چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

محافظت از سی دی ها


محافظت از سی دی ها
روش های بسیاری برای حفاظت از یک سی دی در برابر کپی برداری وجود دارد. یکی از ساده ترین و عمومی ترین روش هایی که تاکنون برای حفاظت از سی دی دیده شده است افزایش مجازی طول چند فایل درون سی دی است به نحوی که آنها تا چند صد مگابایت به نظر می رسند. برای انجام چنین کاری تنظیمات مربوط به طول آن فایل را در Image سی دی بیش از آنچه هست ذکر می کنند. اغلب این فایل ها درون Image روی هم قرار می گیرند ولی برنامه حجم واقعی هر فایل را می داند و عمل خواندن را تا آن نقطه انجام می دهد. اگر کاربری سعی کند فایل ها را درون درایو دستگاهی کپی کند با شکست مواجه می شود زیرا این سی دی حاوی چندین گیگا بایت داده است. یکی از روش های نادر و کمیاب برای حفاظت از سی دی ها کنترل روی درایو سی دی است از این روش بیشتر در حفاظت بازی ها استفاده می شود و نحوه ایجاد آن به دانش بالایی نیاز دارد. روش آن بدین نحو است که اطلاعاتی نادرست (عمدی) در قست ECC (تصحیح خطا) یک سکتور داده نوشته می شود. سی دی نویس های استاندارد به صورت خودکار این خطاها را هنگام نوشتن تصحیح می کنند.هنگام خواندن، برنامه سکتور داده را به صورت RAW و بدون تصحیح خطا در حافظه برای تطبیق با داده های اصلی بار می کند در صورتی که تناقض با داده های اصلی برنامه اجرا نمی شود.
این روش در برنامه هایی که عملکرد درایو توسط برنامه تعیین می شود (مانند بازی های کنسول) کارایی قابل توجهی داشت ولی اکنون بسیاری از نر م افزارهای نوشتن سی دی گزینه ای برای خاموش کردن تصحیح خودکار دارند بنابراین این روش نیز به زودی از یاد برده شد. امروزه متداول ترین روشی که برای محافظت از سی دی دیده می شود ایجاد فاصله هایی (gaps) غیراستاندارد ما بین تراک های صوتی و قرار دادن اندیس ها در مکان هایی دور از انتظار است. سی دی ای که با این روش قفل گذاری می شود در بسیاری موارد توسط کپی برداری معمولی و سی دی نویس هایی که از Disc at once پشتیبانی نمی کنند غیرقابل کپی برداری است ولی با پیشرفت تکنولوژی سی دی نویس ها و نر م افزارها این روش نیز به سرعت در حال کناره گیری است.
یکی دیگر از روش های ساده برای قفل گذاری تولید یک سی دی غیراستاندارد با قرار دادن تراک هایی کمتر از چهار ثانیه است که برنامه برای اجرا شدن ابتدا اندازه و تعداد این تراک های غیراستاندارد را چک می کند. همچنین قرار دادن تراک های خالی داده مابین تراک های صوتی می تواند این روش را قدرتمندتر سازد. امروزه قرار دادن فاصله خالی یا سوراخ گذاری روی سی دی متداول شده است بدین نحو بسیاری از برنامه ها که قصد خواندن یک تراک از ابتدا تا انتها را دارند با مشکل مواجه می شوند.
امروزه شرکت های بی شماری روی نحوه قفل گذاری روی سی دی ها و روش های جدید فعالیت دارند. به طور مثال شرکت سونی به تازگی ادعا می کند قادر است با دستگاهی خاص روی سی دی اطلاعاتی بنویسد یا مارک گذاری کند که با تجهیزات عادی تنها قابل خواندن باشد ولی از سوی دیگر شرکت هایی سعی در ارائه
کد برگردان هایی برای آن هستند و گفتنی است این مبارزه همچنان ادامه دارد.

رضا جوالچی
منبع : روزنامه سرمایه


همچنین مشاهده کنید