یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

هدف شالکه؛ رسیدن به مرحله حذفی «جام قهرمانان»


هدف شالکه؛ رسیدن به مرحله حذفی «جام قهرمانان»
از نظر میرکو اسلومکا مربی شالکه هیچ تردیدی وجودندارد که چه چیزی این تیم آلمانی را به یک باشگاه خاص بدل کرده و آن، شور و علاقه شدید هواداران تیم است.
خود او می گوید: «فصل پیش، موقعی که ما امکان کسب قهرمانی بوندس لیگا را در آخرین روزها و ساعات لیگ از دست دادیم، این احساس کاملاً روی صورت هواداران حک شده بود و متأسفانه ثمر لازم را نداد.۴۹ سال است که شالکه قهرمان لیگ فوتبال آلمان نشده است، حال آن که به نظر می رسد پرطرفدارترین و پرتماشاگرترین باشگاه بوندس لیگا باشد.کافی بود شالکه در بازی ماقبل آخر فصل گذشته در برابر تیم «هم منطقه ای» خود بوروسیا دورتموند نتیجه ای مطلوب بگیرد، اما زخم این حریف آشنا بر قلب هواداران شالکه ماندگار شد و شکست ۰-۲ این تیم به واقع قهرمانی را ازدست شالکه پراند و به اشتوتگارت رساند که در هفته های پایانی لیگ پیوسته برنده می شد و عقب افتادگی هفته های قبلی خود را جبران کرده بود.
● قلب ها شکست
از همه بدتر این که بیش از ۲۰ هزار هوادار پر و پا قرص آبی پوشان شالکه همراه این تیم تن به سفر کوتاه به ورزشگاه وست فالن دورتموند داده بودند. در استادیوم شالکه نیز ۶۲ هزار طرفدار این تیم حضور یافته بودند تا مسابقه را برروی اسکرین ورزشگاه ببینند و ابراز احساسات کنند. انگار بازی در همان جا برگزارمی شد. با این حال قلب ها شکست و عنوانی که مال شالکه به نظر می رسید، از دست رفت. اما اسلومکا معتقد است که آن تجربه ولو تلخ شالکه را پخته تر و کارآمدتر کرده است و این هفته که این تیم در لیگ آلمان، تیم پرمهره بایرن مونیخ را در آلیانز آره نا با تساوی ۱-۱ متوقف کرد و در نیمه اول نیز ۰-۱ برنده بود، این مسأله به گونه ای نمود داشت.
اسلومکا در طلیعه پائیز ۲۰۰۷ می گوید: «هواداران شالکه ما را تنها نمی گذارند و می دانند که باید ناکامی ها را ازخاطر برد. ما فصل پیش امکان قهرمانی را با کمترین اختلاف ازدست دادیم، حال آن که باشگاه از سال ۱۹۵۸ به بعد پیوسته انتظار این موقعیت را می کشیده است. با این که تنها در آخرین هفته ها و روزها ناکام شدیم، میزان علاقه و حمایت مردم از باشگاه بیشتر شده و این چیزی است که به ندرت در باشگاه های دیگر می توانید بیابید.»
● به جبران گذشته
اگر شالکه امسال در گروه سخت خود در لیگ قهرمانان اروپا که مشتمل بر چلسی انگلیس و والنسیای اسپانیا نیز هست، به موفقیت برسد و صعودکند، محبوبیت موردبحث بیشتر هم خواهدشد.
در فصول ۲۰۰۲-۲۰۰۱ و ۲۰۰۶-۲۰۰۵ که فصول قبلی حضور شالکه در جام قهرمانان اروپا بود، این تیم اصلاً از گروهش بالا نیامد و درنتیجه مصمم تر از هر زمانی است که این بار صعود و از این مرحله عبورکند. اسلومکا البته دشواری کار فراروی خود را منکر نیست و می گوید: «بازی با والنسیا و چلسی بسیار سخت است، ولی آنها نیز می دانند که آمدن شان به «اره نا اف شالکه» چندان خوش عاقبت نخواهدبود.
فکر می کنم با اندیشه هایی کاملاً دفاعی به میدان آیند و البته تیم های باکلاس هم هستند.
هم والنسیا و هم چلسی مصمم اند که مانند فصل پیش به مرحله حذفی برسند، ولی ما نیز همین تصمیم و عزم را داریم و به هرکاری می پردازیم تا به هدف مان برسیم.»
اسلومکا می افزاید: «در مورد چلسی نیازی به گفتن مسائل اضافی نیست. تیمی که امثال چک، دروگبا و لمپارد را دارد، باید امیددار نخست فتح گروه دانست. روزن بورگ هم بر اثر تعدد حضورهایش در جام قهرمانان اروپا تیم پرتجربه ای شده است. باید راجع به آنها اطلاعات بیشتری را کسب کرد زیرا ظاهراً ناشناخته ترین تیم گروه هستند.»
● با مخارجی کمتر
شالکه برخلاف بیشتر حریفانش در بوندس لیگا تابستان امسال مخارج زیادی به قصد تقویت خود نداشت. اضافه بر آن لینکولن هافبک تهاجمی و گلزن برزیلی، شالکه را ترک گفته و وقایع فصل جاری نشان داده که جای او چقدر خالی است. ماتیاس ابل، میمون آزائوا، جرمن جونز، هایکو وسترمن و ایوان راکی تیچ به شالکه پیوسته اند و آخری کسی است که این هفته به بایرن مونیخ گل زد، ولی آنها هیچ کدام یک ستاره نیستند که الحاق شان به تیم خبرساز باشد. اسلومکا ناامید نیست و اعتقاد دارد که هر یک از این نفرات می توانند رلی قابل توجه را در رتق و فتق امور شالکه داشته باشند.
او می گوید: «لینکولن یک بازیکن با توانایی های فوق العاده است. ولی امسال بدون او آن قدرها هم بد نبوده ایم و شاید بهتر هم بشویم. کل تیم باید جور نبود او را بکشد و وظایف وی به طور گروهی میان بقیه تقسیم شده است. انداختن همه مسئولیت ها بر روی دوش جوان تر ها و تازه واردان کار اشتباهی است، هرچند معتقدم که از مسعود اوزیل و جرمن جونز در ادامه فصل کارهای مهمی را خواهیم دید. هایکووسترمن مورد و مثال خوبی است. او پس از آسیب دیدگی ملادن کرس تاییچ جایش را در ترکیب ما باز کرده است. آزائوا نیز خوب ظاهر شده و شاید از بداقبالی او بوده باشد که آسیب دیدگی های زیادی در تیم مان نداشته ایم و در نتیجه او راهی به ترکیب ثابت نیافته است. رقابت های داخلی و شدت آن در تیم ما در سطحی بالاست. این البته یک حسن و امتیاز برای تیم ماست و نه یک ضعف. در هفته های اخیر ما به واقع تنها یک مورد مصدومیت جدی داشته ایم که به ماتیاس ابل مربوط می شده است.»
● در جست وجوی فضایی متفاوت
با این حال باید دید مردان مورد نظر اسلومکا چطور با فشارهای بازی در لیگ قهرمانان که به کلی متفاوت با لیگ داخلی است، کنار می آیند. هدف مهمتر شالکه این است که حضورش را در این جام دائمی تر کند و مختص یک فصل نباشد، ولی در کوتاه مدت مقصد و خواست باشگاه و سرمربی اش رسیدن به مرحله یک هشتم نهایی است. اسلومکا می گوید: «در درازمدت و در یک منظر کلی هدف ما این است که حضورمان در این جام دائمی باشد و اگر چنین شود فضایی کاملاً متفاوت و جدید برای باشگاه به وجود می آید و افقی غنی تر ترسیم خواهد شد.»
هر اتفاقی بیفتد، اسلومکا و شالکه می توانند روی ادامه حمایت فراوان هواداران از خود حساب کنند. مربی شالکه اظهار می دارد: «بازی های ما در جام قهرمانان اروپا، به گونه ای یک جشن و فرصت عالی است. با این حال همیشه فشاری زیاد بر روی ما متمرکز است تا حتماً در مسابقه های خود نتیجه بگیریم. نمی دانم، شاید رسیدن به مرحله حذفی این جام پاسخی بر انتظارها باشد.»
در آن صورت یکی از دو تیم معروف چلسی و والنسیا حذف خواهند شد و این بار رنگ مرحله بعد از مرحله گروهی را نخواهند دید.
منبع: Uefa
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید