چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

فقر آهن موجب مرض است


فقر آهن موجب مرض است
كم‌خونی فقر آهن از شایع‌ترین اختلالات تغذیه‌ای در كشورهای در حال توسعه و مهم‌ترین كم‌خونی تغذیه‌ای در كودكان و زنان سنین باروری است.
در این بیماری تعداد گلبول‌های قرمز كمتر می‌شود و اندازه آن‌ها هم كوچك می‌شود. بنابراین تبادل اكسیژن و دی‌اكسید كربن بین خون و سلول‌ها مختل می‌گردد.
این بیماری براساس سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیكی افراد متفاوت است. پس شما كه دچار فقر آهن هستید علاوه بر مصرف آهن به صورت دارو به نكات زیر توجه كنید:
۱) از مواد غذایی غنی از آهن استفاده كنید، مانند: دل، جگر و قلوه، گوشت قرمز، زرده تخم‌مرغ و ماهی.
۲) استفاده از خشكبار مانند: برگه زردآلو، انجیر خشك، توت خشك
۳) استفاده از دانه‌های روغنی: فندق، پسته خام، بادام
۴) مصرف شیر و لبنیات، نان گندم، حبوبات به‌خصوص عدس و همچنین استفاده از جوانه حبوبات
۵) از موادی كه جذب آهن را در بدن افزایش می‌دهند استفاده كنید مثل:
ـ ویتامین C (اسید اسكوربیك): آب پرتقال، گریپ فروت، لیموشیرین، لیموترش، فلفل دلمه‌ای، كیوی، گوجه‌فرنگی، آلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، سیب، آناناس و انواع سبزی‌ها.
مواد غذایی دارای اسید تارتارات؛ هویج، سیب‌زمینی، شلغم، چغندر و گوجه‌فرنگی.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید