یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بررسی ارتباط علایم آزمایشگاهی و بالینی با نمای هیستولوژیک در بیماران با سندرم نفروتیک


بررسی ارتباط علایم آزمایشگاهی و بالینی با نمای هیستولوژیک در بیماران با سندرم نفروتیک
● اهداف:
گلومرولوپاتی‌ها براساس علت، نوع و میزان درگیری بافتی به صورت‌های مختلف تظاهر می‌کنند. برحسب محل درگیری، فیزیوپاتولوژی این بیماری‌ها علائم، نشانه‌ها و نیز یافته‌های میکروسکوپی متفاوتی را به همراه خواهند داشت. با توجه به منحصر بودن این یافته‌ها در هر جامعه، این تحقیق با هدف بررسی توزیع فراوانی یافته ‌های آزمایشگاهی و ارتباط آن ها با تشخیص نهایی در این بیماران انجام شده است.
● مواد و روش‌ ها:
صد بیمار با سندرم نفروتیک که طی سالهای ۱۳۸۰ و۱۳۸۱ در بیمارستان امام خمینی تهران بستری و بیوپسی شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
● نتایج:
۴۰ درصد بیماران مرد بودند وسن ۲۸ درصد آن‌ ها از ۴۰ سال بیشتر بود. فراوانی گلومرولوپاتی مامبرانو از همه موارد دیگر بیشتر بود (۳۲ درصد)
۶۰ درصد بیماران با هیپرتانسیون کراتینین سرم بالاتر از طبیعی ۹۰ درصد هماچوری و ۷۰ درصد در بیوپسی کلیه اسکلروز نشان دادند (P=۰.۰۰۱)
۶۰ درصد بیماران با کراتینین سرم بالاتر از طبیعی در بیوپسی کلیه اسکلروز و ۹۰ درصد هماچوری نشان دادند (P=۰.۰۰۱)
شیوع هیپرتانسیون و کراتینین سرم بالاتر از طبیعی در بدو مراجعه، به طور قابل ملاحظه در کلومرولونفریت فوکال و سگمنتال (FSGS) نسبت به سایر انواع بیشتر بوده است (P=۰.۰۰۱).
ملایم‌ترین تظاهر بالینی در بیماران مبتلا به mininmal change و گلومرولوپاتی مامبرانو دیده شد.
● بحث و نتیجه‌ گیری:
با توجه به تمام موارد فوق به نظر می ‌رسد بیمارانی که در زمان مراجعه ، هیپرتانسیون و کراتینین سرم بالاتر از طبیعی با هماچوری دارند، توجه و سرعت عمل بیش‌تری را در شروع درمان و اقدامات تشخیصی می‌طلبند. از طرف دیگر، وجود پرولیفراسیون و اسکلروز در بیوپسی کلیه نیز به معنای پیگیری جدی تر و با فواصل نزدیک ‌تر است تا شاید بتوان از شیوع بیماری‌های گلومرولی منجر به نارسایی مزمن کلیه کاست.
میترا مهدوی مزده
فرخ لقا احمدی
سیدمحمدرضا خاتمی
سپیده سیفی
سیما مازیار
عفت رازقی
رسول صمیمی
محبوب لسان پزشکی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید