پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا


استراتژی میلیاردرها برای موفقیت


استراتژی میلیاردرها برای موفقیت
ژان‌پل‌گتی با عمل به برخی اصول کاهش خطر و کسب سود در طول زندگی خود، به ثروتی افسانه‌ای دست یافت. در این مقاله شما با مهمترین دیدگاه او در حوزه کاهش خطر و موفق شدن و نیز چگونگی به‌کارگیری این دیدگاه در هر تصمیمی که باید اتخاذ کنید آشنا می‌شوید. همچنین مجموعه‌ای از ایده‌ها را خواهید آموخت که به شما در تصمیم‌گیری بهتر و کاهش خطرات در راه رسیدن به موفقیت کمک خواهد کرد.
●استراتژی میلیاردرها برای موفقیت
قانون مورفی را به‌یاد بیاورید: ”هر کار که امکان اشتباه در آن باشد، اشتباه خواهد شد“ یک مجموعه قوانین ثانونی بر قانون مورفی مرتب است از جمله: ”هر چه که امکان اشتباه در آن باشد، در بدترین زمان ممکن اشتباه درخواهد آمد“ و ”در بین تمام چیزهائی که ممکن است اشتباه شوند، گران‌ترین و پرهزینه‌ترین چیز، در بدترین زمان ممکن اشتباه خواهد شد.“ یکی دیگر از این قوانین ثانوی می‌گوید: ”هر کار، طی زمانی بیشتر از بهترین تخمین زمانی شما انجام خواهد شد.“ در دنیای تجارت، به افراد پیشنهاد می‌کنم که بهترین تخمین زمانی ممکن را درباره انجام یک کار بزنند سپس آن را سه برابر کنند تا به عددی دقیق‌تر و واقع‌بینانه‌تر برسند. هرگاه آنها این توصیه را عمل کردند، با کمال تعجب به این نتیجه رسیدند که برخلاف محاسبات اولیه‌شان، کل فعالیت حدوداً سه برابر طول کشید تا به سوددهی رسید.
●همیشه عاملی دیگر را نظر بگیرید
یکی دیگر از قوانین ثانوی قانون مورفی می‌گوید: ”هر کار بیشتر از آنچه شما در ابتدا پیش‌بینی کرده‌اید هزینه در برخواهد داشت“ برای به حداقل رساندن خطر، در هر سرمایه‌گذاری، همیشه فاکتوری را در نظر بگیرید که نشان‌دهنده میزان عدم قطعیت باشد. هرگاه برنامه‌ای تجاری تنظیم می‌کنم، بیست درصد به کل هزینه‌هائی که پیش‌بینی شده می‌افزایم تا در صورت بروز مسئله‌ای غیرمترقبه و هزینه‌ساز، غافلگیر نشوم.هنگامی‌که بدترین اتفاقات ممکن را تشخیص دادید، فهرستی از اقداماتی تهیه کنید که می‌توانید برای جبران آن اتفاقات بد انجام دهید. وارد روندی شوید که ”پیش‌بینی بحران“ نامیده می‌شود. به انتهای راه و آینده فکر کنید و هر نوع بحرانی را که ممکن است در اثر تغییر شرایط خارجی رخ دهد، پیش‌بینی کنید.
●کاملاً واقع‌بین باشید
زنان و مردانی که به میزان بالائی از موفقیت دست یافتند، شدیداً واقع‌بین بوده‌اند. آنها به شانس تکیه نمی‌کنند و هر خطر ممکن را به دقت محاسبه کرده و به این می‌اندیشند که اگر بحرانی رخ داد چه اقداماتی باید انجام شود. آنها همیشه برنامه پشتیبان دارند تا در صورت بروز اشتباه در برنامه اصلی یا بحران، بتوانند از آن استفاده کنند. آنها همیشه ”برنامه شماره دو“ دارند و گزینه‌هائی برای انجام آن. در این برنامه و روند انجام آن نیز تمام ملاحظات ضروری در نظر گرفته شده است.
●کارهائی را که از آن می‌ترسید انجام دهید
یکی از بهترین راه‌های رشد توانائی خود در زمینه پذیرش هوشمندانه خطرات این است که آگاهانه و عمداً کارهائی را انجام دهید که از آن می‌هراسید، البته در هر زمان یک اقدام یا یک مرحله از آن کار را انجام دهید.
یکی از بهترین روش‌ها برای غلبه بر ترس از پذیرش خطر، تعیین اهداف روشن، مکتوب و قابل اندازه‌گیری برای خود و مرور مرتب آنهاست. هنگامی‌که اهداف و برنامه‌های روشن دارید و دائماً روی آنها کار می‌کنید و هر روز پیشرفت خود را ارزیابی می‌نمائید، می‌فهمید چه کارهائی را درست انجام می‌دهید و چطور می‌توانید عملکرد خود را بهبود بخشید. احساس توانائی و شایستگی بیشتری می‌کنید و حاضر می‌شوید چالش‌های بزرگ‌تری را بپذیرید، اندیشمندتر و پاسخگوتر خواهید شد. احساس می‌کنید ”عنان سرنوشت خود را در دست دارید و بر روح خود مسلط هستید. بدین ترتیب احتمال موفقیت‌تان بیشتر و بیشتر خواهد شد“.
●چند توصیه عملی
در ادامه به سه اقدام اشاره می‌شود که با بهره‌گیری از آنها می‌توانید فوراً ایده‌های بالا را عملی کنید:
۱. وضعیت‌های نگران‌کننده در زندگی خود را در نظر بگیرید و از خود بپرسید: بدترین چیزی که ممکن است اتفاق بیفتد چیست؟ سپس دست به‌کار شوید تا آن وضعیت اتفاق نیفتد.
۲. به آینده زندگی خود بیندیشید و مشخص کنید بدترین وضعیتی که ممکن است رخ دهد چیست. سپس همواره به ”پیش‌‌بینی بحران“ بپردازید و اقداماتی برای حفاظت خود در برابر آن وضعیت‌ها انجام دهید.
۳. از روی برنامه‌های روشن، مکتوب و مفصل کار کنید. مرتباً آنها را مورد بازبینی قرار دهید. جایگزین‌هائی را در نظر بگیرید و همواره در جستجوی راه‌هائی برای افزایش احتمال موفقیت خود باشید.

نویسنده: Brian Tracy
منبع: اینترنت