یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

شما هم دات کام شوید


شما هم دات کام شوید
امروزه اكثر وبلاگ های معروف فارسی زبان دات كام هستند. به این معنا كه دارای دامین و فضای اختصاصی برای وبلاگ خود هستند! البته باید متذكر شد كه هنوز وبلاگ های مفید و جالبی نیز هستند كه بر روی سرویس دهندگان رایگان وبلاگ قرار دارند. به طور كلی شما وقتی كه دامین و فضای اینترنتی مخصوص به خود را خریداری می كنید و یا به اصطلاح «دات كام می شوید» اختیارات بسیار بیشتری در مدیریت وبلاگ خود دارید. به طور مثال می توانید از برنامه دلخواه خود برای مدیریت وبلاگ استفاده كنید، عكس های وبلاگ را بر روی فضای اختصاصی خود قرار دهید و نگران از كار افتادن موقت یا دائم سرویس دهندگان رایگان وبلاگ نباشید، چون از این پس خودتان سرویس دهنده وبلاگ خودتان هستید.قدم اول انتخاب یك Domain مناسب است. به جرات می توان گفت انتخاب یك دامین مناسب و مرتبط با سایت یا وبلاگ تان، مهم ترین و حساس ترین قسمت كار است. چرا كه در دنیای اینترنت شما را با دامین تان می شناسند. در انتخاب دامین هم باید دقت كافی به خرج دهید و یك اسم مناسب انتخاب كنید.
برخی از نكاتی كه در انتخاب یك دامین مناسب باید مدنظر قرار گیرند، عبارت اند از :
۱) دامین حتی الامكان كوتاه باشد، یعنی از تعداد حرف كمتری تشكیل شده باشد.
۲) سعی شود كه اسم معناداری به عنوان دامین انتخاب شود. این گونه دامین ها خیلی بهتر از دامین هایی كه از كنار هم قرار گرفتن حرف اول چندین كلمه تشكیل می شود، در ذهن افراد باقی می ماند.
۳) پسوند مناسب را برای دامین خود انتخاب كنید. در بیشتر موارد پسوند .com برای وبلاگ ها مناسب است. (ولی ممكن است بسته به شرایط و محتوای وبلاگ، بهتر باشد كه پسوند های دیگری مانند net. یا ir. را برای وبلاگ خود برگزینید).پس از اینكه دامین خود را انتخاب كردید، باید مطمئن شوید كه این دامین قبلاً توسط شخص دیگری، ثبت نشده است و یا به اصطلاح آزاد است. برای این كار می توانید از سایت هایی مانند Domain.com یا Register.com استفاده كنید. به این صورت كه پس از ورود به یكی از این سایت ها، دامین انتخابی خود را در باكس مربوطه وارد كنید و دكمه جست وجو را فشار دهید. در صفحه بعد به شما اعلام می شود كه این دامین آزاد است یا خیر.
همچنین در صورتی كه دامین قبلاً توسط شخص دیگری ثبت شده باشد، با كلیك بر روی Whois دامین، می توانید از مشخصات ثبت كننده دامین و همچنین ای میل او مطلع شوید.قدم بعدی در «دات كام شدن» انتخاب یك فضای اینترنتی یا Hosting مناسب است. در این مرحله دست شما برای انتخاب بسیار باز هست. چرا كه سایت های بسیاری، چه ایرانی و چه خارجی، وجود دارند كه به ارائه خدمات هاستینگ می پردازند. شما بسته به نیازتان باید هاست نوع Linux یا نوع Windows را برگزینید. (البته انواع دیگری نیز وجود دارد، ولی دو سیستم عامل لینوكس و ویندوز تقریباً عمومی ترند) به عنوان مثال اگر برنامه مدیریت وبلاگ شما با زبان برنامه نویسی ASP نوشته شده است، استفاده از هاست ویندوز به شما پیشنهاد می شود و یا اگر تمایل دارید برای انتشار وبلاگ تان از برنامه معروف موویبل تایپ استفاده كنید، بهتر است كه یك هاست لینوكس برای خود تهیه كنید. در خصوص تهیه فضای اینترنتی باید به مقدار فضا و همچنین پهنای باند ماهیانه توجه داشته باشید.به عنوان مثال اگر می خواهید از برنامه موویبل تایپ استفاده كنید، با توجه به حجم خود برنامه (حدود ۵ مگابایت)، یك هاست با مقدار فضای ۲۰ مگابایت و با حدود ۲ گیگابایت پهنای باند ماهیانه برای شروع مناسب است.(البته مقدار پهنای باند ماهیانه با توجه به حجم مطالب و عكس های وبلاگ و همچنین تعداد بازدید كنندگان متغیر است) در هنگام انتخاب یك Host مناسب، دقت كافی به خرج دهید و درصورت امكان با یك فرد آگاه در این زمینه، مشورت كنید.پس از تهیه دامین و هاست اختصاصی خود، شما اصطلاحاً «دات كام شده اید» و فقط كافی است كه یك برنامه مدیریت محتوا بر روی هاست خود نصب كنید و با استفاده از آن، وبلاگ تان را منتشر كنید.
شما برای انتخاب یك برنامه مدیریت محتوا نیز دستتان باز است و با توجه به نیازتان می توانید یك برنامه دلخواه انتخاب كنید. پیشنهاد ما استفاده از نسخه رایگان برنامه موویبل تایپ است كه می توانید آن را از آدرس www.movabletype.org دانلود كنید. در این نسخه رایگان، شما اجازه ساخت حداكثر ۳ وبلاگ و یك نویسنده را دارید.همچنین شما می توانید برای مدیریت وبلاگ خود، از برنامه WordPress یا دیگر برنامه های مشابه استفاده كنید. ولی با توجه به راهنما های زیاد به زبان فارسی در خصوص برنامه موویبل تایپ و همچنین وجود نسخه فارسی آن، استفاده از این برنامه به شما پیشنهاد می شود. منظور از نسخه فارسی، همان نسخه اصلی برنامه، منتها با ترجمه فارسی است.
نویسنده: امیر عظمتی
منبع : پایگاه اطلاع رسانی تخصصی فن‌آوری اطلاعات


همچنین مشاهده کنید