جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
لقمههای سرطانی
آیا تا به حال پیراشکی یا ساندویچی را که خریدهاید، بازبینی کردهاید؟ آیا در زندگی شما اتفاق افتاده جرات کنید و از تهیهکنندگان غذاهای آماده بپرسید که مثلا فرآورده گوشتی به کار رفته، مربوط به چند روز پیش و در کجا و در چه درجه حرارت یا دمایی نگهداری میشود یا سبزیجات داخل پیراشکی یا ساندویچها چگونه شسته یا ضدعفونی شدهاند و یا این که از چه نوع روغنی و چند بار مصرف برای سرخ کردن غذایی که میخواهند به شما بفروشند، استفاده میکنند؟
اینها سوالاتی هستند که امروزه کمتر کسی به آن توجه میکند و یا آن که برخی فکر میکنند که تهیهکنندگان یا به آنها جواب نمیدهند یا پرخاش میکنند که مجبور نیستی از ما غذا تهیه کنی. آنگاه فرد گرسنه دیگر از کجا میتواند غذا تهیه کند، چون اغذیهفروشی بعدی هم دست کمی از این یکی ندارد. براستی چه باید کرد؟
سالم خوردن به معنی رژیم گرفتن نیست؛ بلکه معنی آن متعادل و مناسب خوردن است. یک نکته مفید و کمککننده برای برقراری رژیمی سالم، کنترل خوردنیهای هوسی است. ساندویچهای آماده و یا لقمههایی که دور آنها خمیر پخته وجود دارد مانند انواع پیراشکیها، سوسیسهای لولهای و حتی سمبوسههای سبزیجات همگی مقدار بالایی چربی دارند، خصوصا پیراشکیها و سمبوسهها که برای پخت کامل محتویات داخل آنها در زمانی کوتاه و همچنین برشته و مشتریپسند شدن باید حتما در روغنهایی با درجه حرارت بالا، غوطهور و سرخ شوند.
روغنهایی که برای تهیه چنین محصولات دستساز استفاده میشود، همگی غیربهداشتی بوده و به دلیل این که چندین بار مورد استفاده قرار گرفته و سرد و گرم میشوند، مناسب نیستند و دیرهضم میشوند. این در حالی است که طبق دستور وزارت بهداشت باید پس از یک بار مصرف روغن به دلیل تولید اکسیدانها و سرطانزا شدن دور ریخته شوند که برخی از فروشندگان سودجو این کار را انجام نمیدهند. همچنین برخی اغذیهفروشان برای پف کردن و حجیم شدن پیراشکی یا محصولات اینچنینی از جوششیرین یا مواد بهبوددهنده دیگر استفاده میکنند که در صورت افزایش مصرف باعث ایجاد کمخونی میشود.
از سویی دیگر برخی از این فروشندگان از محتویات گوشتی نامرغوب و تاریخ گذشته یا سبزیجات کپک زده، بدون شستشوی بهداشتی استفاده میکنند و از همه بدتر پس از تهیه، آنها را پشت ویترین شیشهای خود زیر لامپهای پرحرارت یا در معرض نور خورشید انبار میکنند.
بر این اساس چنین محصولاتی در معرض انواع آلودگیها قرار گرفته و عدم رعایت بهداشت باعث مسمومیت غذایی میشود. مسمومیتها یا بیماریهایی که میتوان آنها را به ۳ دسته تقسیم کرد: در نوع اول شما غذا را میل میکنید و پس از چند ساعت حس میکنید مسموم شدهاید و باید فوری به بیمارستان مراجعه کنید، چون عامل مسمومیت میکروبهایی بودهاند که در مدت کوتاهی به چند صد میلیون برابر تکثیر شدهاند. در نوع دوم بیماریهایی است که ممکن است به صورت خفیف در چند ساعت یا چندین روز یا چندین ماه بعد بروز کنند و پیامدهایی مانند خارش بدن، کهیر، ریزش مو و... را در پی داشته باشند و بالاخره نوع سوم میتواند در درازمدت به عواقبی مانند: لاغری یا چاقی مفرط، بیماریهای قلبی و عروقی و مغزی و انواع سرطانها بینجامد.
در این خصوص کارشناسان معتقدند که باید همیشه خود را مامور سلامت خود بدانیم و از کنار هرآنچه به صورت آماده به خورد ما میدهند، ساده نگذریم و قبل از میل کردن چنین غذاهایی، ابتدا آن را بازبینی کنیم و همه اطلاعات خود را از طریق بینایی، بویایی و چشایی برای تست غذاهای آماده به کار بگیریم. چه بسا رنگ، بو و مزه اولیه تا حدودی همه چیز را برای شما فاش خواهد کرد و شما را از فاجعه نجات میدهد.
منبع : روزنامه جام جم
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل غزه روسیه مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی دولت
هلال احمر یسنا آتش سوزی قوه قضاییه پلیس تهران بارش باران سیل شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی سازمان هواشناسی
حقوق بازنشستگان بانک مرکزی قیمت خودرو قیمت طلا قیمت دلار بازار خودرو خودرو دلار سایپا ایران خودرو کارگران تورم
سریال تلویزیون نمایشگاه کتاب مسعود اسکویی عفاف و حجاب سینما سینمای ایران دفاع مقدس موسیقی
رژیم صهیونیستی آمریکا جنگ غزه فلسطین حماس اوکراین چین نوار غزه ترکیه انگلیس ایالات متحده آمریکا یمن
استقلال فوتبال علی خطیر پرسپولیس سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران تراکتور لیگ برتر رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ
هوش مصنوعی تلفن همراه گوگل اپل آیفون همراه اول تبلیغات اینستاگرام ناسا
فشار خون کبد چرب بیمه بیماری قلبی کاهش وزن دیابت داروخانه