پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

شکلات های شاهانه


شکلات های شاهانه
آیا به نظر شما در دنیای امروز کسی پیدا می شود که نداند شکلات و کاکائو چیست؟ و یا اینکه کسی پیدا می شود که تا به حال شکلات و کاکائو نخورده باشد؟ قاعدتا پاسخ این سوالات مثبت نخواهد بود. اما اکثر مصرف کنندگان این خوردنی خوشمزه و پرطرفدار بدون اینکه بدانند این ماده از کجا آمده و چه خواص و ضرری هایی دارد، فقط به دلیل طعم مطبوع آن به سراغش می روند و از آن استفاده می کنند. بر همین اساس، در این مطلب علاوه بر نگاهی به تاریخچه این خوردنی خوشمزه، قصد داریم تا شما را با ۱۲ مدل از گران ترین و بعبارتی خوشمزه ترین شکلات های دنیا آشنا کنیم. «شکلات» از دانه های درختی بنام «تئوبروما کاکائو» بدست می آید.
«تئوبروما» یک لغت یونانی می باشد و به معنی «غذای پادشاهان» است. این درخت در میان «آرتک ها»، بومیان آمریکای مرکزی، از قرن ها قبل دارای ارزش بسیاری بوده و حتی از دانه های آن به عنوان «پول» استفاده می کردند. «آزتک ها» نخستین افرادی بودند که کشف کردند با له کردن دانه های این درخت و اضافه کردن ادویه به آن، می توانند یک نوشیدنی تلخ اما قوی درست کنند. در قرن شانزدهم میلادی، دریانوردان اروپایی این ماده را در بازگشت از آمریکا به کشورهای خودشان آوردند و با اضافه کردن شکر به آن، خیلی زود این ماده تلخ را به یک نوشیدنی شیرین، پرطرفدار، گران و لوکس تبدیل کردند. حدود سال ۱۸۰۰م، اولین شکلات های کاکائویی با اختراع تکنیک های قالب گیری به بازار آمد. با استفاده از آسیاب های مکانیکی می شد به راحتی دانه های درخت کاکائو را له و پودر نرمی از آن درست کرد و با گرم کردن و ریختن این پودر در قالب، اولین شکلات کاکائویی متولد شد. در سال ۱۸۲۵م، یک هلندی موفق شد که از دانه های کاکائو کره بگیرد، به این ترتیب یک قدم بزرگ دیگر در صنعت شکلات سازی برداشته شد. چندین سال بعد «رودلف لینت» سوئیسی، کره کاکائو را به شکلات کاکائویی اضافه کرد تا نرم تر شوند. در سال ۱۸۷۵م، بود که «سوئیس دنیل» با بکاربردن شیر در ساخت شکلات، شکلات هایی نرم تر و شیرین تر از شکلات های کاکائویی ساخت. وقتی که کارخانه «نستله»، شیر را به صورت پودر یا همان شیرخشک تولید کرد، شکلات های شیری رونق گرفتند; چراکه پودرشیر خیلی بهتر از شیرمایع با کاکائو مخلوط می شد. در حقیقت کره کاکائو، که مهم ترین ماده تشکیل دهنده شکلات است، مخلوطی از چربی های سیرشده و سیرنشده «تری گلیسریدها» است که مقادیر نسبی آن ها به کشور مبدا بستگی دارد، برخی از تری گلیسریدهای سیرنشده در کره کاکائو نقطه ذوب پایینی دارند و همین باعث می شود که در دمای اتاق تا اندازه ای به حالت مایع درآیند. افزودن چربی شیر به شکلات مقدار تری گلیسریدهای سیرنشده در آن را بالا می برد و نسبت چربی مایع را زیاد می کند و به همین دلیل است که شکلات شیری، نرم تر از شکلات های تیره هستند. سطح یک شکلات با کیفیت خوب، شامل تعداد زیادی بلور ریز و کوچک چربی است که می توانند نور را منعکس کنند و به آن ظاهری براق بدهند. هرگونه شکاف، ترک و یا حتی اثر انگشت روی سطح شکلات می تواند باعث بزرگ شدن بلورهای کوچک و نوک تیز چربی شود، وقتی بلورها به اندازه ای برسند که بتوانند نور را از سطح پراکنده سازند به شکلات ظاهری کدر و مات خواهند داد. در کل دانه های کاکائو را از لحاظ کیفیت به سه دسته تقسیم می کنند، این دسته بندی عبارتست از:
۱) CRIOLLO:
دانه های «کریولو»، گرانقیمت ترین، کمیاب ترین و بهترین نوع از دانه کاکائو می باشد.
۲) FORASTERO:
دانه های «فوراسترو» سخت تر از «کریولو» بوده و ۸۰درصد کاکائو جهان را به خود اختصاص می دهد.
۳) TRINITRIO :
دانه های «ترینیتریو» نوع پیوندی دو دانه فوق می باشد و در حال حاضر ۱۵درصد کل کاکائو جهان را به خود اختصاص داده است.
● گران ترین شکلات های دنیا
▪ شوکوپولوژی:
قیمت این شکلات معادل ۲۶۰۰دلار برای هر ۴۵۰گرم است. شکلات سازی «نیپشیلدKnipschilbt » در سال ۱۹۹۹م، در «کانکتیکات» آمریکا تاسیس شد. گران ترین محصول آن یک ترافل شکلاتی با مغزکرمی دولایه است که تنها با سفارش قبلی تهیه می شود. این ترافل، دانه ای ۲۵۰دلار قیمت دارد و بطور دستی و از بهترین مواد تهیه می شود.
▪ مجموعه اصیل نوکا:
این مجموعه شکلاتهای نوکا Noka به قیمت ۸۵۴ دلار در ازای هر پوند به فروش میرسند و از بهترین نوع شکلات سیاه هستند و از %۷۵ کاکائوی یک دست و خالص، کره کاکائو و شکر تهیه میشوند. در ساخت این شکلات از هیچ ماده امولسیون ساز مانند لسیتین استفاده نمیشود و وانیل هم ندارد. این شکلات سازی در دالاس، تگزاس قرار دارد.
▪ دلافی: شکلاتهای دلافی Delafee با قیمت هر پوند، ۵۰۸ دلار به فروش میرسند و محصول سوییس هستند. این شکلاتها برای کسانی مناسب هستند که به اشیا درخشان علاقه دارند، زیرا علاوه بر اینکه از بهترین کاکائو تهیه شده اند، هر یک با برگه های نازک طلای ۲۴ عیار خوراکی تزیین شده اند.
▪ مجموعه G گودیوا:
این شکلات سازی مشهور که ابتدا در بلژیک تاسیس شده است و اکنون شعبه هایی در شهرهای مهم جهان دارد، به تازگی مجموعه ای را به نام G Collection تهیه کرده که هر پوند این مجموعه شکلاتهای قلبی شکل، در طعم های مختلف و تزیینات زیبا ۱۲۰ دلار قیمت دارد.
▪ ریشار:
شکلات ریشار Richart محصول لیون، فرانسه، از ۷۰درصد کاکائوی کریولو محصول ونزوئلا، که بهترین کاکائوی جهان به شمار میآید، تهیه میشود. این شکلات طعمی ملایم اما بسیار پرمایه دارد و با بهترین مواد از جمله بادام، ادویه های نامتعارف و تمشک همراه شده است. بهای هر پوند این شکلات ۱۲۰ دلار است.
▪ پیر مارکولینی:
هر پوند ترافل های پیر مارکولینی Marcolini Pierre محصول بلژیک، ۱۰۲ دلار قیمت دارد و علاوه بر بهترین کاکائو، شامل موادی است که در هر ترافل متفاوت است. برای مثال ترافل برزیلی، خمیری مرکب از ۶۶درصد کاکائوی خالص و خمیر بادام ایتالیایی است که با شکلات شیری پوشیده شده و روی آن بادام کاراملی قرار گرفته است.
▪ دوباو و گاله:
شکلاتهای دوباو و گاله Gallais Dedauve، محصول فرانسه به طور سنتی، شکر کم و کاکائوی عالی و فراوان دارند. در این شکلاتها از هیچ ماده امولسیون ساز مانند لسیتین استفاده نمیشود و علامت مشخصه آنها استفاده از بهترین افزودنیهای جهان است، از جمله: فندق پیه مونت، بادام اسپانیایی، کشمش ترکیه و بلوط تورین. هیچ گونه رنگ و ماده نگه دارنده به این شکلاتهای ۹۴ دلاری اضافه نمیشود.
▪ چو آوو:
نام شکلات سازی چو آوو Chuao واقع در کالیفرنیا، برگرفته از منطقه ای به همین نام در ونزوئلا است که بهترین کاکائوی جهان را تولید میکند. در اینجا با استفاده از روش های اروپایی، شکلاتهای ونزوئلایی دست ساز تولید میشود که هر پوند آن ۷۹ دلار قیمت دارد و از بهترین مواد و بدون هیچ ماده نگه دارنده ساخته میشود.
▪ ریچارد دانللی:
ریچارد دانللی Donnelly Richarb، در سال ۱۹۸۸، پس از آموختن روشهای شکلات سازی نزد استادان پاریسی و بلژیکی، کارگاه خود را درکالیفرنیا تاسیس کرد و به تهیه شکلاتهایی دست ساز با طعمهایی ساده و عالی پرداخت. هر پوند از شکلاتهای دانللی، ۷۵ دلار قیمت دارد.
▪ ووژه:
شکلاتهای ووژه Vosge، طعم هایی بی نظیر دارند که در تولید آنها از ادویه های تندی چون کاری، زنجبیل، چیلی و دارچین استفاده میشود. در این میان شکلاتهایی به نام فینوکیو Finnochio که از شکلات سیاه و گرده رازیانه وحشی ساخته شده است و همچنین بالزامیکو Balsamico که با شکلات سیاه، فندق سیسیلی و سرکه بالزامیک ده ساله تهیه میشود، نیز وجود دارند. هر پوند این شکلاتها ۶۹ دلار قیمت دارند و در شیکاگو تولید میشوند.
▪ لامزون دو شوکولا(خانه شکلات):
هر پوند این شکلاتهای فرانسوی ۶۵ دلار است، خانه شکلات علاوه بر شکلاتهای تولیدی خود، به فروش شکلاتهای والرونا Valrhona که یکی از قدیمی ترین و بهترین تولید کنندگان شکلات فرانسه است، نیز میپردازد. این شکلات سازی برای تولید شکلاتهای مخلوط خود، از کاکائوی کریولو و بهترین کره کاکائو استفاده میکند.
▪ میشل کلویزه:
شکلاتهای پاریسی میشل کلویزه Clui Michelzel، از محصولات خاص ده کشور، از جمله ماداگاسکار، ونزوئلا، جاوه، غنا و اکوادور تهیه میشوند. درصد کاکائوی این شکلاتها از ۳۳ تا۹۹ درصد متفاوت است و با کره کاکائو، شکر و دانه های وانیل تهیه میشود. کلویزه هرگز از مواد نگهدارنده، امولسیون ساز ها و کاکائویی که با کود شیمیایی تولید شده باشد استفاده نمیکند. قیمت هر پوند محصولات آن، ۶۵ دلار است.
منبع : روزنامه ابتکار