چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

با استقبال آمریکاییان از فیلم انتقاد از جورج بوش ، جهان به عصر سینمای سیاسی گام گذارد (در این روز ۲۸ ژوئن)


با استقبال آمریکاییان از فیلم انتقاد از جورج بوش ، جهان به عصر سینمای سیاسی گام گذارد (در این روز ۲۸ ژوئن)
دیروز هم اخبار و تفسیرها درباره فیلم مستند « فارنهایت ناین ایلون » كار مایكل مور بود كه تنها در نخستین روز نمایش فیلم( جمعه )، ۸ میلیون و ۴۰۰ دلار عاید او ساخته بود و در دو روز بعد ( تعطیلات آخر هفته ) این در آمد ۲۱ میلیون و ۹۶۰ هزار دلار بود. در این سه فقط ۸۶۸ سینما در آمریكا این فیلم را نمایش داده بودند كه درصد بالایی نبود. هنوز مدیران همه سینماها جرات این كار را نكرده اند. در شهرهایی كه قدرت محلی در دست جمهوریخواهان است، هنوز این فیلم كه ثابت می كند جورج بوش یك رئیس جمهور بی اعتنا است و جز آنچه را كه نظر و دلخواه خودش هم باشد چیز دیگری را نمی پذیرد. این فیلم نشان می دهد كه وی اخطار های پیش از رویداد ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ را نادیده گرفت ، اما بعدا برای حمله نظامی به عراق و برانداختن صدام حسین كه از سابق مورد نظر او بود از فرصتی كه مرگ سه هزار تن در این رویداد به دست داده بود استفاده كرد و ترس از تكرار این وقایع را میان مردم آمریكا آنقدر افزایش داد و پای عراق را به میان كشید كه زمینه برای لشكركشی و تصرف عراق آماده شد.
مفسران متفق القول نوشته اند كه با این فیلم، جهان وارد سینمای سیاسی شده است كه تا كنون سعی شده بود هدف اصلی از این صنعت، سرگرمی و احیانا آموزش و گاهی اشاره به تاریخ باشد. در دهه ۱۹۵۰ كه مكارتی ایسم در آمریكا به هر فعال سیاسی و روشنفكر برچسب سرخ ( كمونیست ) می زد، هالیوود از بیم الصاق این برچسب قبول فیلمنامه هایی كه بوی سیاست می داد از برنامه كار خود خارج ساخت.
به نظر این مفسران، ضربه وارده از این فیلم به جورج بوش بیش از جنگ عراق است. تحلیلگران حزب جمهوریخواه كه متوجه این ضربه شده اند آگهی های این فیلم در رسانه ها را آسیب زننده تر از محتوای فیلم دانسته و گفته اند: فیلمی كه برای دیدنش صفهای طولانی تشكیل می شود نیاز به این همه اعلان وتبلیغات ندارد. این اعلانها با هدف سیاسی به رسانه ها داده می شود. برای مثال: آن قسمت از فیلم در آگهی تلویزیونی آن نشان داده می شود كه ثابت می كند بوش به جای پاسخ به سئوال یك خبر نگار در میدان گلف، به او می گوید « ضربه را ببین » كه رفتاری كودكانه است و در ذهن مردم اثر منفی باقی می گذارد.

دکتر نوشیروان کیهانی زاده
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید