جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

پسته


پسته
● كلیات گیاه شناسی
پسته درخت دو پایه ای است كه ارتفاع آن به حدود پنج متر می رسد و در ایران و افغانستان می روید.
برگهای درخت پسته متناوب و مركب از ۲ یا ۳ برگچه نوك تیز با یك برگچه انتهایی است و به رنگ سبز روشن می باشد. گلهای آن خوشه ای است گل نر آن فاقد گلبرگ است.
▪ تركیبات شیمیایی:
پسته دارای مواد غذایی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است.
▪ خواص داروئی:
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران، گرم و خشك است.
۱) مغز پسته به علت داشتن آهن، خون ساز است و آنهایی كه مبتلا به كم خونی هستند، باید حتماً روزانه پسته بخورند.
۲) خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می كند.
۳) مغز و ذهن را تقویت می كند.
۴) برای آرامش قلب و آرام كردن اعصاب مفید است.
۵) برای باز كردن مجاری كبد، مصرف پسته توصیه می شود.
۶) پسته معده را تقویت می كند.
۷) برای تسكین سرفه مفید است.
۸) اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می كند.
● خواص پوست سبز پسته
پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است و دارای خواص زیر است:
۱) برای رنگرزی بكار می رود.
۲) بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است.
۳) جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان می شود.
۴) برای استحكام لثه آن را روی لثه بمالید و یا بجوید.
۵) دم كرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
۶) دم كرده آن برای رفع اسهال مفید است.
۷) برای رفع سكسكه، پوست سبز پسته را دم كنید و یك فنجان از آن را بنوشید.
● خواص پوست سفید پسته
پوست سفید پسته برای بواسیر مفید است. برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی كه این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند. این كار باعث تسكین درد و تخفیف بیماری می شود.
▪ مضرات:
مغز پسته چربی زیادی دارد و بنابراین برای معده مناسب نیست و كسانی كه معده ضعیفی دارند، باید آن را با زردآلو بخورند. ضمناً مغز پسته گرم و خشك است، خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و كهیر و دانه های قرمزرنگ در پوست می شود. برای رفع گرمی و خشكی باید سركه، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.
منبع : روزنامه قدس