سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا


قبل از خرید نوروزی به این ده نکته دقت کنید


قبل از خرید نوروزی به این ده نکته دقت کنید
سال نو در راه است و به زودی بسیاری از فروشگاه ها و مغازه ها اقدام به حراج و فروش فوق العاده محصولات خود خواهند كرد. اگر از هم اكنون این ۱۰ نكته را به خاطر داشته باشید و به هنگام خرید آن ها را تمرین كنید، به تدریج به یك «خریدار متفكر» بدل خواهید شد.
۱) كمی شكاك باشید:
قبل از هر چیز، هر آن چه را می بینید یا می شنوید باور نكنید. اگر كالایی حراج شده، به قیمت جدید آن دقت كنید. چنان چه برای كالایی به عنوان «بهترین موقعیت خرید» تبلیغ شده، فوری برای خرید آن تصمیم نگیرید، به تبلیغاتی كه می بینید اعتماد نكنید و اگر فروشنده ای ادعا می كند كالایی كمیاب و یا برای خرید واقعاً «اكازیون» است، حرف او را باور نكنید.
۲) هنگام خرید، وسواس به خرج دهید:
پولتان را برای خرید اجناس بی استفاده هدر ندهید.حداقل مطمئن شوید كه از جنس خوشتان آمده است. قیمت اجناس مختلف در یك فروشگاه را با هم مقایسه كنید به زحمتش می ارزد!
۳) عجله نكنید:
بكوشید نخستین نفری نباشید كه یك محصول تازه را می خرید چون ممكن است خراب از آب در بیاید. فوری تصمیم به خرید كالا نگیرید، مدتی صبر كنید احتمالاً قیمتش پایین خواهد آمد.
۴) در تصمیم تان راسخ باشید:
تحت تاثیر حرف های فروشنده قرار نگیرید به ویژه زمانی كه قصد خرید ندارید.
۵) همیشه خودتان باشید:
تحت تاثیر جمع قرار گرفتن همیشه خرج تراشی به همراه دارد. سلیقه خودتان را داشته باشید و طبق آن خرید كنید و به دیگران كاری نداشته باشید.
۶) با آگاهی كامل خرید كنید:
ببینید در برابر پولی كه پرداخت می كنید صاحب چه چیزی می شوید. قبل از خرید وسایل گران قیمت مانند لوازم الكترونیكی، حتماً در مورد آن ها تحقیق كنید. هزینه های پنهان را در نظر داشته باشید. برخی مواقع راه اندازی یك وسیله خریداری شده، نیاز به خرید وسایل جانبی و پرداخت هزینه های اضافی نیز دارد.
۷) رئال باشید:
به خاطر داشته باشید كه خرید یك لباس جدید یا یك جعبه آب نبات تاثیری در زندگی شما نخواهد داشت. فروشندگان و افراد بازاریاب همواره می كوشند به شما بقبولانند كه با خرید محصولات شركتشان بسیاری از مشكلات شما حل خواهد شد، در حالی كه اصلاً این طور نیست!
۸) مبتكر باشید:
سعی كنید لذت ببرید بدون این كه پول زیادی خرج كنید. با فعالیت های بدون هزینه خودتان را سرگرم كنید، مثلاً پارك بروید.
۹) به هنگام خرید خودتان را كنترل كنید:
هنگام پرداخت پول این خود شما هستید كه قدرت «بله» یا «خیر» گفتن دارید.بكوشید پول اضافی را در بانك بگذارید. به خاطر داشته باشید هر قدر در برابر خرید اجناس غیرضروری مقاومت كنید، پول بیشتری برای خرید لوازمی كه واقعاً مورد نیازتان است، خواهید داشت.
۱۰) شاد و پرانرژی باشید:
اغلب موارد وقتی احساس كسالت و ناراحتی می كنید، وقتی حوصله تان سر می رود، به بیرون رفتن و گاه هدر دادن پولتان وسوسه می شوید. بكوشید به جای بیرون رفتن، كارهایی انجام دهید كه حالتان را بهتر می كند، فوتبال بازی كنید، كتاب بخوانید، فیلم ببینید و ...، اما اگر واقعاً اصرار به بیرون رفتن دارید، با خود پول زیاد همراه نبرید!
مهری موسی وند
منبع : روزنامه جوان