یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

تهیه سیستم ارزان قیمت به زبان ساده


تهیه سیستم ارزان قیمت به زبان ساده
راستش را بخواهید می خواستم درباره دوربین های عکاسی دیجیتال صحبت کنم که به نظرم آمد بهتر است قبل از آغاز تلاطم بازار، چند جلسه ای درباره تهیه سیستم های ارزان قیمت صحبت کنم. این را هم بگویم که منظور حقیر از سیستم به کابینت (Case) و ملحقات درونی آن مربوط می شود و فعلاً کاری به نمایشگر و صفحه کلید ، ماوس و... نداریم. پس بدون فوت وقت می روم سراغ اصل ماجرا. یک موضوع کلی قبل از آغاز گفته باشم که بدترین و بی مصرف ترین سیستم ارزان قیمت را هم نمی توان کمتر از مبلغ ۳۰۰ هزار تومان تهیه کرد. نه اینکه نشود اما پیشنهاد می کنم برای تهیه آن سیستم کذایی به بازار دست دوم فروش ها مراجعت کنید. سیستم ارزان قیمت یعنی موجودی که تمامی کارهای ابنای بشر را به صورت حداقلی یا متوسط انجام می دهد و قیمت آن (کابینت و ملحقات داخلی) به طور معمول بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است.
● قدم اصلی
قبل از اینکه دست به انتخاب بزنید گفته باشم که مادربورد اصلی ترین جزء هر سیستم ارزان قیمت محسوب می شود. بدون شک مادربوردی که در این سیستم مورد استفاده قرار خواهد گرفت از انواعی است که به صورت پیش فرض شامل بسیاری از عناصر اصلی است. این مادربوردها که در اصطلاح Onboard خطاب می شوند از چیپ ست هایی استفاده می کنند که درون خود یک موتور گرافیکی دارد. از این رو در انتخاب آن باید بی نهایت دقیق باشید. اگر از دوستداران Intel و جوجه هایش هستید کمتر با مشکل مواجه خواهید شد چرا که تمامی مادربوردهای شما از سوکت LFA۷۷۵ پشتیبانی می کنند.
در این وادی بهترین محصول توسط دو شرکت Intel و nVIDIA تولید می شود و پیشنهاد می کنم مادربوردهایی را که از چیپ ست های دیگر استفاده می کنند تهیه نکنید. متوسط قیمت این مادربوردها بین ۵۰ تا ۹۰ هزار تومان است. طرفداران AMD اما دو گزینه پیش رو دارند. اول مادربوردهایی که از سوکت AM۲ پشتیبانی می کنند که متوسط قیمت آنها بین ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان است و دوم مادربوردهایی که سازگار با سوکت جدیدتر AM۲+ هستند و متوسط قیمت آنها بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است. شرکت های ATI و nVIDIA در این حوزه چیپ ست های معتبری تولید می کنند که استفاده از چیپ ست های AMD/ATI توصیه می شود البته هستند مادربوردهایی که از چیپ ست های SiS و VIA استفاده می کنند که اکیداً توصیه نمی شوند. به یاد داشته باشید تمامی قوت مادربورد های یکپارچه (Onboard) در توانایی چیپ ست اصلی آن نهفته است.
▪ توجه
مادربوردهای جدیدتری هم در بازار عرضه شده اند که از چیپ ست های جدید و امکانات فاخر بهره می برند، اما به خاطر داشته باشید درباره سیستم های ارزان قیمت صحبت می کنیم و منطقی نیست سراغی از آنها بگیریم. گفتم که مادربوردهای یکپارچه از چیپ ست هایی استفاده می کنند که درون خود یک موتور گرافیکی دارد. نام این مدل ها در ادبیات Intel با حرف G یا Q آغاز می شود، در ادبیات nVIDIA آنها با Geforce آغاز شده و در ادبیات نامگذاری AMD از اصطلاح Xpress استفاده می شود همچنین در مدل های جدید از عنوان AMD در ابتدا و از حرف G در پایان نام مدل نیز استفاده می شود.

جواد زارعی
منبع : روزنامه سرمایه


همچنین مشاهده کنید