چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا


«احیای مردگان» اثری فلسفی از اسکورسیزی


«احیای مردگان» اثری فلسفی از اسکورسیزی
«احیای مردگان» اثری فلسفی و عرفانی از مارتین اسكورسیزی است كه به نظر عده ای نسبت به سایر آثار این كارگردان در وادی جدیدی قرار می گیرد و از منظر برخی دیگر همان «راننده تاكسی» اما با تمی ملایم، كاشفانه تر و با یك روانشناختی متفاوت است. «احیای مردگان» محصول سال ۱۹۹۹ آمریكاست كه در مدت زمان بیش از دو ساعت به شیوه رنگی و با صدای دالبی دیجیتالی ساخته شده است.
● درباره فیلم
«احیای مردگان» فیلمی سیاه درباره وقایع امروز آمریكا است. این فیلم به تماشاگر اجازه می دهد تا به دشواری هایی كه ممكن است یك مرد برای حفظ شغلش در شهر بزرگی مانند نیویورك با آن روبه رو شود، را به تماشا بنشینند. از این رو «احیای مردگان» را بسیار شبیه به «راننده تاكسی» می دانند، چرا كه این فیلم نیز از طریق همراهی با شخصیت اصلی كه این بار در نقش راننده آمبولانس ظاهر شده است، زوایای مختلف نیویورك را به عنوان یكی از بزرگ ترین و مطرح ترین شهرهای آمریكا به تصویر می كشد.
«فرانك پیرس» در «احیای مردگان» همانند «تراویس» در راننده تاكسی در رنج و عذاب است. اما برای فرانك این عذاب ناشی از احساس گناه ناشی از مرگ یكی از بیماران كه زن جوانی است، حاصل می شود: به نحوی كه در طول كار به هر كجا كه نگاه می كند، چهره این زن در برابرش است. اسكورسیزی برای «احیای مردگان» پایانی شكوهمند را متصور شده كه در نهایت شخصیت اصلی به رستگاری می رسد. اما این سوء ظن را همچنان در ذهن مخاطب خود زنده نگه می دارد كه در فردایی دیگر فرانك پیرس همانند «تراویس» از میان خون، استفراغ و كثافتی كه بر روی زمین پخش شده بود، باز گردد.
● داستان فیلم
«احیای مردگان» را پل شرادر بر اساس داستانی از جوكانلی به نگارش درآورده است. داستان این درام دلهره آور در ابتدای دهه ۹۰ در نیویورك سیتی می گذرد. فرانك پیرس راننده آمبولانسی است كه در شیفت شب یك بیمارستان كار می كند. تمام تلاش او كمك رسانی به بیماران قلبی و بدحال است، اما به دلیل آن كه تمام بیمارانی كه او به آنان كمك می كند، می میرند، پیرس خود را مقصر می داند. در یكی از ماموریت ها او مردی به نام برك را از مرگ حتمی نجات می دهد، اما همچنان روحیه ضعیفی دارد چرا كه هنوز خود را مسوول مرگ زن جوانی می داند. از سویی علاقه وافر او به دختر برك، موجب می شود تا در پی رها كردن شغل پر دردسرش برآید.
● حضور در جشنواره های خارجی و اكران در سینماها
سینمایی «احیای مردگان» به دلیل محتوای خشن، پرداختن به معضل مواد مخدر و به كار بردن برخی عبارات نادرست توسط شخصیت ها به لحاظ اكران در درجه R قرار می گیرد. این فیلم اكران گسترده ای داشته و در سینماهای ۱۸ كشور از جمله استرالیا، كانادا، ایسلند، مالزی، آرژانتین، هنگ كنگ، كره جنوبی، اسپانیا، سنگاپور، سوئد، آلمان، فرانسه و آمریكا به نمایش عمومی درآمده است. «احیای مردگان» در جایزه منتقدان فیلم فلوریدا در سال ۲۰۰۰ شركت كرده و جایزه بهترین فیلمبرداری این جشنواره را به خود اختصاص داده است. این فیلم با حضور در جایزه طلایی فیلم هایی دلهره آور در سال ،۱۹۹۹ كاندیدای دریافت جوایز بهترین تدوین، بهترین صداگذاری و بهتری فیلمبرداری بوده است. ساخته مارتین اسكورسیزی، در سال ۲۰۰۰ به جشنواره سندیكای منتقدان فیلم ایتالیا راه یافت وروبان نقره ای این جشنواره را به خاطر بهترین طراحی تهیه دریافت كرد.
● درباره بازیگران
در سینمایی «احیای مردگان»، «نیكلاس كیج» و «پاتریشیا آركت» به ایفای نقش پرداخته اند كه در آن زمان با هم زن و شوهر بوده اند. جان گودمن، وینگ ارمس، تام سایزمور، مارك آنتونی ماری، بت هارت و كلیف كورتیس دیگر بازیگرانی هستند كه در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.
● درباره كارگردان
مارتین اسكورسیزی ۱۷ نوامبر ۱۹۴۲ در محله كوئین نیویورك متولد شد. از مشهورترین آثار این كارگردان «راننده تاكسی» (۱۹۷۶) و «گاو خشمگین» (۱۹۸۰) است كه برای هیچ كدام اسكار بهترین كارگردانی را دریافت نكرد. سلطان كمدی (۱۹۸۲)، آخرین ساعات (۱۹۸۴)، نیویورك نیویورك (۱۹۷۷) و عصرمعصومیت (۱۹۷۷) از دیگر آثار این كارگردان است كه هر كدام در دوران خود فیلم های مطرحی محسوب می شدند. به گزارش ایسنا،مارتین اسكورسیزی چهره شاخص كارگردانان جوان در دهه هفتاد سینمای آمریكاست و از نسل فیلمسازانی كه با سینما و تلویزیون بزرگ شده بودن وكمتر گرایش ادبی داشتند از آخرین فیلمهای این كارگردان می توان به دار و دسته نیویوركی ها، هوانورد و باب دایلان اشاره كرد.
منبع : روزنامه ابرار


همچنین مشاهده کنید