شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

گروه A، لهستان


گروه A، لهستان
جمعیت:۳۸‎/۶ میلیون نفر
لقب: (Poland Polska (White and Red) Bialo -czerwoni
محل اقامت در آلمان: Barsinghausen در نزدیكی هانوفر
▪ برنامه بازی ها
۱۹ خرداد، ساعت ۳۰/۲۲: لهستان _ اكوادور (گلزن كرشن)
۲۴ خرداد، ساعت ۳۰/۲۲: آلمان _ لهستان (دورتموند)
۳۰ خرداد، ساعت ۳۰/۱۷: كاستاریكا _ لهستان (هانوفر)
▪ مرحله مقدماتی
لهستان به عنوان یكی از دو تیم برتر دوم مستقیماً به جام جهانی راه یافت.
▪ سابقه در جام جهانی
لهستان شش سال و در سال های ۱۹۳۸ ، ۱۹۷۴ ، ۱۹۷۸ ، ،۱۹۸۲ ۱۹۸۶ و ۲۰۰۲ در جام جهانی حضور یافته است. این تیم در جام جهانی ۱۹۷۴ در آلمان عنوان سوم را كسب كرد و در جام جهانی ۱۹۸۲ اسپانیا نیز موفق شد این عنوان را تكرار كند. در جام جهانی قبلی لهستان در مرحله گروهی از دور مسابقات حذف شد.
▪ وضعیت باشگاه ها
باشگاه های فوتبال لهستان پس از سقوط كمونیسم در اواخر دهه هشتاد سیر نزولی را طی كردند. فساد مالی و تبانی در باشگاه های این كشور طی سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. آخرین باری كه یك تیم لهستانی موفق شد در مرحله گروهی جام یوفا حضور پیدا كند به حدود ۱۰ سال پیش بازمی گردد.
▪ رده بندی فیفا
رتبه بیستم بالاترین رتبه ای بود كه لهستان طی ده سال اخیر تجربه كرده است و رتبه شصت و یكم نیز پایین ترین رتبه. این تیم هم اكنون در رده بیست و هشتم قرار دارد.
▪ میانگین سنی
۴درصد كمتر از ۲۱ سال، ۳۰ درصد بین ۲۲ تا ۲۵ سال، ۶۱ درصد بین ۲۶ تا ۳۰ سال، ۴ درصد بالاتر از ۳۰ سال.
▪ ستاره جام جهانی
گرزگورز لاتو نود و پنج بار با پیراهن لهستان به میدان رفت و چهل و دو گل به ثمر رساند. لاتو هفت گل در جام جهانی ۱۹۷۴ زد و عنوان بهترین گلزن رقابت ها را به دست آورد.
▪ نكته جالب
در جام جهانی ۱۹۳۸ برزیل موفق شد لهستان را با نتیجه پرگل شش بر پنج شكست دهد. البته ستاره این بازی ارنست ویلیمووسكی بود كه چهار گل برای لهستان به ثمر رساند اما تیمش بازنده از میدان خارج شد.
▪ رابطه با آلمان
تا دو، سه سال پیش و پس از سقوط كمونیسم در اواخر دهه هشتاد رابطه لهستان و آلمان چندان دوستانه نبود اما در سال های اخیر، روابط این دو همسایه پیشرفت بسیار زیادی داشت. سال ۲۰۰۵ سال آلمان و لهستان نام گرفته بود و بیش از چهارصد برنامه فرهنگی برای آشنایی با كشور همسایه در هر كدام از این دو كشور برگزار شد. در سال ۲۰۰۴ میزان مبادلات تجاری این دو كشور به سی و پنج میلیارد دلار رسید. حدود سیصد هزار لهستانی در آلمان زندگی می كنند.
▪ سابقه بازی با حریفان
- آلمان: از سال ۱۹۷۴ تاكنون آلمان و لهستان تنها سه بار به مصاف هم رفتند. آخرین بازی دو تیم به سال ۹۶ بازمی گردد كه آلمان در دیداری دوستانه موفق شد لهستان را با دو گل شكست دهد. لهستان در سال ۱۹۷۴ نیز با یك گل مغلوب آلمان غربی شد. در جام جهانی ۱۹۷۸ نیز بوئنوس آیرس میزبان دو تیم بود كه حاصل آن تساوی بدون گل بود.
- كاستاریكا: لهستان دو بار با كاستاریكا بازی كرده و هر دو بار نیز پیروز شده است. آخرین بازی این دو تیم به سال ۹۰ باز می گردد كه لهستان موفق شد با دو گل كاستاریكا را شكست دهد.
- اكوادور: تاكنون با هم بازی نكرده اند.
▪ احتمال قهرمانی
۱ به ۱۰۰
▪ نگاه
«پاول یاناس اعتقاد دارد كه هدفش رسیدن به مرحله یك هشتم نهایی است. اگر چنین اتفاقی نیفتد یك بحران دیگر ایجاد خواهد شد. هیچ ستاره ای در تیم فعلی نیست با این حال یاناس بهترین بازی را از این بازیكنان می گیرد.» رابرت بلونسكی نویسنده روزنامه گازتا ویبورچزا
▪ پیش بینی
لهستان در گروه آسانی قرار گرفته و این شانس را دارد كه به مرحله یك هشتم نهایی صعود كند. اما احتمال پیشروی بیشتر آنها در جام جهانی بسیار كم است.
▪ مربی: پاول یاناس پنجاه و سه ساله
یاناس عضو تیم ملی لهستان در جام جهانی ۱۹۸۲ بود و موفق شد همراه با تیم ملی كشورش عنوان سوم را كسب كند. این مدافع به عنوان یك مربی دوران درخشانی را پشت سر گذاشته است. یاناس در المپیك ۹۲ بارسلون كمك مربی لهستان بود و توانست مدال نقره المپیك را به دست آورد. یاناس تیم لژیا ورشو را دو بار به عنوان قهرمانی لیگ لهستان هدایت كرد و یك بار نیز توانست این تیم را به مرحله یك چهارم نهایی لیگ قهرمانان برساند. یاناس از سال ۲۰۰۲ هدایت تیم ملی لهستان را به عهده دارد.
▪ كاپیتان: یاسك باك
مدافع میانی لهستان باتجربه ترین بازیكن تیم ملی این كشور است. باك ده سال در تیم های لیون و لانس بازی كرد و سال گذشته به الریان قطر پیوست. باك فوتبال باشگاهی خود را از تیم لخ پوزنان لهستان آغاز كرده و قصد دارد پس از پایان جام جهانی به یكی از تیم های باشگاهی كشورش بازگردد.
‌▪ چهره: یوزه بیوژ سمولارك
یك فصل موفق را در دورتموند سپری كرد. سمولارك در این تیم در راست خط میانی به كار گرفته شد و بازی های درخشانی نیز انجام داد. به نظر می رسد یاناس در آلمان نیز از سمولارك در همین پست استفاده كند. این هافبك مهاجم ۲۵ساله جام جهانی ۲۰۰۲ را به علت مصدومیت زانو از دست داد. او فصل گذشته و پس از یك دوره ناموفق در فاینورد كه معمولاً روی نیمكت ذخیره های این تیم می نشست به دورتموند پیوست. سمولارك در این فصل یكی از موفق ترین تمام كننده های بوندس لیگا بود. «ابی» سمولارك پسر ولدوزیمیرز سمولارك مهاجم سابق لهستان است.
▪ چهره: ماسیك زورافسكی بیست و نه ساله
زورافسكی با زدن شانزده گل به سلتیك كمك كرد تا عنوان قهرمانی لیگ اسكاتلند را به دست آورد. هواداران سلتیك به این مهاجم لقب Magic داده اند. زورافسكی پس از انتقال سه میلیون یورویی سال گذشته از ویسلاكراكو به سلتیك روز های درخشانی را تجربه كرد. زورافسكی به همراه فرانكوفسكی با زدن هفت گل بهترین گلزن لهستان در بازی های مقدماتی بود.
▪ غایب بزرگ: یرزی دودك
ستاره لیورپول در فینال لیگ قهرمانان سال ۲۰۰۵. خودش هم اعتراف می كند كه نمی داند چگونه ضربات سنگین شوچنكو در لحظات آخر وقت اضافه را دفع كرد. اما درخشش اش باعث شد تا بازی به ضربات بكشد و لیورپول قهرمان اروپا شود. اما امسال دودك فرصت چندانی برای ایستادن درون دروازه لیورپول نداشت. آمدن خوزه رینا دروازه بان ملی پوش اسپانیایی به این تیم باعث شد تا دودك تمام فصل را روی نیمكت ذخیره ها و یا حتی روی سكوها سپری كند. عاقلانه نیست دروازه بانی كه یك سالی است در تركیب تیمش قرار ندارد را به تورنمنت معتبری مثل جام جهانی برد. توماژ فرانكوفسكی كه با هفت گل بهترین گلزن لهستان در دور مقدماتی بود دیگر غایب بزرگ این تیم است. او از ژانویه امسال از تیم دسته دومی الكه اسپانیا به ولورهمپتون انگلیس پیوست اما تا پایان فصل موفق به گلزنی برای تیم جدید خود نشد.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید