یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

١+١١روش برای تقویت حافظه


١+١١روش برای تقویت حافظه
آیا تا به حال پیش آمده که با کسی برخورد کنید که به نظر آشنا می رسد، ولی اسم او را به یاد نمی آورید؟ این اتفاق برای همه ما پیش آمده است. با وجود این که مغز انسان قوی ترین رایانه روی زمین است، اما دچار اشتباه نیز می شود البته تقصیر هم ندارد، چرا که بشر بیشتر ظرفیت مغز خود را با مطالب بیهوده پر می کند. هر قدر مغز انسان قوی تر باشد، برای سالم ماندن احتیاج به زمان بیشتری برای استراحت و تنظیم دارد که با انجام نکات زیر می توانید این کار را از همین امروز آغاز کنید.
١) نوشیدن ترکیبی از روغن بادام با شیر قبل از خواب و یا اول صبح حافظه را تقویت می کند.
٢) محققان دانشگاه ماساچوست اعلام کردند، که آب سیب به افزایش تولید ماده ای موثر در تقویت حافظه در مغز کمک می کند.
٣) بررسی ها نشان داده حافظه طولانی مدت در هنگام خواب و با تکرار شدن تصاویر و حوادث آن روز، تقویت می شود. این عمل نیز باعث می شود تا مغز تصاویر و اطلاعات مربوط به آن روز را ذخیره کند.
٤) استرس، مغز را فرسوده می کند پس برای از بین بردن آن به موسیقی گوش دهید. با کودکان بازی کنید، قدر دیگران را بدانید، به پیاده روی بروید، شنا کنید و یا از دوچرخه ثابت استفاده کنید، در کلاس های یوگا شرکت کنید و یا حتی یک وبلاگ راه اندازی کنید.
٥) همان طور که برای داشتن یک بدن قوی به ورزش نیاز داریم برای داشتن یک مغز فعال و هوشیار نیز به ورزش های ذهنی نیاز داریم. اگر کمی دقت کنید، متوجه می شوید که کودکان نسبت به بزرگسالان مغز قدرتمندتری دارند. چرا که ذهن بازیگوش دارند. بنابراین به فعالیت های فکری بپردازید که نیاز به داشتن ذهن فعال و سرحال دارد.فعالیت هایی همچون حل کردن جدول فکری، داوطلب شدن برای انجام کاری، ارتباط برقرار کردن با دیگران، سرگرمی های جدید مانند خواندن، نقاشی کردن و یا آموختن یک زبان جدید و یا کسب مهارت جدید.
٦) یوگا در کاهش استرس بسیار موثر است. با کاهش یافتن استرس فشار خون نیز کاهش می یابد، تنفس آرام تر می شود، سوخت و ساز کندتر می شود و گرفتگی ماهیچه نیز کم می شود. تمام این عوامل به طور چشمگیری در افزایش قدرت مغز تاثیر دارند.
٧) مصرف قند را کاهش دهید، قند یک نوع کربوهیدرات است که انرژی واهی ایجاد می کند که پس از، از بین رفتن تاثیر آن، باعث افت میزان انرژی می شود. مصرف قند بیش از حد باعث هراس از مکان های بسته، از دست دادن حافظه واختلالات عصبی دیگر می شود.
٨) از آرد و نان سبوس دار استفاده کنید زیرا که جوانه آن دارای ماده ای است که از سفت شدن رگ ها- که منجر به اختلال در عملکرد مغز می شود- جلوگیری می کند.
٩) خوردن شام باعث سنگینی، بی خوابی و استرس هنگام خواب می شود، بنابراین غذاهای سنگین تر را در طول روز که بدن در تحرک است بخورید و شام را به صورت سبک و با خوردن کمی میوه برگزار کنید. این عمل باعث می شود تاراحت تر بخوابید.
١٠) از نظر یونانیان، به خاطر سپردن مسائل یکی از مهم ترین اصول تقویت تخیل است. این تکنیک به فرد کمک می کند تا قدرت تخیل خود را از اشیای شناخته شده به مرزهای وسیع تری وسعت دهد. به کارگرفتن حواس ٥ گانه، حس لامسه، شنوایی، بینایی و بویایی باعث می شود جزئیات رویدادها و محیط پیرامون خود را بهتر به خاطر بسپارید.
١١) افراط در مصرف نشاسته و نان سفید منجر به بروز رفتارهای خشن و نیز افسردگی می شود. برای مقابله با حالت های روحی این چنینی مصرف سبزیجات و آب را افزایش دهید و به ورزش یوگا بپردازید تا این حالات را رفع کنید.
١٢) ویتامین B کمپلکس قدرت توانایی مغز را افزایش می دهد. مصرف مواد غذایی و سبزیجات را که سرشار از ویتامین B کمپلکس هستند، افزایش دهید.
منبع : روزنامه خراسان


همچنین مشاهده کنید