شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

بستنی


بستنی
در روش سنتی تهیه بستنی در یک فریزر با بازوی دستی ، از سنگ نمک ، قانون رایول و اعمال فیزیکی برای تهیه ای این دسر سرد خامه ای استفاده میکنند ، ترکیبات سرد و تشکیل دهنده مخلوط بستنی را در قوطی فولادی ضد زنگ میریزند که این قوطی داخل استوانه چوبی قرار دارد، یخ نیز در داخل استوانه ریخته میشود ، در نتیجه یک لایه یخی در محیط بیرونی قوطی ایجاد میشود ،پیش از اضافه کردن نمک ، برای اینکه بازوی دستی خنک شود حدود ۲ دقیقه کاملا میچرخانند ، اضافه کردن سنگ نمک موجب ذوب شدن یخ میشود ، محلول شور گرما را از مخلوط بستنی میگیرد و در نتیجه بستنی منجمد میشود ، دستگاههای برقی جدید تهیه بستنی هم به روش مشابهی عمل میکنند اما در اینجا بازوی مکانیکی عمل مخلوط کردن را بر عهده دارد . در هر دو حالت مخلوط بستنی تا دمای ۲.۷- منجمد نمیشود ، بنابراین محلول شوری معادل یک فنجان نمک برای ۵ فنجان یخ نیاز است از طرفی اگر بخواهیم فقط از یخ استفاده کنیم چون نقطه ذوبش ۰ درجه است مخلوط بستنی منجمد نخواهد شد و البته نسبت نمک با دمای محیط تغییر میکند ، همچنین اضافه کردن مقادیر زیادی از نمک موجب انجماد زود هنگام و در نتیجه تشکیل بستنی آبکی میشود .
منبع : دانشجویان


همچنین مشاهده کنید