پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

سالادی برای نقرسی ها


سالادی برای نقرسی ها
آنچه که افراد مبتلا به نقرس را رنج می دهد بالا رفتن اسید اوریک در خون است، بنابراین تغذیه در این بیماری به اندازه دیابت مهم است و باید غذاهایی خورده شوند که اسید اوریک را بالا نبرند.
● مواد لازم برای دو وعده:
▪ دو عدد سیب زمینی،
▪ یک عدد لبو،
▪ یک ساقه کرفس،
▪ یک سفیده تخم مرغ،
▪ یک فنجان جوانه ماش ،
▪ نصف فنجان ذرت
▪ یک عدد سیب درختی.
● طرز تهیه:
سیب زمینی، لبو، تخم مرغ و ذرت را جداگانه می پزیم و همه را خرد می کنیم. تخم مرغ باید سفت باشد و فقط سفیده آن مدنظر این سالاد است. گرچه دانه های ذرت را باید در دیگ زودپز پخت، در این سالاد هرگز از کنسرو ذرت استفاده نمی کنیم.ساقه کرفس را خیلی ریز ساتوری کرده و سیب را هم با پوست خرد می کنیم. اکنون نوبت مخلوط کردن تمام مواد است.به شرط آن که افزودن جوانه ماش را از یاد نبریم. پس آن گاه نمک و فلفل را به سالاد می افزاییم. برای تهیه سس می توان از مقداری آب پرتقال و یا آب نارنج استفاده کنیم. اضافه کردن کمی روغن زیتون سبب می شود تا سالاد مزه و طعم بهتری به خود بگیرد. ظرف حاوی سالاد را ۱۰ دقیقه در یخچال می گذاریم بعد از آن قابل خوردن است.
▪ چند نکته غذایی در سفره نقرسی ها:
مبتلایان بهتر است از خوردن این غذاها کاملا پرهیز کنند: کله ماهی، گوشت قرمز، آبگوشت، سوسیس، کالباس، انواع ساردین، مارچوبه، کنسروها، بادمجان، قارچ، دل و جگر و قلوه، غذای سرخ شده، آجیل بو داده و خشکبار، غذاهای سنگین و چرب، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، حبوبات به ویژه عدس و ماهی. این بیماران باید بکوشند غذاهایی را که می خورند به شکل بخارپز یا کبابی و یا در فر پخته شده باشد. خوردن سیب و انواع جوانه ها همواره به دیابتی ها و نقرسی ها توصیه می شود.
منبع : روزنامه جوان