سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا
منبع غذائی بشر
غلات بهعنوان غذائی بشر محسوب میشود و اساس تمدن جهان را پایریزی میکند.و اینها اصولاً از ابتدا توسط گیاهان وحشی آمده بوند و به حالت کشت وسیع امروزی رسیدهاند در اثر اصلاح نژاد، کیفیت وکمیت بالائی یافتهاند. بعضی از نسلهایوحشی هنوز هم وجود داردو میتوان جریانهای وراثتیرا تعقیب نمود.
غلاتگیاهان خوش خوراک میباشند و به این علت است که جهان فراوانکشت میشود. و آنها درخاکهای مختلف و آب و هواهای متفاوت بهعمل میآیندو دانههای غلات را بهصورت مقادیر زیادی انبار میکنند که بتواناز ی فصل به فصل بعد منتقل کرد و حمل آنها هم آسان است. بهطور کلی غلات به آسانی اصلاح میشود. و اغب گشنگیری خودبهخودانجام میدهد به استثنای چاودار rye اغلب غلات یکساله هستند و اجاز میدهد که در همان سال کشت محصول را برداشت کنیم وبعضی واریتهها به سرمای زمستانه نیز مقاوم هستند.
اگر مهمترین گیاهان غذائی جهان را بخواهیم انتخاب کنیم. از همه مهمتر غلات بهویژه ـ برنج، گندم، ذرت که درحدود نصف زمینهای قابل بهرهبرداری جهان را تشکیل میدهد و مجموعاً در حدود سهچهارم بلیون تن سالانه غلات تولید میکنند و بقیه محصولات خوراکی جهان در حدود ۱ بیلیون تن از سایر دانهها است جو، جودوسر، چاودار، ارزن،سورقوم (ذرت خوشهای) و نصف تولید غلات از آمریکا و شوروی سابق و اروپای باختری تولید میشود.
امروزه دانههای پر محصول در حدود ۵ تا ۱۲ درصد پروتئین گیاهی را تشکیل میدهد که خیل غنی است با مقایسه با سایر غذاهای بشر، مانند سیبزمینی گندم و برنج در حدود ۴۰ درصد غذا و انرژی بشر را تشکیل میدهد.
غلاتگیاهان خوش خوراک میباشند و به این علت است که جهان فراوانکشت میشود. و آنها درخاکهای مختلف و آب و هواهای متفاوت بهعمل میآیندو دانههای غلات را بهصورت مقادیر زیادی انبار میکنند که بتواناز ی فصل به فصل بعد منتقل کرد و حمل آنها هم آسان است. بهطور کلی غلات به آسانی اصلاح میشود. و اغب گشنگیری خودبهخودانجام میدهد به استثنای چاودار rye اغلب غلات یکساله هستند و اجاز میدهد که در همان سال کشت محصول را برداشت کنیم وبعضی واریتهها به سرمای زمستانه نیز مقاوم هستند.
اگر مهمترین گیاهان غذائی جهان را بخواهیم انتخاب کنیم. از همه مهمتر غلات بهویژه ـ برنج، گندم، ذرت که درحدود نصف زمینهای قابل بهرهبرداری جهان را تشکیل میدهد و مجموعاً در حدود سهچهارم بلیون تن سالانه غلات تولید میکنند و بقیه محصولات خوراکی جهان در حدود ۱ بیلیون تن از سایر دانهها است جو، جودوسر، چاودار، ارزن،سورقوم (ذرت خوشهای) و نصف تولید غلات از آمریکا و شوروی سابق و اروپای باختری تولید میشود.
امروزه دانههای پر محصول در حدود ۵ تا ۱۲ درصد پروتئین گیاهی را تشکیل میدهد که خیل غنی است با مقایسه با سایر غذاهای بشر، مانند سیبزمینی گندم و برنج در حدود ۴۰ درصد غذا و انرژی بشر را تشکیل میدهد.
منبع : مطالب ارسال شده
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی خلیج فارس مجلس دولت سیزدهم دولت حجاب لایحه بودجه 1403 بودجه شورای نگهبان مجلس یازدهم
قوه قضاییه هواشناسی سیل تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران سلامت شهرداری قتل دستگیری پلیس شورای شهر
قیمت دلار خودرو قیمت طلا سایپا قیمت خودرو ایران خودرو دلار بازار خودرو تورم مالیات بانک مرکزی ارز
تلویزیون سینما محمدرضا گلزار سریال سینمای ایران فیلم تئاتر رسانه ملی موسیقی بازیگر دفاع مقدس سریال پایتخت
هوش مصنوعی سازمان سنجش وزارت علوم انتخاب رشته بنیاد ملی نخبگان آموزش عالی
رژیم صهیونیستی آمریکا اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه عربستان نوار غزه اوکراین ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال وحید شمسایی بازی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر
اینترنت تبلیغات اپل گوگل همراه اول آیفون ناسا روزنامه ایرانسل نوآوری
داروخانه سازمان غذا و دارو خواب پرستار کاهش وزن دیابت طول عمر فروش اینترنتی دارو قهوه سلامت روان بارداری