جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
جدول جانشینی موادغذائی
برای آن دسته از بیمارانی که از رژیمهای غذائی مخصوص استفاده میکنند یعنی علاوه بر نوع مواد خوراکی مقدار مصرف هر گروه از این مواد را نیز در طول بیست و چهار ساعت باید برای آنها حساب شده باشد جداول جانشینی مواد غذائی پیش بینی شده باشد. برنامهریزی غذائی با این روش بسیار آسان است و برای محاسبه ارزش غذائی رژیم بیماران نیاز به ترازو و جداول ترکیبات غذائی نمیباشد این روش را میتوان به افرادی که لازم است به مدت طولانی از برنامه رژیمهای غذائی حساب شده استفاده نمایند آموزش داد. |
جداول جانشینی مواد غذائی شامل 6 جدول خوراکی و یک جدول معرفی ارزش غذائی مواد خوراکی 6 گانه میباشد. در جدول معرفی ارزش غذائی مواد خوراکی 6 گانه واحدی برای مواد خوراکی هر یک از جداول مشخص شده است، ارزش غذائی هر واحد از مواد خوراکی مشخص کننده اندازه یا مقداری از مواد خوراکی است که ارزش یک واحد از گروه خود را دارا باشد برای مثال یک واحد میوه، مقدار میوهای است که حاوی 40 کالری انرژی غذائی باشد حال اگر میوه ما سیب باشد یک واحد شامل یک عدد سیب متوسط با وزن تقریبی 100 گرم است ولی اگر میوه انتخابی ما موز باشد هر واحد آن نصف یک موز متوسط با وزن تقریبی 50 گرم است. |
انتخاب مواد خوراکی بر حسب واحد از گروههای دیگر مواد خوراکی نیز مشابه مثال بالا میباشد. |
اگر در برنامه غذائی فردی 3 واحد میوه در شبانه روز تعیین شده باشد، میتواند بهطور مثال سیب متوسط (100 گرمی جمعاً 300 گرم سیب) و یا یک عدد سیب متوسط (100 گرمی) یک عدد پرتغال متوسط (100 گرمی) و یک عدد نارنگی بزرگ (100 گرمی) در نظر گرفت. |
در صورتی که غذای روزانه فردی از مواد خوراکی همه گروههای شش گانه جداول جانشینی مواد غذائی انتخاب شود در روزهای مختلف تنوع کافی داشته باشد، میتوان مطمئن بود که این فرد دچار کمبود مواد مغذی شامل پروتئینها، ویتامینها، و مواد معدنی نخواهد شد. |
همچنین مشاهده کنید
- درمان طبیعی زخم معده
- تغذیه در دیابت
- نقش تغذیه در بیماریهای عفونی (۲)
- رژیم غذائی چه مفهومی دارد؟
- نقش تغذیه در بیماریهای استخوان و مفاصل (ارتوپدی)
- تغذیه در بیماریهای کلیوی (۲)
- رژیم غذائی چه مفهومی دارد؟ (۲)
- چرا تغذیه خوب برای بیمار اهمیت دارد؟
- رژیمهای غذائی بعد از عمل جراحی (۲)
- تغذیه در بیماریهای حاد
- رژیم غذائی در بیماریهای کیسه صفرا
- تغذیه در بیماریهای کلیوی (۳)
- مشکلات دهان و گلو
- احساس خستگی
- اسهال، یبوست، نفخ و ترش کردن
- تغذیه در بیماریهای کلیوی
- نقش تغذیه در بیماران مبتلا به پارکینسون
- رژیمهای غذائی بعد از عمل جراحی
- کالری چیست؟
- تغذیه در بیماران دچار افزایش چربی خون
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات عراق مجلس شورای اسلامی حسن روحانی دولت سیزدهم نیکا شاکرمی دولت چین مجلس رهبر انقلاب بابک زنجانی شهید مطهری
ایران تهران هواشناسی یسنا سیل هلال احمر روز معلم آتش سوزی پلیس معلم شهرداری تهران آموزش و پرورش
قیمت خودرو سهام عدالت قیمت طلا بازار خودرو حقوق بازنشستگان طلا خودرو قیمت دلار بانک مرکزی ایران خودرو سایپا ارز
عمو پورنگ موسیقی لیلا بلوکات سریال تلویزیون سینمای ایران عفاف و حجاب مسعود اسکویی سینما تئاتر
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه حماس ترکیه نوار غزه انگلیس اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال تراکتور لیگ برتر جواد نکونام لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا
هوش مصنوعی ناسا تبلیغات اپل اینستاگرام گوگل تلفن همراه عکاسی
خواب فشار خون کبد چرب