پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

زردآلو


زردآلو
درخت زردآلو بومی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین است. این میوه سرشار از ویتامین های B,C,A و آهن است.
این میوه عطش را كم و التهاب را برطرف می كند، پس توصیه می شود افراد گرمازده زردآلو میل كنند.
زردآلو همچنین منبع غنی بتاكاروتن ( پیشاز ویتامین A) است. زردآلوهایی كه رنگ نارنجی دارند، حاوی بتاكاروتن بیشتری هستند. مقادیر بالای بتاكاروتن و لیكوپن موجود در زردآلو باعث می شود از اكسیداسیون LDL (كلسترول بد) جلوگیری شده، در نتیجه این دو ماده به عنوان آنتی اكسیدان، غذای مفیدی برای حفظ سلامت قلب هستند.
همچنین بتاكاروتن به عنوان پیشاز ویتامین A، در بدن به این ویتامین تبدیل می شود و برای حفظ بینایی چشم مؤثر است و از آب مروارید نیز جلوگیری می كند.
زردآلو حاوی میزان قابل توجهی آهن است كه در درمان كم خونی مؤثر خواهد بود؛ به طوری كه مصرف ۶ عدد زردآلو متوسط و تازه ۱۳ درصد نیاز روزانه به آهن را برطرف می سازد. پزشكان قدیم هم از جمله محمد زكریای رازی، زردآلو را عامل رقیق شدن خون دانسته اند. لازم به ذكر است، زردآلوی خشك شده، نسبت به زردآلوی تازه، حاوی بتاكارون و آهن بیشتری است.همچنین كبالت موجود در این میوه از عوامل برطرف كننده كم خونی به شمار می آید.
زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مطالعات نشان می دهد مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و كاهش كلسترول می شود. فیبر موجود در این میوه از بروز یبوست و بیماریهای روده جلوگیری می كند.
زردآلوی رسیده نیز به علت دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماریهای عصبی و روحی، بی خوابی خستگی شدید، گیجی، فراموشی و ... مفید است.
مصرف زیاد زردآلو را به بیماران مبتلا به دیابت توصیه نمی كنیم، همچنین زیاده روی در مصرف آن باعث ایجاد لك های سفید پوستی می شود، همچنین در هضم مواد غذایی ایجاد اختلال كرده و فرد دچار اسهال می شود.
هسته زردآلو نیز حاوی مواد مغذی مناسبی است، چنانچه از دیرباز از آن به عنوان تقویت كننده قوای جنسی استفاده می شده است، همچنین برای رفع اختلال در رشد كودكان و جلوگیری از خونریزی لثه مؤثر است.
هسته زردآلو ضد نفخ است، بنابراین بهتر است این میوه را همراه با هسته اش میل كنید، هسته تلخ زردآلو مواد سمی به نام اسید سیانیدریك و اسیدپروسیك دارد، لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناك است.
صدف كوه كن
منبع : روزنامه همشهری