شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

این آشغال را خوب بشناسید


این آشغال را خوب بشناسید
پلی اتیلن سبک هم یکی از پرمصرف ترین محصولات پلیمری است. این مواد عموماً در قطعاتی از قبیل بطری،انواع دبه، گالن، بسته بندی مایع ظرفشویی، شامپو و امثالهم استفاده می شود. جنس آن تا حدودی نرم بوده و خش پذیر هستند. مواد خام این پلیمر بیرنگ بوده و نور از آن عبور می کند. در صورت استفاده از رنگدانه به انواع زرد، سبز، قرمز، آبی و.‎.‎. تبدیل خواهند شد. البته باید توجه داشته باشیم وجود مواد بازیافتی در این اقلام نقطه های تیره و یا رگه های قهوه ای سوخته و مشکی ظاهر می کنند.
این اقلام در برابر نور آفتاب و حرارت مستقیم آسیب پذیر هستند و تحمل گرمای آنها نیز به دلیل نقطه ذوب پائین بسیار کم است به جهت شیوه تولید این اقلام ضخامت دیواره محصولات ساخته شده کم است، بنابراین استفاده از مایعات با درجه حرارت بالا داخل این ظروف مناسب نیست. تحمل این مواد در مقابل اسید و باز نسبتاً خوب است، ولیکن بهتر است در صورت تمایل به نگهداری حتماً آزمایش شوند. روش تولید این مواد بصورت قالب بادی بوده و پس از ساخت قالب فولادی، مواد پلاستیکی ذوب شده با فشار باد شکل قالب را بخود می گیرد. عموماً ساختار این نوع پلیمر تا حدودی ضعیف تر از باقی اقلام بوده و حتی الامکان بهتر است، این اقلام را پس از یک دوره مصرف سه ماهه بفروش رساند یا در اختیار مسئولان جمع آوری پسماند خشک قرار داد. این نوع پلیمر خاصیت جذب بو داشته و اصولاً بهتر است اقلامی مانند ترشی را داخل این ظروف نگهداری نکرد.
این مواد، بازار بسیار مناسبی برای بازیافت دارند و اقلام مختلف آن پس از تقسیم بندی به رنگ های مختلف در یک واحد بازیافت تبدیل می شوند.
جالب است بدانید در صورتی که این مواد بیرنگ باشد می تواند بعنوان تقویت کننده در سایر آمیزه ها استفاده شود ولیکن مواد رنگی یا بازیافت مجدد بیشتر جهت تقویت کیسه های زباله، دبه های حمل مواد سوختی و امثالهم استفاده می شود.
بعضاً مشاهده شده عده ای سودجو از مواد بازیافتی بدون تأییدیه اداره بهداشت در ساخت لوازم مختلف استفاده می کنند که باتوجه به نقطه ذوب پائین این اقلام متأسفانه آلودگی از بین نرفته و این عمل منشأ ایجاد بسیاری از بیماری ها خواهد شد. بهتر است این اقلام را منهدم نکنیم، نسوزانیم و حتی الامکان پاک شده تحویل مأموران جمع آوری پسماند خشک دهیم. اطمینان داشته باشیم پلیمر بازیافتی کالا است و قیمت دارد و ثروت ملی است. ارزش آن را بدانیم. مواد بازیافتی غیربهداشتی را نخریم.
حتی الامکان از نگهداری مایعات خاص در محصولات این مواد خودداری کنیم.

[کامیار فیلسوفی]
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید