یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

آتلتیکو درصدد ساخت بزرگترین شهر ورزشی جهان


آتلتیکو درصدد ساخت بزرگترین شهر ورزشی جهان
باشگاه فوتبال آتلتیكومادرید بزرگترین شهر ورزشی اسپانیا و دومین شهر ورزشی اروپا را در حومه مادرید خواهد ساخت. این مجموعه در فضایی معادل یك هزار و ۱۴۰ هكتار ساخته خواهد شد كه پس از شهر ورزشی میلان دومین شهر ورزشی بزرگ اروپا خواهد بود.
این مجموعه علاوه بر استادیومی با ظرفیت ۱۰ هزار تماشاگر برای تمرینات فوتبال، ۸ زمین فوتبال، سالن ژیمناستیك و بدنسازی، ۳ استخر، ۹زمین تنیس، ۱۰ زمین پادل، ۴ زمین بسكتبال، یك زمین والیبال، یك زمین چند منظوره ورزشی و محدوده ویژه دوچرخه سواری خواهد داشت. محل قرارگرفتن این مجموعه در شهر «آلكوركون» واقع در حومه جنوب پایتخت اسپانیا است. «خورخه دیز» سخنگوی باشگاه آتلتیكو در گفت و گویی در پایتخت مادرید گفت همه افراد می توانند از خدمات این مجموعه ورزشی استفاده كنند و برای اعضای باشگاه آتلتیكو استفاده از تجهیزات رایگان خواهد بود. «دیز» گفت باشگاه آتلتیكو پس از پشت سرگذشتن یك بحران مالی طی ماه های گذشته، اكنون می خواهد سرمایه گذاری های خود را در بخش های مختلف ورزشی افزایش دهد.
● تولد آتلتیكومادرید
۲۶ آوریل سال ۱۹۰۳ میلادی گروهی از دانشجویان مادرید و ویسكایا تصمیم گرفتند باشگاه «آتلتیك بیلبائو» را تشكیل دهند و همین گروه اداره باشگاه «آتلتیكومادرید» را هم در دست گرفتند. این ۲ باشگاه به دلیل اینكه یك گروه، اداره آنها را بر عهده داشتند، نمی توانستند در مسابقات با یكدیگر بازی كنند.
آتلتیكومادرید اولین بازی خود را در ماه می ۱۹۰۳و با ریاست «انریكه گویری» كسی كه همان سال از سمت خود كناره گیری كرد و «ادواردو دآچا» جایگزین وی شد، انجام داد.سال ۱۹۲۱میلادی باشگاه آتلتیك بیلبائو كه چندی قبل از آن به طور مستقل فعالیت می كرد، از آتلتیكومادرید جداشد. آتلتیكومادرید در سال ۱۹۲۳ اولین ورزشگاه خود را با نام «متروپولیتانو» تأسیس كرد.
● مدیریت باشگاه
ریاست باشگاه را اكنون «انریكه سرزو» كارگردان سینما برعهده دارد كه در سال ۲۰۰۳ این سمت را از «خسوس خیل» تحویل گرفت.در طول مدت فعالیت باشگاه آتلتیكو مادرید، «ویسنته كالدرون» و «خولیان روئته» تنها افرادی هستند كه در ۲ مرحله ریاست باشگاه را در دست داشتند. كالدرون حدود ۱۱سال باشگاه آتلتیكو را ریاست كرد (۱۹۸۰-۱۹۶۴و ۱۹۸۷-۱۹۸۲) و استادیوم ورزشی آتلتیكو كه در سال ۱۹۶۶ساخته شد، به افتخار وی استادیوم «ویسنته كالدرون» نام گرفته است.
● ورزشگاه ویسنته كالدرون
استادیوم كالدرون با ظرفیت ۵۴ هزار و ۸۵۱ نفر در منطقه جنوب مادرید قرار دارد و یكی از ۵ استادیوم اسپانیا به شمار می رود كه از سوی یوفا به عنوان استادیوم ۵ ستاره معرفی می شود.علاوه بر ۱۱ خط اتوبوس پایتخت كه به این استادیوم دسترسی دارند، یك ایستگاه مترو نیز در فاصله ۴۰۰ متری ورزشگاه واقع شده است.امكانات این مجموعه شامل سالن بزرگ خبرنگاران، سالن اجتماعات، رستوران، موزه، فروشگاه لباس و یك درمانگاه و یك سالن بدنسازی عمومی است كه همه مردم امكان دسترسی و استفاده از آن را دارند.
● موزه و بازدید از باشگاه آتلتیكومادرید
تیم اسپانیایی مانند سایر تیم های مطرح هموطن خود، موزه ای برای نمایش افتخارات بیش از یكصد سال خود تشكیل داده است. این موزه در مساحت ۶۰۰متر مربع واقع شده كه در آن دوستداران آتلتیكو می توانند علاوه بر جام ها، وسایل و اجزای تاریخی تیم را به طور مستقیم از نزدیك لمس كنند.
در یك سالن سینمایی با تكنولوژی مدرن صوتی و تصویری به طور كامل توضیح داده می شود كه آتلتیكومادرید چیست و چگونه در اوایل قرن بیستم وارد فوتبال در سطح جهانی شد. انواع لباس ها و كفش هایی كه تیم طی تاریخ حضور خود برتن كرده نیز در این موزه كه در ورزشگاه «ویسنته كالدرون» قرار دارد، مشاهده می شود.
هزینه ورودی موزه ۶ یورو است و اعضای باشگاه از تخفیف ۵۰درصدی برای ورود برخوردارند. در صورتی كه فرد علاقه مند به دیدن ورزشگاه ویسنته كالدرون و محل عبور بازیكنان باشد، می تواند با پرداخت ۸ یورو علاوه بر موزه، از تور همراه با راهنمای چند زبانه استفاده كند و رختكن، سالن مربیان، نیمكت ذخیره و تجهیزات داخلی را از نزدیك ببیند.
● درمانگاه باشگاه آتلتیكومادرید
این درمانگاه در پائین استادیوم كالدرون واقع شده كه در اصلی آن به سمت خیابان باز می شود و یك درمانگاه عمومی به شمار می رود.این درمانگاه دارای بخش اورژانس و خدمات درمانی برای عموم است.
● بازیكنان تیم
از ۲۶ بازیكن فوتبال آتلتیكومادرید ۱۴بازیكن اسپانیایی۴، نفر آرژانتینی و مابقی از كشورهای یونان، فرانسه، پرتغال، برزیل، بلغارستان و كلمبیا هستند. براساس قوانین تیم های عضو كشورهای اتحادیه اروپا، هر تیم می تواند حداكثر تا ۳ بازیكن غیر اروپایی داشته باشد اما از بازیكنان ۲ ملیتی كه یكی از ملیت آنها اروپایی باشد، جلوگیری نمی كند. در مورد تیم آتلتیكو، لوسیانو گالتی، ماسیمو رودریگز و لئو فرانكو آرژانتینی دارای ملیت ایتالیایی نیز هستند و«لوئیز آمارانتو پره آ» كلمبیایی نیز دارای ملیت اسپانیایی است.
تیم اسپانیایی در طول تاریخ خود شاهد حضور ستاره های فوتبال جهان از جمله فرناندو تورس، آدلاردو، توماس، انریكه كویار و بالتازار بود و همچنین لوئیزآراگونز، مربی كنونی تیم ملی اسپانیا نیز از بازیكنان سابق تیم آتلتیكو مادرید بود.
● اعضا و مزایای عضویت در باشگاه
باشگاه اسپانیایی آتلتیكومادرید اكنون حدود ۶۰ هزارعضو دارد كه بسته به نوع عضویت، سالانه بین ۲۵ تا ۳۶۰ یورو حق عضویت پرداخت می كنند و به ۲ دسته رسمی و غیر رسمی تقسیم می شوند.اعضای غیررسمی به آن دسته ای گفته می شود كه تنها می خواهند از مزایای فرعی عضویت باشگاه مانند تخفیف های ویژه استفاده كنند و یا در خارج از اسپانیا هستند و به طور مداوم امكان تماشای بازی ها در ورزشگاه ها را ندارند.
آنها با پرداخت تنها ۲۵ یورو در سال می توانند خود را عضو باشگاه كنند. برخلاف آن، برای اعضای رسمی باشگاه كه هزینه بیشتری را نیز پرداخت می كنند، همیشه فضایی در داخل استادیوم ذخیره شده و از تخفیف ویژه برای ورودی ها برخوردارند. مسئولان باشگاه آتلتیكومادرید تعداد اعضای رسمی خود را ۴۵هزارنفر عنوان كرده اند.تمامی اعضا امكان استفاده از تخفیف های ویژه از فروشگاه آتلتیكو، سالن ورزش و شهر ورزشی را دارند.
این باشگاه در تبلیغات خود می گوید به ازای هر گلی كه تیم فوتبال به ثمر برساند، مبلغ ۶ یورو به هر عضو خود هدیه می دهد. علاوه بر آن، دومین باشگاه پرطرفدار مادرید از ۶۳۱ انجمن عضو برخوردار است كه ۱۷ واحد آن در خارج از اسپانیا فعال هستند. انجمن اعضای آتلتیكو در كشورهای آرژانتین، بلژیك، آلمان، ایتالیا، هلند، دانمارك، ایرلند شمالی، صربستان، چین، فرانسه، اردن، مغرب، گینه، ژاپن، استرالیا و آندورا هستند.
انجمن عضو به انجمن هایی گفته می شود كه با حداقل اجتماع ۵۰ عضو رسمی یا غیر رسمی، برای حمایت از تیم آتلتیكومادرید و معرفی آن در نقاط مختلف تشكیل می شوند. این تیم اسپانیایی به تازگی سیاست افزایش خدمات خود در خارج از اسپانیا را نیز در پیش گرفته و قرار است، به زودی مدرسه فوتبال را كه در شهرهای مختلف اروپا و آمریكای لاتین وجود دارد در سایر كشورها از جمله مغرب و دوبی نیز دایر كند.
«خرمن روبلس گونزالز» مسئول تحقیقات و بررسی های باشگاه آتلتیكو مادرید به ایرنا گفت ایران نیز با توجه به اینكه ورزش فوتبال در این كشور ورزش اول مورد علاقه مردم به شمار می رود، می تواند به یكی از اهداف باشگاه تبدیل شود. وی همچنین از برقرار كردن ارتباط با مسئولان ایرانی استقبال كرد و افزود باشگاه اسپانیایی آمادگی بررسی راه های گسترش همكاری ها را دارد. كارشناسان پیش بینی می كنند بی ثباتی اقتصادی كه طی۱۰ سال گذشته باشگاه را تهدید می كرد، اكنون تا حدی برطرف شده و یك دوره خوب و روشن را برای آتلتیكو پیش بینی می كنند.آتلتیكو مادرید در ۶۸ دوره، در لیگ دسته اول باشگاه های اسپانیا بازی كرد و تنها ۶ دوره را در لیگ دوم گذراند.
این باشگاه در دوره گذشته لیگ اسپانیا هفتم شد و مقام اول را رئال مادرید، رقیب سرسخت او در پایتخت اسپانیا، از آن خود كرد.در شهر مادرید نیز تیم فوتبال آتلتیكو جزو ۲ تیم اول پرطرفدار این شهر محسوب می شود كه تاكنون ۹ قهرمانی لیگ، ۹ قهرمانی جام حذفی و یك قهرمانی سوپرجام اسپانیا را در كارنامه خود به ثبت رسانده است.این تیم یك دوره نیز در سال ۱۹۷۵میلادی قهرمان جام بین قاره ای و سال پیش از آن موفق شد عنوان نایب قهرمانی جام اروپا را به خود اختصاص دهد.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید