چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

چگونگی انتخاب یک دوربین دیجیتال


چگونگی انتخاب یک دوربین دیجیتال
این سوال پیش میاید کسی که مایل به خرید این چنین دوربین هایی شده است اما اطلاعات کافی در این زمنه ندارد چه باید بکند؟ این نکته نیز ذکر شود که این مقاله به بررسی چگونگی خرید دوبین های دیجیتال کامپکت(فشرده) می پردازد نه دوربین های SLR یا حرفه ای.
در جواب این سوال باید عرض شود که انتخاب یک دوربین دیجیتال کار آنچنان سختی هم نیست. اگر شما دو مرحله ی ساده را رعایت کنید به راحتی می توانید دوربینی متناسب با نیاز هایتان خریداری کنید.
▪ مرحله ی اول:
ابتدا باید ببینید که چگونه می خواهید از دوربین استفاده کنید. آیا دوربین را فقط برای این می خواهید که اگر سالی یک بار، به جایی رفتید عکس بگیرید؟ آیا زیاد در سفر هستید؟ آیا می خواهید کمی حرفه ای تر عکسبرداری کنید؟ در واقع باید از نیاز خودتان برای داشتن یک دورین دیجیتال به خوبی آگاه باشید. این مرحله واقعا حایز اهمیت است و نباید آن را دست کم بگیرید. وقتی بدون در نظر گرفتن این مرحله دوربینی تهیه کنید، صرفا دوربین تهیه کرده اید! آن کارایی که باید برای شما نخواهد داشت. پس ابتدا بنشینید و به خوبی خودتان را توجیه کنید که چگونه می خواهید از دوربین استفاده کنم.
▪ مرحله دوم:
در این مرحله شما باید تعداد کمی از اصطلاحاتی که در مورد دوربین های دیجتال به کار می رود، را بشناسید و آنها را با نیاز هایتان مطابقت دهید تا بتوانید دوربین مورد نظر خودتان را انتخاب کنید. از مهمترین مواردی که باید در این قسمت بدان ها توجه کنید مگا پیکسل، زوم لیزری و دیجیتال، تمرکز، عمر باطری، وزن، ظاهر و رنگ و برخی موارد دیگر مانند ISO، White Balance و … می باشند که در ادامه به تفصیل در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
▪ مگا پیکسل:
مگا پیکسل یک دوربین معیاری برای بیان دقت دوربین محسوب می شود. هر چه مگا پیکسل یک دوربین بیشتر باشد آن دوربین توانایی بیشتری در گرفتن عکس هایی با کیفیت بالا دارا می باشد. البته به این نکته نیر باید توجه کنید که صرفن مگا پیکسل بیشتر به معنای کیفیت بیشتر نمی باشد. که این موضوع در دوربین هایی با کیفیت بالای ۸ مگا پیکسل صدق می کند. زیرا از این مقدار بیشتر، درست است که کیفیت افزایش پیدا می کند اما به همان اندازه نویز تصویر نیز بیشتر می شود. همچنین برای مصارف عادی و روزمره دوربین هایی با کیفیت ۸ مگا پیکسل یا پایین تر می توانند کاملا نیاز های شما را مرتفع کند. بنابراین توجه داشته باشید بی جهت اسیر مگا پیکسل دوربین ها نشوید. دوربینی در رنج ۵ تا ۸ مگاپیکسل انتخابی کاملا منطقی و مناسب است.
▪ زوم اپتیکال و دیجیتالی:
زوم اپتیکال که به وسیله لنز دوربین صورت می گیرد درواقع اختلاف بزرگنمایی بین بیشترین و کمترین فاصله کانونی است. برای بیان زوم اپیتیکال از عباراتی همچون nX استفاده می شود. البته توجه داشته باشید n به تنهایی نمی تواند بیانگر زوم اپیتکیال یک دوربین باشد. به عنوان مثال عبارت ۴x در دوربین های مختلف معانی مختلفی می دهد. علت این امر هم در این است که فاصله کانونی حقیقی یک دوربین به اندازه ی سنسور آن وابسته است. در مورد زوم دیجیتال هم که بحثی نشود بهتر است. این زوم در واقع با بریدن نصف تصویر صورت میگیرد و در هنگام مشاهده، نصف کیفیت عکس ابتدایی را خواهد داشت. البته در هنگام مشاهده در خود دوربین شما چنین چیزی را نخواهید دید. زیرا با استفاده از نرم افزار های پیشرفته سعی بر جبران کیفیت تصویر می کنند. بنابراین در هنگام خرید یک دوربین دیجیتال به چیزی که باید بها دهید زوم اپتیکال آن است و نه دیجیتال. زیاد هم خودتان را اسیر فاصله ی کانونی و این موارد نکنید.
▪ تمرکز:
برای حالت هایی که مجبور به عکس برداری در فاصله ی کم هستید، حالت ماکرو کارامد خواهد بود. این حالت برای عکس برداری از فاصله ی ۳سانتی متری تا ۵۰ سانتی متری مفید خواهد بود. که البته همه ی دوربین ها از این حالت پشتیبانی می کنند.
▪ ISO:
اندازه ی ISO بیانگر مقدار حساسیت سنسور دوربین نسبت به نور است. بنابراین هر چه ISO یک دوربین بالاتر باشد مقدار حساسیت آن نیز بیشتر است. این حالت برای عکسبرداری در نور کم و هنگامی که استفاده از فلاش به دلایل مختلف ممکن نیست استفاده می شود. البته باید توجه داشته باشید که هر چه ISO را بالاتر ببرید، نویز تصویر نیز بیشتر می شود و البته بدیهی است که احتیاج به نور هم کمتر می شود. معمولا دوربین های دیجیتال امکان تنظیم دستی ISO را به شما می دهند. توجه داشته باشید استفاده از ISO بالای در نور زیاد، کار صحیحی نیست. برای اینکه به یک درک درستی از چگونگی تنظیم ISO برسید لازم است چندین بار در حالت ها و ISO های مختلف عکسبرداری کنید تا بتوانید به طور صحیح و مناسبی از آن در موقعیت ها استفاده کنید. بنابراین به ISO دوربین و اینکه آیا به طور دستی تنظیم می شود یا خیر نیز در هنگام خرید دورین باید توجه کنید.
▪ White Balance:
ممکن است تاکنون به این نکته توجه کرده باشید که عکس های گرفته شده در محیطی که با نور مهتابی روشن شده است دارای هاله ای از رنگ آبی است. این به ذات رنگ ها و مفهمومی چون دمای رنگ بر می گردد. برای کنترل این موضوع می توان از خاصیت White Balance استفاده نمود. در اکثر دوربین ها برای حالت White Balance مد های از پیش تنظیم شده ای مانند عکس برداری در نور مهتابی، یا در هوای آفتابی و … وجود دارد. همچنین شما می توانید به طور دستی نیز به تنظیم White Balance در محیط های گوناگون بپردازید که ابتدا باید نور سفید رنگی(خاکستری ۱۸ درصد) در محیط را (مانند دیوار) مبنای نور سفید برای دوربین قرار دهید و سپس خود دوربین مابقی تنظیمات را انجام می دهد. اگر می خواهید کمی از سطح آماتور بالاتر بروید در هنگام خرید دوربین از این نکات نباید به راحتی بگذرید.
▪ باطری، رنگ و کارت حافظه:
به این نکته حتما توجه کنید که که باطری دوربین مورد نظر شما چه تعداد عکس در یک شارژ کامل می تواند بگیرد. معمولا ۳۰۰ تا ۴۰۰ عکس، عدد مناسبی است گه البته این مقدار هم در شرایط گوناگون مانند روشن بودن فلاش و … تفاوت می کند. رنگ و ظاهر یک دوربین دیجیتال هم معمولا از بقیه موارد برای افراد مهمتر هستند. معمولا بدنه های فلزی ظاهر بهتر و شکیل تری دارند. داشتن یک کارت حافظه با حداقل ۱ گیگ فضا نیز کاملا واجب است که البته زحمت تهیه ی آن بر دوش خودتان است.
همان طور که در مرحله ی اول ذکر شد شما ابتدا باید نیاز خودتان را از داشتن یک دوربین دیجیتال بررسی کنید. سپس می توانید نکات ذکر شده در مرحله ی دوم را برای خودتان اولویت بندی کنید و دست به انتخاب بزنید. در این مقاله سعی بر آن بود تنها به بیان مفاهیم مورد نیاز آن هم به زبان کاملا ساده بپردازم. در پستی دیگر با هم به چگونگی گرفتن عکس های مناسب نیز می پردازیم.
▪ پ ن طولانی!:
ترم دوم دانشگاه شدیدا تق و لق بود. من هم که از ترس، روی اومدن به خونه رو نداشتم(از بس این مدت اومده بودم!) گفتم چی کار کنم چی کار نکنم. دیدم بهترین راه اینه که یه مسافرت کوچکی برم. جاتون خالی اول یزد رو حسابی گشتم. بعدش رو سر رفقام تو شیراز خراب شدم. یه چند روزی هم اونجا دور زدم و هم تو تحصن دانشجوهاش خودمو نخود کردم. دور اون میدون سر خوابگاه حسابی چرخیدیمو آهنگ خوندیم! گفتم اگه دانشجو به داد دانشجو نرسه کی می خواد به دادش برسه؟! بعدشم یه سرکی به اصفهان زدم و اونجا هم کمی تا قسمتی گشتیم. عکس های این مسافرت در فلیکر بنده موجود می باشد. این بود علت تاخیر بنده!
عرفان شمسی
منبع : دهکده ای تی


همچنین مشاهده کنید