یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

۱ ژوئیه سال ۷۷۶ ـ زادروز بازی های المپیک دردو هزار و ۷۸۴ سال پیش


تاریخ ورزش و مسابقه های ورزشی به ۳۴ قرن پیش باز می گردد، اما بازی های المپیک از یکم ژوئیه سال ۷۷۶ پیش از میلاد (دو هزار و ۷۸۴ پیش) آغاز شد و به طور منظم تا سال ۳۹۳ میلادی که به فرمان «تئودوسیوس» امپراتور روم ممنوع شد ادامه یافت. دور جدید بازیهای المپیک از سال ۱۸۹۶ از سر گرفته شده است. تقویم نگاران پس از محاسبات دقیق، یکم ژوئیه سال ۷۷۶ پیش از میلاد را به دست داده اند.
نخستین دور تازه این مسابقه ها پنجم آوریل ۱۸۹۶ در یونان، زادگاه این مسابقه ها، از سرگرفته شد، دومین دور آن در سال ۱۹۰۰ در پاریس و از آن پس هر چهار سال یک بار در یک کشور انجام می شوند. مسابقه ها به دو صورت انجام می شوند: تابستانی و زمستانی.
مسابقه های المپیک در سال ۷۷۶ پیش از میلاد در جلگه المپ در یونان به خاطر شادی «زئوس» یکی از خدایان یونانیان عهد باستان آغاز شده بودند. در آن زمان این مسابقه ها، مواردی دیگر از رقابت های مسالمت آمیز از جمله شعر خوانی و رقص را هم شامل می شد که پس از تجدید حیات، تنها در قلمرو ورزش بدنی صورت می گیرد.
این مسابقه ها در قرن چهارم میلادی به تصمیم امپراتور وقت روم که آنها را به دلیل برپاداشته شدن به خاطر زئوس، غیر مذهبی اعلام داشت برچیده شده بودند.
ابتکار تجدید حیات این مسابقه ها که دور تازه آن امسال در چین برگزار خواهد شد از یک بارون فرانسوی به نام «پیر دو کوبرتین» است که برای راه اندازی مجدد آنها تلاش بسیار کرد. مراسم برپایی این بازیها بمانند عهد باستان با مشعل فروزان و رژه ورزشکاران و ... همراه است.
بارون پیر دو کوبرتین Baron Pierre de Coubertin احیاء کننده مسابقه های پهلوانی المپیک که دوم سپتامبر سال ۱۹۳۷ در ۷۴ سالگی درگذشت در نطقی که در ۱۸۹۲ در دانشگاه «سوربن» ایراد کرد پیشنهاد کرد که مسابقه های المپیک که بیش از ۱۴ قرن پیش از آن به تصمیم یک امپراتور مذهبی روم ممنوع شده اند از سر گرفته شوند، زیرا که وزرش عامل تندرستی است و به علاوه، مسابقه های جهانی ورزشی باعث نزدیک شدن ملت ها به یکدیگر و ایجاد یک محیط مسلمت آمیز در جهان خواهد شد. وی در این نطق سپس به ذکر تاریخچه و هدف یونانیان پاستان از ابداع این بازی ها پرداخته بود.
انتشار اظهارات بارون دو کوپرتین در جراید سبب شد که هواداران احیای این بازیها به مساعی او به پیوندند و بر اثر فشار و تبلیغ این گروه، نمایندگان ۹ کشور در سال ۱۸۹۴در پاریس گرد آیند و در این زمینه مذاکره کنند. احیای مسابقه های جهانی المپیک در اجلاس دوم نمایندگان این کشورها که در سال ۱۸۹۶ برگزارشد به تصویب رسید.
پس از احیای المپیک، بارون دو کوبرتین از سال ۱۸۹۶ تا ۱۹۲۵ به مدت ۲۹ سال رئیس کمیته برگزار کننده این مسابقات بود.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید