شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
ریز نکتههایی راجع به ماهی
از آنجایی كه یكی از رسوم ما ایرانیان در شب سال تحویل خوردن سبزی پلو با ماهی است، این روزها به هریك از مراكز فروش این آبزی پرخاصیت كه سری بزنید با صفی طویل از افرادی مواجه می شوید كه منتظر خرید ماهی مورد نظرشان هستند ولی آنچه باید مورد توجه قرار بگیرد تنها انتخاب نوع ماهی مطابق با ذائقه اهالی خانواده نیست؛ بلكه خرید ماهی به لحاظ تازگی و كیفیت و همچنین انجام مراحل پس از آن یعنی پاك كردن و نگهداری نیازمند رعایت نكاتی است كه به پاره ای از آنها در ذیل خواهیم پرداخت. لازم به توضیح است این توصیه ها در مورد همه انواع ماهی ها فارغ از محل صیدشان، صدق می كند.
۱- ماهی ای را خریداری كنید كه دارای پوستی براق، مرطوب و چشمانی روشن و شفاف و كمی برجسته باشد. چشم های فرورفته و پوششی كدر نشانه ماهی فاسد است. در ضمن در دور چشم های ماهی هرگز نباید طوقی همچون عینك به رنگ قرمز ایجاد شده باشد. این حلقه خونی از جمله نشانه های فساد ماهی است.
۲ - پوشش روی آبشش ها را با دست بلند كرده و به رنگ آبشش ها دقت كنید. اگر رنگ آنها صورتی و یا صورتی مایل به قرمز باشد، ماهی تازه و سالم است. در صورتی كه این رنگ تیره بوده و به خاكستری متمایل گشته باشد، از خرید این ماهی بپرهیزید.
۳- فلس های ماهی تازه محكم بوده و به راحتی با دست كنده نمی شوند. حال آنكه در ماهی های مانده و فاسد فلس ها با كوچكترین فشاری از طریق دست یا چاقو از بدن ماهی جدا می گردند.
۴ - با انگشت دست خود به پوست بدن ماهی فشار وارد كنید. به طور طبیعی در محل این فشار فرورفتگی ایجاد می شود حال اگر این فرورفتگی به سرعت به حالت اولیه بازگشت، این نشانه یك ماهی سالم و تازه است ولی در صورتی كه به همان حالت باقی ماند به تازگی ماهی شك كنید. بهترین قسمت برای این امتحان، بخش زیرین آبشش ها است زیرا در این محل، گوشت فشرده تر است.
۵ - همه ما با بوی نه چندان خوشایند ماهی آشنا هستیم ولی اگر ماهی انتخابی شما دارای بویی ناآشنا و تند و غیر قابل تحمل بود، این مهمترین اخطار برای یافتن دیگر علائم فساد ماهی به حساب می آید.
۶ - ماهی را با توجه به ابعادش، بر روی چهار و یا دو انگشت یك دستتان بگذارید. ماهی تازه و سالم به حالت صاف و افقی بر روی انگشتان قرار می گیرد در صورتی كه ماهی مانده به حالت هلالی و Uشكل خمیده می شود.
۷ - ماهی های تازه دهانشان بسته است ولی وقتی ماهی مانده باشد دهانش نیز باز می ماند.
۸ - مخرج ماهی های تازه فرورفته و به رنگ قرمز متمایل به صورتی است در حالی كه در ماهی های كهنه، مخرج بیرون آمده و تیره رنگ است.
۹- به عنوان آخرین امتحان اگر ماهی تازه را در آب سرد بیندازید ماهی در آب غوطه ور می شود. این مسئله نشانی از فاصله زمانی كم میان صید و عرضه آن است.
● چند پیشنهاد برای پاك كردن ماهی
۱ - دستانتان را به نمك آغشته كنید. این كار نه تنها از لیز خوردن ماهی جلوگیری می كند بلكه بوی بد آن را نیز از دستان شما می زداید.
۲ - اگر ماهی یخ زده ای خریداری كرده و قصد دارید فلس آن را بكنید این كار را در همان حالت یخ زده انجام دهید.
۳ - كندن فلس ماهی در زیر شیر آب یكی دیگر از راهكارهای تسریع در پاك كردن ماهی است.
۴ - سبدی بزرگ و گود را داخل كاسه ظرفشویی قرار داده و مرحله كندن فلس را در همان سبد انجام دهید. به این ترتیب مشكل لیز خوردن كمتر خواهد شد.
الهام اسمعیلی
منبع : روزنامه شرق
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی حجاب مجلس دولت دولت سیزدهم رئیسی رئیس جمهور گشت ارشاد سیدابراهیم رئیسی جمهوری اسلامی ایران پاکستان
تهران شهرداری تهران قتل هواشناسی سیل پلیس کنکور وزارت بهداشت سلامت زنان سازمان سنجش پایتخت
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن ارز ایران خودرو تورم
سینمای ایران سریال سینما تلویزیون سریال پایتخت کیومرث پوراحمد موسیقی رهبر انقلاب قرآن کریم فیلم ترانه علیدوستی کتاب
کنکور ۱۴۰۳ اینترنت عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی آمریکا فلسطین غزه جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال جام حذفی آلومینیوم اراک تیم ملی فوتسال ایران بازی فوتسال تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا لیورپول
هوش مصنوعی گوگل نخبگان سامسونگ مدیران خودرو اپل فناوری آیفون ناسا بنیاد ملی نخبگان ربات دانش بنیان
کاهش وزن روانشناسی بارداری مالاریا افسردگی آلزایمر