چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

مونیخ، شهر قدرت


مونیخ، شهر قدرت
شهر مونیخ در سال ۱۱۵۸ توسط هانری شیردل، دوک ایالات ساکسونی و باواریا در نزدیکی منطقه مونشن در دوره کارولینجان بناشد. در سال ۱۲۵۵ محل زندگی خاندان وتیلز باخ دوک باواریا و سال ها بعد در سال ۱۵۰۶، مرکز این ایالت دوک نشین شد. طی ۳۰ سال جنگ، مونیخ به تصرف گوستاو دوم پادشاه سوئد در آمد و در سال ۱۸۰۶ به مرکز پادشاهی باواریا تبدیل شد. پس از آن و در دوره سلطنت پادشاهان مختلفی همچون لویی اول، ماکسی میلیان دوم و لویی دوم مرکز فرهنگی و هنری آلمان شد و توانست نقش مهمی در توسعه فرهنگی آلمان در قرن های نوزدهم و بیستم ایفا کند.
شروع جنگ جهانی اول را می توان سرآغازی بر اغتشاشات سیاسی مونیخ دانست. حزب سوسیالیسم ملی (نازیسم) در این شهر تاسیس شد و در هشتم نوامبر سال ۱۹۲۳، آدولف هیتلر با برپایی توطئه ای محرمانه جهت براندازی دولت وقت قیام کرد تا دولتی مرکزی را در منطقه باواریا ایجاد کند. هر چند این توطئه، باناکامی مواجه شد اما هیتلر، مونیخ را مرکز حزب خود قرار داد تا اینکه در سال ۱۹۳۳ به وسیله آن حکومت دولت آلمان را بر عهده گرفت.
میشائیل کاردینال فولهابر، اسقف اعظم مونیخ، از منتقدان سرسخت حزب سوسیال ملی هیتلر بود.یک سال پس از امضای معاهده مونیخ، در سال ۱۹۳۹ هیتلر با سرکوب کردن جدایی طلبان باواریا قدرت خود بر این منطقه را نهادینه کرد. اگر چه در طول جنگ جهانی دوم، شهر مونیخ خسارات شدیدی را متحمل شد اما با پایان پذیرفتن جنگ این شهر دوباره ساخته و ساختمان های مدرن بسیاری در آن ایجاد شدند.در سال ۱۹۷۳ پای بازی های المپیک نیز به این شهر باز شد تا به لطف آن استادیوم معروف المپیک و سیستم حمل ونقل مترو آن راه اندازی شود. مونیخ هنوز هم مرکز ایالتی باواریا بوده و مقر نامزد سمت صدر اعظمی آلمان نیز به شمار می رود. این شهر امروزه خود را به عنوان یکی از مراکز فرهنگی اروپا مطرح ساخته و علاقه مندان فراوانی همه روزه از مناطق هنری و فرهنگی آن بهره می برند.مونیخ سالن های تئاتر بسیاری دارد تا شهری باشد که بزرگ ترین سالن های مستقل تئاتر آلمان را در خود جای داده است. دو کمپانی استاتشوسپیل و کامرسپیل از بزرگ ترین موسسه های فیلمسازی آلمان نیز در این شهر قرار دارند.
● های شهر مونیخ
۱) موزه آلمان (دویچز)
این مکان در مساحتی ۱۳ جریبی، بزرگ ترین موزه فناوری و علوم طبیعی جهان است که پیشرفته ترین تجهیزات و ماشین آلات را در خود جای داده است. مدل های گوناگونی از دستگاه های علمی کلاسیک و امروزی به زیبایی های آن افزوده است.
۲) موزه BMW
این موزه نیز به سبب نمایش محصولات مختلف شرکت BMW خود را به عنوان یکی از معروف ترین موزه های جهان معرفی کرده است.
۳) موزه اسباب بازی
اسپیلزوگ میوزیوم، مجموعه بزرگی از برترین مارک های اسباب بازی اروپایی و آمریکایی است. موزه ای مملو از عروسک ها، خانه های عروسکی، هواپیما، قطارها و حیوانات اسباب بازی.
● رستوران های مونیخ
رستوران های متنوعی با قیمت های مختلف در شهر مونیخ وجود دارد و می توان برخی از آنها را رستوران های ۲۴ ساعته نیز نامید. هزینه ها، بسته به نوع رستوران و موقعیت آن متنوع است اما بیشتر رستوران های این شهر از کیفیت غذایی مناسبی برخوردارند. غذای ایتالیایی با قیمتی بین ۱۰ تا ۱۴ یورو ارزان ترین غذاهای سرو شده در رستوران های مونیخ محسوب می شود. پس از آن غذاهای هندی و در آخر غذای ژاپنی گران قیمت ترین غذاها را به خود اختصاص داده است. در این میان غذاهای سنتی ایالت باواریا با قیمتی ۱۶ تا ۱۸ یورویی، خود را در جمع غذاهای
گران قیمت گنجانده است.

محمد برازنده
منبع : روزنامه سرمایه