پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

امام ورزشکاران


امام ورزشکاران
ورزش ایران پس از انقلاب اسلامی به ویژه بعد از جنگ تحمیلی، روند صعودی داشته است. یکی از معیارهای این مقایسه بازی های المپیک می تواند باشد. پس از آن که ورزشکاران ایرانی در دو المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی و ۱۹۵۶ ملبورن خوش درخشیدند و در این دو المپیک درمجموع ۱۲ مدال گرفتند ورزش ایران به ناگهان کم فروغ شد، به نحوی که در المپیک ۱۹۶۰ رم یک نقره و سه برنز گرفت و در ۱۹۶۴ توکیو هم فقط دو برنز کسب کرد. در دو المپیک قبل از پیروزی انقلاب هم ایران درمجموع ۳ نقره و ۲ برنز گرفت.
در سال های پس از انقلاب، اما ایران در پنج دوره المپیک حاضر شده که حاصل آن کسب ۶ طلا، ۵ نقره و ۵ برنز بوده است. ایران در دو المپیک اخیر ۵ طلا، ۲ نقره و ۳ برنز گرفته است، ضمن اینکه در بازی های آسیایی دوحه در حضور کشورهایی چون ژاپن، چین، کره جنوبی و جمهوری های استقلال یافته از شوروی سابق به مقام پنجم دست یافت. درحالی که بهترین مقام ایران در بازی های آسیایی مقام دوم در ۱۹۷۴ تهران است. زمانی که ورزش غرب آسیا هیچ قدرتی نداشت و پنج کشور از شوروی سابق به آسیا اضافه نشده بودند.
تلاش مسئولان نظام برای گسترش و پیشرفت ورزش از اهتمام بنیانگذار عظیم الشان جمهوری اسلامی نشات گرفته است. حضرت امام خمینی رضوان ا... تعالی علیه می فرمود که من ورزشکار نیستم، اما ورزشکاران را دوست دارم. همین کلام حضرت، مؤید خواست نظام برای گسترش روح ورزش در جامعه بود. البته ورزشی که روح جوانمردی، اخلاق انسانی و اسلامی و سرزندگی حاصل آن باشد نه خشونت و پول پرستی. امام (ره) در آخرین سال های حیات پربرکتشان پیاده روی های عصرانه خود را قطع نکردند با آن سن بالا.
رهبر معظم انقلاب نیز بارها در دیدار با ورزشکاران بر لزوم تقویت روحیه جوانمردی و صفات اخلاقی در آنان تاکید کرده و فرموده اند که جوانان ایرانی باید جزو مقامات اول تا سوم جهان باشند.
پیشرفت ورزش ایران در اکثر رشته ها و کسب مدال های جهانی در رشته هایی که ایران، هیچگاه در آنها مطرح نبوده از کارهای مهم انجام شده در ورزش کشورمان است. برخی رشته های ورزشی هم که در سال های پایانی حکومت پهلوی، با افول روبه رو شده بود، پس از انقلاب به ویژه در سال های اخیر حیات دوباره گرفته و به افتخارآفرینی می پردازد.
وزنه برداری، والیبال، بسکتبال و کشتی فرنگی از جمله این رشته ها هستند. ایران هیچگاه در ورزش های رزمی مطرح نبوده، اما اکنون جزو تیم های اول تا سوم جهانی در کاراته و تکواندو است. ورزش هایی که شرقی های آسیا حاکمان بلامنازع آن بوده اند. در فوتبال ایران دوباره به جام جهانی صعود کرده، دو بار قهرمان بازی های آسیایی و سه بار قهرمان باشگاه های آسیا شده است. پیشرفت در رشته هایی چون جودو، شنا، دوومیدانی – به ویژه در پرتاب ها، دوچرخه سواری و هندبال مشهود است و رشته های دیگر هم در تکاپوی رساندن خود به قافله برترین های قاره ای و جهانی هستند.
رهبر معظم انقلاب در خاطرات دوران جوانی خود بارها از علاقه ایشان به والیبال و اهتمام به این ورزش سخن گفته اند، ضمن اینکه ایشان درحال حاضر یکی از یاران ثابت کوهستان و ورزش کوهپیمایی اند. مرحوم حاج احمد خمینی بارها از دوران جوانی و عضویت خود در تیم فوتبال خمین یاد کردند و علاقه و پیگیری فرزند ایشان در امر ورزش را همه اهالی ورزش می دانند. حضور رئیس جمهور کشورمان در تمرین تیم ملی فوتبال و حمایت همه جانبه او از ورزشکاران هم نشانه دیگری از اهتمام مسئولان به امر ورزش اعم از همگانی و قهرمانی دارد.
اکنون در شب رحلت جانسوز روح خدا، ورزشکاران نیز همراه دیگر اقشار جامعه یاد و خاطره آن مراد سفرکرده را گرامی می دارند و با آرمان های ملکوتی پیرجماران میثاقی دوباره می بندند. ورزش ایران در آستانه بزرگ ترین همایش ورزشی جهان قرار دارد و باید روح سلحشوری و جوانمردی به آن تزریق شود تا اخلاق و منش اسلامی – ایرانی را به جهانیان بیاموزد. سپس قهرمانانش را بر بلندای سکوهای المپیک ببیند.
منبع : هفته نامه آتیه