سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

روشهای تشخیص مرغ سالم


روشهای تشخیص مرغ سالم
برای خرید مرغ بسته بندی غیر منجمد دقت كنید كه حتما عبارت «مرغ تازه» و یا «مرغ بسته بندی غیرمنجمد» روی بسته بندی درج شده باشد . چون ممكن است مرغ منجمد شده كه یخ آن آب شده است باشد . در این مورد مرغ منجمد دفر است شده باید بزودی مصرف شده و برای فریز دوباره در یخچال شما مناسب نیست . [تاریخ مهلت مصرف مرغ تازه ۷۲ ساعت یا ۳ شبانه روز پس از كشتار است . بهترین وزن مرغ ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ گرم است . برای خرید مرغ منجمد عبارت مرغ منجمد روی بسته بندی درج می شود كه حاكی از این است انجماد لاشه طی فرآیند خاص انجماد و در سردخانه صورت گرفته است و از مرغهای غیرمنجمد كه مهلت ۷۲ساعت آن پایان گرفته بوسیله فریزر معمولی منجمد شده است ، نیست . مرغ منجمد در شرایط استاندارد انجماد و با پلاستیك های ۳ لایه و در دمای نگهداری ۱۸ درجه سانتیگراد تا یكسال نیز مهلت مصرف دارد . دمای نگهداری مرغ تازه ۴درجه سانتیگراد است .
در لاشه تازه علاوه بر سفید بودن ، به دلیل خون باقیمانده در لاشه ، برخی مویرگها مثل مویرگهای سطحی سینه و ورید بالی كه با فشار بر انتهای بالایی بال نمایان می شود ، قابل مشاهده است . به مرور زمان خون باقیمانده لاشه تخلیه شده و لاشه به رنگ پریدگی و ناپدید شدن مویرگهای خونی گرایش می یابد . در یك لاشه مرغ سالم پوست سر تا سر سفید ، یكدست صاف و بدون پارگی ، چسبیدگی ضایعات زخمی و یا فضولات است . فولیكولهای پر نباید درشت و یا قرمز باشد .
لاشه مرغهای زیر وزن ۸۰۰ . ۷۰۰ گرم به دلیل اختلال در رشد براثر عوامل بازدارنده رشد و ساختمان عضلانی نارس قابل مصرف نیستند .
لاشه مرغ چند روز مانده به دلیل تخلیه خون باقیمانده و بار میكروبی زیاد ، ارزش غذایی پایین دارند ، اولین كار پس از خرید مرغ بسته بندی شده ، ‌باز كردن و بو كشیدن است . كوچكترین بوی تعفن نباید نباید شما را در پس دادن آن مردد كند .
برای خرید دل مرغ ، در صورت بسته بندی شده كه خیلی بهتر است . دل باید قرمز و شفاف باشد و یك توده چربی زرد یا سفید در قاعده بالایی آن است . عضلاتش سفت بوده و در برابر فشار انگشت مقاومت می كند . دل عفونی ، پرده ای ضخیم و كدر ، صاف یا زبر به آن چسبیده كه بسختی كنار می رود . گاهی نیز به دلیل مشكلات لاك شل و وارفته است .
سنگدل مرغ باید به طور كامل چاك خورده ، باز شده و محتویاتش خالی شده باشد و عاری از شن و مواد دانه ای باشد . چربی های اطراف آن گرفته شده و خیلی ریز نباشد .
منبع : شمیم


همچنین مشاهده کنید