شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

در حسرت آن روزهای فوتبال


در حسرت آن روزهای فوتبال
دنیای حرفه ای پنج قاره جهان را در بر گرفته است. در غوغای این پدیده همگانی كه پول و اقتصاد نقش مهمی دارد، دیگر نمی توان ردپایی از آماتوری و دلبستگی های خلوت فوتبال یافت. قدیمی های فوتبال ما نیز هنوز با همان اخلاقیات آماتوری دهه چهل و پنجاه زندگی می كنند. آن زمان كه رفتن به المپیك یك رویا بود، آنان با عشق و وفاداری و با شعار المپیك و ورزش آماتوری توانستند ایران را به المپیك ۱۹۶۴ ببرند. بدون آنكه در معرفت ورزش آنان پول، پاداش و مادیات نقشی داشته باشد.
غلامحسین نوریان، یكی از پاك ماندگان دنیای آماتوری فوتبال است. عشق به ورزش و فوتبال برای آنان حالت تقدس داشت و در تمام دوران ورزش خود تلاش كردند انصاف ورزشی، بازی جوانمردانه و رفتار انسان منشانه را سرلوح خود قرار دهند. عشق و عرق به پیراهن باشگاه نیز برای آنها همان معنای وفاداری به هدف و آرمان های انسانی را داشت.
نوریان هنوز به فوتبال آماتوری و اخلاقیات در ورزش پایبند است. ورزش همچنان با او همسایه جدانشدنی است و در ۷۱ سالگی با عضلاتی پابرجا قادر است بیش از دو ساعت در روز ورزش كند. او در مسابقات جام پیشكسوتان به میدان آمد، دوید، توپ زد و با شهامت بازی را به پایان رساند. ۷۱ سال زندگی سالم با حفظ تمام شئونات اخلاقی و انسانی و گذر از سختی های زندگی و روزگار، آسان اتفاق نیفتاده است. نوریان ها امروز در جامعه ها و فوتبال حرفه ای جزو استثناهای تاریخ اند؛ نمونه هایی از وفاداری به مكتب شرافت ورزش و رفتارهای پهلوان منشانه كه برای ما در قصه ها تعریف می كردند. با چراغ به دنبال الگوهایی چون نوریان در ورزش و فوتبال هستیم و چه اندك و چه كم تعداد به آنها می رسیم.
غلامحسین نوریان یكی از برجسته ترین بازیكنان تیم ملی فوتبال ایران در دهه چهل بود. حسرت آن روزها و رفتارها هنوز با ماست و سادگی و انسانیت نوریان ها كه می خواهیم آنها را در كنار پوریای ولی و تختی ها تعریف كنیم، اگر تواضع و فروتنی نوریان اجازه دهد.
جهانگیر كوثری
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید