شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

آزمایش میکروبی آب


اكثر آزمایشهایی كه بر روی آب انجام می‏شود به منظور تعیین قابلیت شرب آن است. باكتریهای موجود در آب اساسا به سه گروه تقسیم می‏شوند:.۱باكتریهای آبزی طبیعی .۲ارگانیزمهای خاكزی .۳ارگانیزمهایی كه معمولا در روده انسان یا سایر جانوران زندگی می‏كنند. اگر چه كشت و جداسازی بعضی از باكتریهای آبزی بسیار مشكل است ولی اكثر آنها قادر هستند در محیطهای بسیار رقیق رشد نمایند. بسیاری از این اگارنیزم‏ها در محیط استاندارد آگار مغذی یا پلیت كانت آگار رشد نمی‏كنند. حرارت مطلوب برای رشد آنها ۲۵درجه سانتیگراد یا كمتر است و ظروف كشت به مدت} ۱۴ {P ۱- plate count agar Pروز در گرمخانه نگهداری می‏شوند. باكتریهایی كه از خاك نشأت می‏گیرند معمولا به وسیله آب باران كه زمین را می‏شوید به نهرها و استخرها وارد می شوند. اغلب این ارگانیزم‏ها در حرارت حدود ۲۵درجه سانتیگراد خوب رشد می‏كنند و در محیطهای آگار مغذی یا پلیت كانت آگار قادر به رشد می‏باشند معمولا شمارش باكتریها در رودخانه‏های آلوده بین ۱۰-۲۰هزار باكتری در هر میلی لیتر می‏باشد ولی ممكن است این تعداد در رودخانه‏هایی كه از شهرهامی گذرند به یك میلیون هم برسد. دریاچه‏ها و آب انبارهای غیر آلوده بسته به منشأ خود واجد حدود ۱۰۰باكتری در هر میلی لیتر هستند. تعداد باكتریهای موجود در آب چاههای عمیق و غیر آلوده حدود ۱۰۰۰یا كمتر در هر میلی لیتر است.
منبع : واحد مرکزی خبر