جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

دکتر ناصر گیتی بنیانگذار طب تجربی و فارماکولوژی کشور دارفانی را وداع گفت


به گزارش سرویس صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران، مرحوم استاد گیتی عضو افتخاری فرهنگستان علوم پزشكی كشور و عضو هیات علمی گروه فارماكولوژی و فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران بود.
این استاد دانشگاه علوم‌پزشكی تهران، زمانی كه گروه علمی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران به دیدار او رفته بود، از فراموش شدنش پس از ۳۵ سال تدریس و تحقیق در كشور و یاد نكردن كسی از او، سخت گله‌مند بود و در عین حال از تقدیر همه ساله كشور فرانسه از وی به عنوان یكی از شخصیت‌های علمی كه در این كشور به تحقیق و تحصیل علم پرداخته بود، سخن گفته بود.
دكتر گیتی در دوران علمی خود تالیفاتی مشتمل بر ۱۲ كتاب، ۱۷ جلد جزوه درسی در موضوعات مختلف فیزیولوژی،‌ فارماكولوژی نظری و عملی، ۳۱ مقاله علمی پژوهشی داخلی و ۱۹ مقاله علمی بین‌المللی داشته و ۲۱ نشان و تقدیرنامه علمی از سوی مراكز مختلف علمی تحقیقاتی كشور دریافت كرده و در عین حال تمام كتابها، مدارك و اسناد علمی و ... خود را به سازمان اسناد و مدارك علمی كشور اهدا كرده است.
وی در طی فعالیت علمی خود از ۸۰ موسسه و مركز علمی و دانشگاه‌های ۳۱ شهر از ۱۴ كشور اروپای غربی، امریكای شمالی و آسیا بازدید و علاوه بر شركت در ۲۱ سمپوزیوم و كنگره پزشكی داخلی با ارایه مقاله، در ۲۱ كنگره بین المللی پزشكی نیز شركت كرده بود.
تاسیس انجمن فیزیولوژی و فارماكولوژی ایران، تاسیس اتحادیه انجمن‌های علمی ایران، تاسیس موسسه طب تجربی و فارماكولوژی، پایه‌گذاری طب تجربی (نظری و عملی)، نوآوری در فیزیولوژی نظری و پایه‌گذاری فیزیولوژی بالینی برخی از فعالیت و دستاوردهای علمی استاد گیتی است.
نام این استاد همچنین در مجله‌ men of achievment ( وابسته به موسسه بین‌المللی بیوگرافی كمبریج) كه مجموعه‌ای است با نام هزار دانشمند اول جهان در سال ۱۹۷۷ به چاپ رسیده است.
این موسسه در سال ۲۰۰۰ نیز نام استاد گیتی را در میان ۲۰۰۰ دانشمند قرن ۲۱ منتشر كرد.
دكتر ناصر گیتی، بنیانگذار طب تجربی و فارماكولوژی در كشور، در اول شهریور ماه سال ۱۲۹۳ هجری شمسی در تهران متولد و پس از طی تحصیلات ابتدایی و متوسطه در تهران، در سال ۱۳۱۹ از دانشگاه تهران با رتبه اول فارغ التحصیل شده بود.
منبع : خبرگزاری فارس