یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

برخی دیگر از رویدادهای ۱۰ سپتامبر


● ۱۷۳۹: بردگان سیاه در ایالت کارولینای جنوبی (ایالات متحده امروز که در آن زمان یک مهاجر نشین انگلیسی بود) به رهبری جمی Jemmyبا به دست آوردن اسلحه از طریق دستبرد به مغازه های اسلحه فروشی، برضد صاحبان سفید پوست خود دست به شورش زدند و پل ارتباطی «ستونوStono» رادر نزدیکی چارلستون تصرف کردند که بعدا در جنگ با نیروهای دولتی شکست خوردند. در این جنگ ۲۰ سفید پوست و ۴۰ سیاهپوست کشته شدند. سیاهپوستان شورشی می خواستند یک کشور سیاهپوست نشین به نام «آنگولا» در آمریکا ایجاد کنند.
● ۱۷۷۶: کنگره آمریکاییان نام «ایالات متحده» را بر کشور تازه (۱۳ مهاجر نشین انگلیسی) گذارد.
● ۱۸۱۳: ۱۸۱۳: «اولیور پری» فرمانده نیروهای آمریکایی در جنگ با انگلستان به دولت واشنگتن چنین گزارش کرد : ما دشمن( انگلیسی ها ) را در دریاچه اریه شکست دادیم و آنان اینک اسیر ما هستند. این جنگ در سال ۱۸۱۲ آغاز شده بود.
● ۱۸۲۸: لئو تولستوی (نیکلاویچ) نویسنده شهیر و تحول طلب روسیه و مولف «جنگ و صلح» و «آنا کارنینا» نهم سپتامبر به دنیا آمد (طبق تقویم میلادی قدیم ۲۸ اوت). وی ۸۲ سال عمر کرد.
● ۱۸۹۸: یک آنارشیست ایتالیایی به نام «لویجی لیچهری» الیزابت ملکه اتریش را در سویس ترور کرد. وی گفته بود که قصد او کشتن یک پادشاه و یا شاهزاده بود، فرقی نمی کرد که چه کسی باشد. او معتقد است که حکومت نباید در انحصار خانواده های معین باشد.
● ۱۸۹۸: پلیس «هیزلتن» ایالت پنسیلوانیای آمریکا به سوی کارگران اعتصابی معدن محل که عمدتا مهاجر اسلاو (مردم اروپای شرقی) بودند آتش گشود و ۱۹ نفر از آنان را کشت. بیشتر مقتولین لهستانی بودند.
● ۱۹۱۴: در نخستین سال جنگ جهانی اول، تشکیل نخستین تیپ مکانیزه اعلام شد. واحدهای این تیپ به جای تیراندازی با مسلسل مستقر بر سطح خاک، از روی خودرو تیراندازی می کردند و مسلسلهایشان بر خودرو سوار بود و این واحدها تحرک بیشتری در جا به جایی داشتند.
● ۱۹۲۲: غیر ترکهای ساکن شهر «اسمیرنا (ازمیر)» منطقه را ترک کردند و این شهر ضمیمه ترکیه شد.
● ۱۹۲۳: حزب جمهوریخواه خلق (ترکیه) به رهبری آتاتورک تاسیس شد.
● ۱۹۱۹: قرارداد سنت جرماین Saint Germain به عمر امپراتوری اتریش پایان داد و استقلال چک اسلواکی، لهستان، مجارستان و یوگوسلاوی تامین شد. این قرارداد جمهوری اتریش را از بنادر خود در دریای آدریاتیک نیز محروم کرد.
● ۱۹۴۸: قسمت شمالی شبه جزیره کره خود را جمهوری دمکراتیک خلق کره اعلام کرد و طولی نکشید که درصدد یکی کردن دو قسمت کره برآمد که به جنگ کره انجامید. پس از جنگ جهانی دوم، آمریکا بر کره جنوبی و شوروی برکره شمالی نظارت داشتند و قرار بود وحدت دو کشور از طرق مسالمت آمیز تحقق یابد.
● ۱۹۳۵: هوی لانگ Huey Long سناتور لویزیانای آمریکا که به قلدری معروف بود توسط دکتر کارل وایس Weiss هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد و مخالفان ترور این شعار را رایج کردند: Ballot not Bullet (رای نه گلوله) یعنی در انتخابات باید برکنار می شد.
● ۱۹۵۱: تحریم ایران توسط دولت انگلستان به اجرا در آمد. گناه ایران این بود که نفت خود را ملی کرده بود. این تحریم تا پایان کار حکومت دکتر مصدق ادامه داشت.
● ۱۹۷۷: حمیده جاندوبی آخرین نفری بود که در فرانسه با گیوتین اعدام شد . ۱۸۴ سال بود که محکومان به مرگ ، در فرانسه با گیوتین گردن زده می شدند. این دستگاه در جریان انقلاب فرانسه توسط دکتر گیوتین اختراع شده بود که اعدامی ها احساس درد نکنند.
● ۱۹۹۶: شش ژنرال آلمان شرقی سابق به جرم تیراندازی به مردمی که قصد فرار از آن کشور را داشتند محاکمه و محکوم شدند و به استدلال آنها که مامور بودند و معذور توجه نشد.
● ۲۰۰۳: جیزل مکنزی خواننده معروف کانادایی ـ آمریکائی درگذشت.
● ۲۰۰۵: اعلام شده است که درست از یک سال دیگر(ماه نهم سال ۲۰۰۶)، تلفنهای موبایل (سلفون) مجهز به گیرنده تلویزیون که تنها اخبار را پخش خواهد کرد به بازار خواهد آمد. قبلا این تلفنها به دوربین عکس و فیلم و گیرنده رادیو و ... مجهز شده بودند.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید