شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

بررسی فراوانی پرکاری تیروئید همراه با فلج دوره ای هیپوکالمیک در مراجعین به بیمارستان های آموزشی شهر ساری در سال های ۷۷-۷۸


بررسی فراوانی پرکاری تیروئید همراه با فلج دوره ای هیپوکالمیک در مراجعین به بیمارستان های آموزشی شهر ساری در سال های ۷۷-۷۸
● سابقه و هدف:
فلج دوره ای هیپوکالمیک بیماری شایعی نمی باشد. در مطالعات گذشته میزان ارتباط این بیماری با پرکاری غده تیرویید متفاوت گزارش شده است. مطالعه حاضر ارتباط این دو بیماری را در منطقه مازندران نشان می دهد.
● مواد و روش ها:
تمامی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های بوعلی و امام ساری به علت فلج دوره ای هیپوکالمیک مورد بررسی قرار گرفتند و بعد از انجام اقدامات تشخیصی و درمانی و رد مسایل ثانویه هیپوکالمی، تعداد ۲۰ بیمار با فلج دوره ای مشخص گردید. برای این ۲۰ بیمار تست های عملکرد تیروییدی انجام گردید.
● نتایج:
از ۲۰ بیمار با فلج دوره ای ۸ نفر (۴۰ درصد) دچار پرکاری تیرویید و ۱۲ نفر باقیمانده (۶۰ درصد) عملکرد تیرویید نرمال داشتند. تمامی بیماران مرد بوده و کمترین سن ۲۲ سال و بیشترین سن در بین آنها ۴۶ سال بوده است. سابقه فامیلی در ۵ درصد بیماران دیده شده است.
● استنتاج:
۴۰درصد بیماران با فلج دوره ای هیپوکالمیک مبتلا به پرکاری تیرویید می باشند که درمان آنها سبب رفع دایمی فلج می شود (با درمان پرکاری تیرویید و نرمال شدن آزمون های تیرویید). بنابراین انجام تست های تیروییدی برای این بیماران الزامی می باشد.
حمیدرضا ذاکری
عذرا اخی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید