پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

حزب کارگر و براون،تنها یک قدم تا سقوط....


حزب کارگر و براون،تنها یک قدم تا سقوط....
سقوط حزب کارگر!این اصلی ترین مطالبه شهروندان انگلیسی در حال حاضر محسوب می شود.افکار عمومی انگلستان معتقدند که گوردون براون دیگر جایی در خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت ندارد و او باید مانند تونی بلر این خانه را ترک کند.البته این اتفاق به زودی رخ نخواهد داد،اما لندن بی صبرانه در انتظار تغییرات در راس هرم قدرت به سر می برد.از آن سو،دیوید کامرون و همراهانش خود را برای حضور در راس معادلات سیاسی انگلستان آماده می کنند.کامرون دامنه انتقادات خود را از نخست وزیر فعلی و سابق انگلستان گسترده تر ساخته است.
آیا حزب کارگر به زودی سقوط خواهد کرد؟پاسخ این سوال منوط به تداوم شرایط فعلی انگلستان است.مسلما در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام،براون و حزب متبوع وی کوچکترین مجالی جهت عرض اندام دوباره در صحنه سیاسی انگلستان نخواهند یافت.از این رو نخست وزیر انگلستان به شدت با برگزاری انتخابات یا همه پرسی مخالف است.در هر صورت،فرزندان چرچیل علاقه وافری به قدرت دارند و به سادگی تسلیم رقبای سرسخت حزبی خود نمی شوند.
اخیرا و در پی انتشار یک نظرسنجی عجیب اما واقعی،براون خود را بیش از پیش در صحنه سیاست ناتوان می بیند.بر اساس تازه ترین نظرسنجی ها، به سبب افزایش رکود اقتصادی و تورم در انگلیس،اعتماد مردم به گوردن براون، نخست وزیر انگلیس در پایین ترین سطح خود در تاریخ این کشور قرار دارد.
این نظرسنجی نشان داده است که ۶۸ درصد از مردم این کشور، دولت براون را دارای قابلیت مبارزه با رکود اقتصادی در این کشور نمی دانند .
این نظرسنجی همچنین درباره دیگر کشورها هم انجام شده است و نشان می دهد ۵۲ درصد آلمانی ها ، ۵۱ درصد آمریکایی ها ،۵۰ درصد فرانسوی ها ، ۴۳ درصد ایتالیایی ها و ۳۶ درصد از اسپانیایی ها به حل مشکلات اقتصادی خود در سایه دولت فعلی کشورشان امید ندارند.سرعت و شدت تنزل محبوبیت گوردون براون بیش از همه رهبران سیاسی تاریخ معاصر انگلیس است و از سال که نظرسنجی سیاسی در انگلیس باب شده، این موضوع در میان همه رهبران سابق این کشور بی سابقه بوده است.
البته براون نیز مانند سارکوزی در فرانسه سعی دارد اوضاع اقتصادی کشور انگلستان را طبیعی و بدون کوچکترین مشکلی جلوه دهد.این تلاش براون تاکنون ناکام مانده است. به تازگی گوردون براون نخست وزیر انگلیس در مصاحبه با بی بی سی سعی زیادی در مثبت جلوه دادن اوضاع و شرایط اقتصادی انگلیس داشته است .
جالب توجه است که براون ضمن مثبت ارزیابی کردن شرایط اقتصادی انگلیس ، تصریح نموده است که علی رغم کاهش چشمگیر قیمت مسکن ، انگلیس سیاستهای اقتصادی مناسبی برای رویارویی با بحران اقتصاد جهانی اتخاذ کرده است . دولت انگلیس تنها نظاره گر تحولات اقتصاد جهانی نیست و به دقت تحولات اقتصادی را زیر نظر دارد .
نخست وزیر انگلستان ضمن اشاره به بحران اقتصادی آمریکا افزوده است که کل اقتصاد جهانی از شرایط بحرانی اقتصاد آمریکا متاثر خواهد شد . اگر به ۱۵ سال گذشته نگاه کنیم ، انگلیس نرخ بهره ۱۵ درصدی ، تورم ۱۰ درصدی و بیکاری بالایی داشت و نرخ مالیاتها به شدت در حال افزایش بود . ولی امروز با کاهش نرخ تورم ، بهره بانکی نیز کاهش یافته است . به همین دلیل است که اکثر مردم انگلیس بر این باورند که رشد اقتصادی کشور در حال افزایش است . اظهارات براون در حالی است که تازه ترین نظرسنجی روزنامه گاردین نشان می دهد اکثر مردم انگلیس معتقدند رشد اقتصادی این کشور طی سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ کاهش خواهد یافت . حزب محافظه کار انگلیس نیز سیاستهای غلط اقتصادی براون را عامل اصلی کاهش شدید قیمت مسکن ارزیابی می کنند .
براون به شدت با بحران عدم محبوبیت روبه روست و همین مسئله تاثیر مستقیمی در آینده سیاسی حزب کارگر خواهد گذاشت.البته حزب کارگر دیگر مهره ای جهت گریز از وضعیت بحران فعلی ندارد و باید در انتظار مشاهده سقوط سخت خود زمان را سپری کند.
اما ناتوانی براون و حزب کارگر تنها در سطوح اقتصادی انعکاس نیافته است.بر این اساس نخست وزیر انگلستان در سطوح مختلف سیاست خارجی،حقوقی و شهروندی از سوی شهروندان این کشور به ناکارآمدی و ابهام متهم گردیده است.به راستی براون و همراهانش در این فرصت اندک چگونه می توانند نسبت به این اتهامات پاسخگو باشند؟شاید بهترین راه ممکن برای براون و کابینه سردرگم و ناکارآمد وی استعفای دسته جمعی و پذیرش برگزاری انتخابات زودهنگام باشد.در این صورت بارشکست حزب کارگر نسبت به وضعیت طبیعی و پیش رو کاهش خواهد یافت.
طرح مورد نظر نخست وزیر انگلیس برای افزایش مدت زمان بازداشت مظنونین بدون داشتن مدرک کافی، سبب بروز اختلاف میان وزیران کابینه وی شده و تصویب آن را با مشکل روبرو کرده است.
اختلاف نظر میان وزرای کابینه براون نیز در این میان نسبت به اوابل حضور وی در داونینگ استریت بیشتر شده است.به عنوان مثال، وزرای کابینه گوردون براون، درباره تلاش برای تصویب طرح افزایش مدت بازداشت مظنونین از ۲۸ روز به ۴۲ روز اختلاف نظر دارند و این در حالی است که مجلس عوام کمتر از یک ماه دیگر در این باره رای گیری می کند.
در همین رابطه،”جک استراو”وزیر دادگستری انگلیس درباره تصمیم براون برای تصویب این طرح ابراز تردیده کرده و تصریح نموده است که تصویب این طرح می تواند منجر به افزایش اختلاف دولت انگلیس با گروه های مذهبی مختلف که لندن نگاه ویژه ای به آنها دارد، شود.
گفته می شود احتمال آنکه استراو به این طرح رای مثبت دهد، زیاد است، اما این به آن معنا نیست که وی قطعا از افزایش مدت بازداشت مظنونین بدون داشتن مدرک کافی حمایت می کند.
براون این طرح را برای مقابله جدی تر با گروه های تروریستی ارائه کرده، ولی از آنجا که در ماههای اخیر حزب حاکم انگلیس شرایط مساعدی را پشت سر نمی گذارد و محبوبیت آن نیز تا حد چشمگیری کاهش یافته؛ احتمال اینکه احزاب مخالف دولت با این طرح مخالفت کنند زیاد است. از سوی دیگر، “جکی اسمیت” وزیر کشور انگلیس با هدف حمایت از این طرح، هشدار داد که تهدیدهای تروریستی در این کشور جدی و رو به افزایش است.
نباید فراموش کرد که انگلستان یکی از اصلی ترین مولدان تروریسم در ابتدای هزاره سوم محسوب می شود.حزب کارگر انگلستان تاکنون در موارد متعددی مانند اشغال عراق،حادثه متروی لندن و قتل دکتر دیوید کلی مسئول بوده است.
در نهایت اینکه براون همچنان به سوی سقوط و زوال پیش می رود و دیوید کامرون و حزب محاظه کار از اکنون خود را جهت ورود به خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت آماده می کنند.
سحاب فاطمی
منبع : روزنامه رسالت