جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

اطلاعات سودمند در مورد واکسیناسیون طیور


برای برنامه ریزی واكسیناسیون توصیه های كارخانه تولید كننده و كتاب های بیماریهای طیور و سایر منابع فقط یك راهنما هستند. براساس یك اصل كلی راهنما باید با احتیاجات اختصاصی شما تغییر پیدا كند موارد زیر سودمند است:
۱- رعایت اصول بهداشت و جداسازی گله (برنامه های قرنطینه ای) برای یك برنامه واكسیناسیون ضروری است.
۲- واكسن ها را تازه مصرف كنید.
۳- هر واكسن بر اساس یك روش خاص تولید شده، فقط از روشهای توصیه شده، فقط از روشهای توصیه شده استفاده كنید.
۴- در جوجه های كمتر از ده روز و بدون ایمنی مادری پس از واكسیناسیون حداكثر ایمنی ایجاد نشده و یك ایمنی یكنواخت نیز بوجود نمی آید.
۵- از واكسن لارنگوتواكثیت استفاده نكنید مگر اینكه سابقه بیماری در فارم وجود داشته باشد.
۶- بعد از اینكه گله شروع به تولید كرد باید هرچه سریعتر ایمنی گله را در مقابل بیماری AE بوسیله تخم مرغ های نطفه دار آزمایش كرد.
۷- در مناطقی كه بیماری آبله وجود دارد در جوجه ها واكسن آبله تجویز می گردد، گله باید بعد از ۸ هفتگی دوباره واكسینه شود و باید از آخرین وضعیت ایمنی گله اطمینان حاصل كرد.
۸- طیور بیمار را واكسینه نكنند.
۹- تمام اطلاعات از قبیل واكسیناسیون، شماره های كارخانه سازنده و تاریخچه را ثبت كنند.
۱۰- واكسنهای لارنگو و آبله و پاستورلوز طیور را مصرف نكنید مگر اینكه در منطقه و یا فارم سابقه بیماری وجود داشته باشد.
۱۱- اگر در فارم سابقه بیماری پاستورلوز وجود داشت حتماً با یك پاتولوژیست مشورت كنید.
۱۲- محدودیت ها و مزیتهای هر واكسن را مطالعه كنید.
۱۳- واكسنها را از حرارت و نور مستقیم خورشید محافظت نمایید.
۱۴- توصیه های كارخانه های سازنده را پیگیری كنید.
۱۵- مطمئن شوید هر پرنده یك دز واكسن را دریافت كرده باشد.
۱۶- ۵۰۰ دز واكسن را برای ۵۰۰ پرنده مصرف كنید. واكسن را رقیق نكنید.
۱۷- در كارتان دقت داشته باشید و عجله نكنید.
۱۸- زمانی كه از واكسنهای آشامیدنی استفاده می كنید مطمئن شوید كه آب عاری از مواد ضد عفونی و كلرین است. واكسنهای زنده بوسیله این مواد شیمیایی از بین می روند.
۱۹- برخی از واكسنها زنده هستند و از عواملی كه بیماری ایجاد می كنند تشكیل شده اند، زمان كاركردن با آنها مراقب باشید.
۲۰- بعد از مصرف واكسنها شیشه محتوی واكسن را بسوزانید و یا ضدعفونی نمایید تا از گسترش عواملی كه ممكن است بیماری ایجاد كنند به سایر طیور جلوگیری بعمل آید.
۲۱- اگر مقدور است واكسیناسیون در سالنهایی با هوای معتدل انجام شود. درجه حرارت زیاد برای طیور استرس زا است. پاسخ به این استرس ممكن است در یك پاسخ ایمنی خوب اختلال ایجاد كند.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران