یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

رودگولیت و سیلویوپیولا


رودگولیت و سیلویوپیولا
● رودگولیت
▪ اول سپتامبر ۱۹۶۲ تولد:
▪ آمستردام - هلند محل تولد:
▪ هارلم، فاینورد، PSV آیندهوون، میلان، سامپدوریا، چلسی باشگاهها:
▪ قهرمان جام ملتهای اروپا ۱۹۸۸، قهرمان جام باشگاههای اروپا ۱۹۸۹ و ۱۹۹۰، قهرمان جام باشگاههای جهان ۱۹۸۹ و ۱۹۹۰، قهرمان سوپر جام اروپا ۱۹۸۹ و ۱۹۹۰، قهرمان سری A ایتالیا ۱۹۸۸، ۱۹۹۲ و ۱۹۹۳، مرد سال فوتبال اروپا ۱۹۸۷، مرد سال فوتبال جهان ۱۹۸۷ و ۱۹۸۹ مهمترین افتخارات:
▪ ۶۴ بازی، ۱۶ گل تیم ملی هلند :
▪ یک دوره (۱۹۹۰) - ۴ بازی، یک گل حضور در جام جهانی:
کاپیتان سورینامی الاصل تیم هلند در دهه هشتاد، فوتبال حرفه ای را در سال ۱۹۷۹ در هارلم آغاز کرد. استیل عالی و توانایی بازی سازی و گل زنی اش باعث شد در سال ۱۹۸۱ به تیم ملی هند دعوت شد و نخستین بازی ملی اش را در اول سپتامبر همین سال برابر سوییس انجام دهد. پس از درخشش در هارلم او در سال ۱۹۸۲ به فاینورد پیوست و در طی سه فصل برای این تیم ۳۰ گل در هشتاد و پنج بازی به ثمررساند و پس از آن راهی باشگاه آیندهوون شد. به همراه این تیم او دوباره قهرمان لیگ هلند شد و پس از انجام ۶۸ بازی و ۴۶ بار گلزنی برای آنها با شکستن رکورد نقل و انتقالات جهان به میلان ایتالیا پیوست و در پایان سال ۱۹۸۷ عنوان مرد سال فوتبال اروپا و جهان را از آن خود ساخت و توپ طلایی خود را به نلسون ماندلا رهبر مبارزان با نژاد پرستی آفریقای جنوبی که در زندان بود اهدا کرد. رودگولیت در کنار مارکوفان باستن و فرانک ریکارد، مثلثی را شکل داد که موجب قهرمانی هلند در جام ملت های اروپا در سال ۱۹۸۸ و قهرمانی تیم میلان در جام باشگاههای اروپا در سال ۱۹۸۸ و ۱۹۸۹ شد.
در جام جهانی هلند، گولیت و هم تیمی هایش با قبول شکست برابر آلمان غربی در مرحله یک هشتم نهایی از ادامه راه بازماندند. این تنها جام جهانی زندگی گولیت بود؛ چراکه پیش از آغاز جام جهانی ۱۹۹۴ او به علت اختلاف نظر با کادر فنی تیم ملی، اردوی تیم را ترک کرد تا مسابقه با اسکاتلند در ماه می ۱۹۹۴ آخرین بازی ملی او باشد. او پس از ۶ فصل حضور در میلان به سامپدوریا پیوست و دو فصل هم برای این تیم بازی کرد و سپس راهی انگلیس شد و به باشگاه چلسی پیوست. سه فصل حضور در چلسی که با مربیگری وی هم همراه بود باعث حضورش در نیوکاسل پس از رفتن کیگان شد. گولیت در هدایت نیوکاسل بسیار ناکام بود و پس از فصلی کابوس وار به کشورش بازگشت و در سال ۲۰۰۳ به کادر رهبری هلند پیوست و یک سال با این تیم همراه بود.
● سیلویو پیولا
▪ ۲۹ اکتبر ۱۹۱۳،وفات : ۱۹۹۶ تولد:
▪ لوملینا- ایتالیا محل تولد:
▪ پرو ورچلی، لاتزیو، تورینو، یوونتوس، نووا باشگاهها:
▪ قهرمان جام جهانی ۱۹۳۸، آقای گل سری A در ۱۹۳۷ و ۱۹۴۳، رکورددار گلزنی در سری A با ۲۷۴ گل مهمترین افتخارات:
▪ ۳۴ بازی ، ۳۰ گل تیم ملی ایتالیا:
▪ یک دوره (۱۹۳۸)- ۴ بازی ،۵ گل حضور در جام جهانی:
پیولا در پیدمونت واقع در لوملینا به دنیا آمد و با تیم پروورچلی در فصل ۳۰-۱۹۲۹ در لیگ ایتالیا حضور یافت. نخستین بار پیولا در ۲۴ مارس ۱۹۳۵ پیراهن تیم ملی ایتالیا را بر تن کرد و در پیروزی ۲ بر صفر ایتالیا بر اتریش زننده هر دو گل بود. او در سال ۱۹۳۴ به لاتزیو پیوست و هشت سال در این تیم بازی کرد و در فصل ۳۷-۱۹۳۶ با پیراهن این تیم آقای گل سری A شد. در جمع مهاجمان برجسته جام جهانی ۱۹۳۸ بی شک او برترین بود که با قدی بلند و سرعتی بسیار بالا برای هر مدافعی بازیکنی خطرناک بود. او در این جام ۵ گل زد از جمله دو گل در بازی پایانی در برابر مجارستان و قهرمان جام جهانی شد. در ماه مه ۱۹۳۹ در جریان دیدار ایتالیا با انگلیس در میلان او با مشت توپی را در درون دروازه قرارداد که داور آن را پذیرفت. با شروع جنگ جهانی دوم او هم مانند دیگران فرصت بازی در تیم ملی را از دست داد. پیولا در زمان بازیگریش موفق شد ۲۷۴ گل در ۵۳۹ بازی در لیگ ایتالیا به ثمر رساند که رکوردی جاودانه است. او در سال ۱۹۵۳ برای همیشه فوتبال را کنار نهاد و به مربیگری روی آورد و تیم ملی زیر بیست و سه سال ایتالیا را در سال ۱۹۵۴ در برابر انگلستان رهبری کرد.
منبع : سایت پارس اسپورت


همچنین مشاهده کنید