوست پرتقال و نارنج خیلی زود بی اشتهایی را درمان می کند
۲۰ تا ۴۰ گرم گل وساقه بابونه را در یک لیتر آب جوش ۱۰ دقیقه دم کرده سپس آن را صاف نموده قبل از هر غذا یک فنجان از آن را با کمی شکر یا عسل بنوشید .
کلم اشتها آور بوده نیروی جوانی را افزایش می دهد . ترخون سریع الهضم – مقوی و اشتها آور است .
دم کرده تخم هویج به میزان یک قاشق چایخوری در یک فنجان آب جوش مقوی و اشتها آور است .
ترشی شلغم که با سرکه تهیه شود ، رطوبت معده را جمع و اشتها را باز می کند .
کرفس اشتها آور خوبی است . بخصوص اگر با برگ های تازه و جوان آن سالاد درست شود .
برای بیمارانی که دوره نقاهت را می گذرانند و دچار کم اشتهایی می باشند ، جوشانده ریشه مارچوبه نافع است .
خوردن روغن زیتون با غذا یا سالاد ، روده را نرم و اشتها را باز می کند .
خوردن سیر – موسیر – فلفل سیاه – پیاز – ترب – آب لیمو – آب پرتغال – آب انگور فرنگی – توت فرنگی و بادام هر یک بتنهایی اشتها را تحریک و زیاد می کند .
منبع : بانک اطلاعات گردشگری